In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 18, 2007

dit is een titel

Gisteren was het nu niet bepaald een mooie dag. Veel regen gehad. ´s Avonds geen zin om te koken en daarom besloten dat we zouden gaan eten bij Gasthof Nieding. Weinig mensen, maar wat wil je met die regen. Alhoewel het overdag nog meegevallen was, ze hadden niemand verwacht, maar er waren toch nog wat gasten geweest. Nu moet ik van Hanna wat in hun gastenboek schrijven, maar ik weet niet wat hoor.
Wel lekker gegeten. Joris, Paul en ik een fritattensuppe, vervolgens hadden Sabine en Paul een cordon blue en ik een dikke plak leberkäse met spiegelei. Allemaal salade erbij, Paul en ik ook wat gebakken aardappeltjes. Paul en Joris sloten af met een coupe gemengd ijs terwijl Sabine en ik allebei een stuk Kuchen weg hebben zit werken.
Tot slot werden we hartelijk gedag gezegd door alle aanwezige personeelsleden. Mamma Katharina moest door me gezoend worden, ze was helemaal blij met onze komst geloof ik. Ach, het is een gezellige zaak, het eten is lekker en het zijn lieve mensen, wat wil je nog meer.
Thuis meteen de kinderen op bed en wij weer achter de pc.

Vandaag had Paul het vreselijk druk, die is van de ene naar de andere klant geweest. Tja, je hebt van die dagen. Tussen de middag met z´n allen lekker groentensoep met ballen gegeten en als toet een trifle. We hadden nog een stuk appelcake van gisteren over, die had ik gister al expres in plakken gesneden onverpakt laten liggen zodat ze vandaag goed zouden zijn hiervoor. Vanillevla gekookt en over de cake heen gegoten en de zaak af laten koelen. Dan nog een flinke laag slagroom erop en smullen maar.

Toen ging Paul weer naar de volgende klant en Sabine naar vriendinnetje Jennifer. Daar is ze lekker tot kwart voor acht gebleven, ze hadden het erg naar hun zin gehad die twee meiden.
Joris heeft de hele middag om me heen gelopen en z´n mond niet dicht gehouden wat erg vermoeiend was, maar verder was hij wel ontzettend lief.
´s Avonds wist ik weer niet wat we moesten eten dus ik heb wat bij mekaar gefröbeld (hier komt de opsomming Paul R. ;) ).
Van die soepstengeldingen met uiensmaak met daaromheen plakken selchfleisch (soort gerookte ham) met pesto besmeerd; augurk met die ham erom; komkommerschijven met daarop smeerworst aangemaakt met slagroom, peper en bieslook; stukjes oude kaas; stukjes stokbrood met een plakje tomaat, plakje jonge kaas, paprikasmeersel, jonge kaas, paprikasmeersel en wat basilicum; stukjes stokbrood met knoflooksmeerkaas, kleine reepjes tomaat, kleine reepjes jonge kaas en wat basilicum.
Dit geheel weggespoeld met een wit wijntje, een radler en een glas limonade was weer eens iets heel anders met dezelfde ingrediënten en dus een succes.
Ik ben dol op lekker eten ;)

Na het eten nog even naar de brixenbach gelopen, want die is nu aan de kant van de camping omgelegd. Tja de tunnel moet ook daar onderdoor dus dat moet ook ´even´ gebeuren. Leuk gezicht en knap werk hoor van die mannen.
Toen nog heel even over de camping, glaasje limo gehaald bij Paul Rense en daarna weer naar huis.

Ondertussen liggen de kinderen in bed en gaan wij lekker niets nuttigs doen. Heerlijk rustig avondje. Ik denk dat ik vroeg m´n bedje in duik.

donderdag, mei 17, 2007

Niets zo wisselend als lenteweer

Gisteren was het weer een prachtige dag, ik heb dan ook de hele middag lekker buiten gelegen. Eerst nog naar school geweest, want we dachten dat we oudergesprek hadden, maar dat bleek volgende week te zijn, oepsie!
En aan het eind van de middag nog even naar het zwembad gelopen om een jaarkaart te halen, maar helaas helaas ondanks dat er op het briefje stond dat ze dagelijks van 9.30 - 18.00 uur open zijn, was er om 5 uur echt niemand te bekennen. Dan moeten we dat maar een andere keer doen.

Toen we naar huis liepen, kwamen we eerst Nelli tegen die net boodschappen was wezen doen. Sabine ging even met haar mee om hun nieuwe huis te bekijken.
Joris en Paul liepen nog snel naar de klant waar Paul de hele ochtend bezig geweest was, want Paul had daar z´n harde schijf laten liggen. Ik liep zelf rustig daar achteraan toen ik ineens geroepen werd.
Ton en Anneke (van het campingrestaurant) zijn sinds afgelopen weekend verhuisd en daar ben ik toen gezellig wezen kijken. Later kwamen ook Paul en Joris en nog later kwam ook Sabine aanwaaien. Lekker met z´n allen nederlands gesnackt (oftewel patat, pindasaus, frikandellen, kroketten en bitterballen) en rond half acht weer gegaan. Hoogste tijd voor onze kinders om naar bed te gaan en zij hadden zelf ook nog het een en ander te doen.

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen. Tja Christi Himmelfahrt dus een vrije dag :) daarna hebben Paul en Sabine choco croissants gemaakt (kwam natuurlijk uiteindelijk weer op Paul terecht, maar het idee van Sabine was goed) en een kopje thee.
Uit bed heb ik eerst alles klaargemaakt voor een lekkere appelcake. Op een feestdag moet je natuurlijk wel wat vieren en we hadden al zolang zelf niets meer gemaakt dat het daar hoogste tijd voor is.
De cake staat nu in de oven te bakken en is bijna klaar dus wij hebben wel zin om aan te vallen!

Het weer is vandaag bewolkt met wat buitjes zo hier en daar, niet echt weer om naar buiten te gaan en daar uitgebreid bezig te zijn, dus maar weer aan de huishoudelijke klussen om te zorgen dat dat gedaan is.
Straks weer gaan voorbereiden voor Paul zijn week Nederland. Hij moet zondagavond weer op de trein naar Heerlen en komt dan vrijdagnacht weer terug met het vliegtuig.
Tja, echt leuk is het natuurlijk niet dat hij steeds weg moet, maar ja de klant is zeer tevreden en dat houden we ook graag zo. Per slot van rekening is het toch ons inkomen.

Sabine is ondertussen hard bezig met het verzamelen en bedenken van knutselideeën. Als ze dan genoeg bij mekaar verzameld heeft, gaat ze een eigen homepage maken. Is goed voor haar om zoiets te leren, daar heeft ze tenminste echt een uitdaