In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 03, 2008

Nieuwe wereldburger(es)

De dagen vliegen momenteel weer voorbij. Na het prachtige lange weekend hebben we nu alweer een paar dagen sneeuw afgewisseld met beetjes miezersneeuw/regen.

Daardoor niet meer veel buiten, maar gewoon lekker aan het werk.
Gisteren werden we verblijd met het nieuws dat vriend Reithä van Tresor weer vader is geworden van een dochter (Leena).

Dat moest gisteravond dus gepast gevierd worden. We waren gezellig met ca. 20 mensen en hebben tot een uurtje of half tien leuk zitten kletsen. Volledig aan de non-alcoholica want we hebben allebei de laatste dagen nogal slecht geslapen en dan moet je er niet ook nog eens alcohol bij gaan gooien. Water met een smaakje is ook lekker :)

Verder weinig nieuws vanaf deze kant, Paul en ik zijn allebei met een computer voor een klant bezig (Paul met een gewone pc, ik met een laptop), Sabine is na haar gitaarles weer bezig met haar huiswerk en Joris komt net uit bad gedweild.
Zodadelijk komt ook vriend/advocaat langs om een contract te bespreken (aha daar komt hij net binnen) en gaan we daar mee verder.

Opdate volgt later.

maandag, maart 31, 2008

Steinmetz kalender

Om te kunnen slapen gisteravond voor de zekerheid maar een half tabletje genomen en dat heeft goed geholpen. Tot half vijf toen werd ik erg wakker en kon niet meer slapen. Kwart over vijf nog even het bed uitgerold om een was de droger in de mikken en er 1 in de wasmachine te doen en toen toch maar weer gaan liggen, want ik was erg moe. Tja, dan val je om 6 uur weer in een diepe slaap en kom je er om kwart voor zeven bijna niet meer uit....

Een lekker sapje geperst met de nieuwe sapmachine en toen konden we er weer tegenaan met z´n vieren. Paul en ik mochten vrijwel meteen naar onze vriend van de garage, de Clio was weer toe aan een APK-beurtje (had niet opgelet en dit was de laatste dag dag m´n APK nog geldig was...), ook hadden we een gemeen roestplekje bij het achterwiel zitten dus die wilde ik ook graag weg hebben. Nu hadden we geluk dat er vandaag plek was, want natuurlijk hadden we ons dit pas gisteren bedacht :)
Dan is het weer fijn dat je zelf ook vaak meteen voor collega-ondernemers klaar kunt staan, dan staan zij dat ook voor jou.

Toen zijn we maar eens in gaan slaan voor het voorjaar. Zak graszaad, meststof, bloemenaarde, alvast een paar plantjes zodat we straks, als de buurvrouw van een klein stukje verderop haar plantjes buiten gaat zetten, ook eens de bloembakken vol kunnen planten. Krijgen we een echt echt Oostenrijks huis met plantenbakken met natuurlijk geraniums erin, hahaha!

Nog even langs de Billa voor wat boodschappen en daar weer heel gezellig staan kletsen met Lisi (Elisabeth voor gewone klanten) bij de broodjes. Ook nog even afscheid genomen van de chef die na 46 jaar in de supermarktbusiness te hebben gezeten erg blij is dat hij met pensioen mag.

Tussen de middag heb ik een van onze favoriete recepten gemaakt. Kipfilet met waterkers-notensaus met tagliatelle en een italiaanse salade (tomaat, mozarella, basilicum, olijfolie). Een kerstrecept uit een Allerhande van ik meen 1984.. Zo zie je maar dat die nog altijd meegaan.
Marijke, weer ontzettend bedankt voor de Allerhandes! Daar geniet ik altijd zo van, vind ik een heerlijk blad om te lezen en uit te koken natuurlijk.

Vanmiddag gingen we ´even` langs de camping om een nieuw apparaat te installeren en nog wat zaken te regelen. Toen reden we langs de familie Antos.... Hele aardige Oostenrijkers die ook helemaal gek zijn op Paul vanwege zijn computerkennis. Ze komen uit de buurt van Wenen en komen hier altijd op de camping. Eerst met de camper en nu hebben ze een kleine caravan staan. We moesten natuurlijk meteen binnenkomen, drinken en Paul heeft hem weer geholpen met een probleempje. Kaspersky is namelijk een heel goede virusscanner, maar eigenlijk een beetje te goed. Kaspersky blokkeert namelijk behalve virussen en dat soort ellende ook zaken als hotspots of in dit geval de software om de webcam te kunnen bekijken! En zo goed als het programma dit soort zaken blokkeert, zo lastig is het vaak om te vinden wat je dan weer moet veranderen om te zorgen dat deze verkeerde blokkering wordt opgeheven.
Ach, we hebben gezellig een uur zitten ouwedeuren en ondertussen heeft Paul het probleem kunnen oplossen dus wat wil je nog meer? Nou.... een Steinmetz-kalender bijvoorbeeld.
Hier een voorbeeldje van de voorkant:

Schijnt een cultkalender te zijn en die kregen we dus zomaar. Dik papier, mooie foto´s en hij hangt nu aan het voeteneinde van Joris zijn bed. Hij vindt het wel leuk al die mooie meiden alhoewel hij vond dat ze volgende keer best wat aan mogen trekken want dit is veel te koud, hahaha. Morgenochtend maar snel weghalen anders krijgt m´n poets misschien nog een hartverzakking.

Toen weer snel naar de garage gereden om m´n auto nog voor vijven op te halen, natuurlijk daar ook nog even gekletst en een puch 500 uit 1960 bekeken die daar toevallig net stond. Leuk zo´n auto´tje, maar ik ben wel blij met mijn Clio hoor :)
Naar huis om Sabine naar de Schützen te sturen, vriendinnetje Sabrina wilde ook graag mee en Paul vond het helemaal niet erg om die twee te chaufferen. Ik ben met Joris lekker buiten gebleven. Een beetje het plein geveegd, gekeken naar Joris die allerlei gekke capriolen op z´n fiets aan het uithalen was en gewoon genoten van het samenzijn met m´n kleine mannetje.

Voordat we het wisten waren Paul en Sabine weer thuis, was het etenstijd, daarna tijd voor een spelletje op de Wii en toen was het alweer half acht en dus bedtijd.
Nu nog even gezellig samen in de kelder (Paul weliswaar alweer aan het werk, maar goed, wel lekker samen) en dan straks weer op tijd naar bed.

zondag, maart 30, 2008

Zalige zondag

Gisteren ´s middags nog de berg opgegaan omdat we waren uitgenodigd door de Niedingers. Ao­grun doen (betekent alle laatste restjes opeten/drinken) is weliswaar erg gevaarlijk, maar ook heel gezellig. Gelukkig voor ons was er een hele grote groep duitse stamgasten die dronken gevoerd moest worden, dus na 2 glaasjes (Paul 3) schnaps heel langzaam te hebben opgedronken, zijn wij er weer tussenuit gepiept. Nog wel een tijd heel gezellig zitten praten met 2 dames uit het dorp en terloops ook nog even mijn taart geshowd en voor we het wisten was het kwart over vijf en gingen wij weer naar beneden om nog even wat boodschapjes in huis te halen die we waren vergeten.
Zo rond half elf m´n bed ingedoken ook in verband met de zomertijd natuurlijk.

Met wat moeite, maar met een stralende zon, heb ik me vandaag om 9 uur nieuwe tijd uit m´n bed kunnen hijsen. Wat heb ik toch een hekel aan die zomertijd, maar goed, het is nu eenmaal zo dus al te lang moet ik daar niet bij stil blijven staan.

Natuurlijk weer lekker rustig opgestart en vervolgens besloten dat we er vandaag met z´n viertjes maar eens lekker op uit zouden gaan.
Via Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn naar Saalfelden gereden, van daaruit naar Zell am See en Kaprun. Genoten van een prachtige omgeving en bij de dalafdaling in Kaprun bij het tentje "In der Lederhose" een hapje gegeten. De ober had zich de dag ervoor blijkbaar volledig klem gezopen, van z´n stem was niet veel meer over en hij had er ook geen zin meer in. We vroegen nl. hoe lang de lift nog open zou zijn en hij wist te vertellen dat er voor donderdag in dat gebied weer sneeuw voorspeld is en dat ze nog 2 weken open moesten blijven. "Ik ben het zo ontzettend zat". Tja, zo loopt iedereen aan het einde van het seizoen, dus voor ons niet echt een verrassende opmerking. Hij voelde zich erg zielig toen hij hoorde dat bij ons vandaag toch echt het skiseizoen ten einde is.

Vanuit daar verder gereden richting de Krimmler Wasserfall, maar daar vanwege de vele schaduw niet naartoe gegaan. Wel een stuk omhoog gereden richting de Gerlos-Paß waar we hebben genoten van het prachtige uitzicht.
Toen werd het weer langzaamaan tijd om naar huis te gaan, dus dat hebben we ook gedaan.
Thuis nog heerlijk op de bank voor het huis in het zonnetje gezeten en terloops ook nog even gekeken naar de mannen die het perron achter ons huis aan het vernieuwen zijn. Het hele station wordt op de schop genomen en daarvan hebben we al heel wat weken ´s nachts behoorlijk wat last (overdag de voetgangerstunnel waaraan druk gebouwd wordt en ´s nachts de Bahn, we zijn het een beetje zat, maar goed het wordt beter dus nog even 2 maanden volhouden) dus we waren wel nieuwsgierig naar het resultaat. Het ziet er naar uit dat het allemaal helemaal goed gaat komen dus daarover ook weer tevreden.

Paul heeft weer een heerlijke variant op de beroemde "Penne a la Pappa" gemaakt, dus ook bij het avondeten weer smullen.

Nog wat genoten van het avondzonnetje, beetje tv gekeken en weer een hoop mail verwerkt. Nu lekker naar bed, morgen is het per slot van rekening weer vroeg dag en dan moet er weer een hoop gedaan worden.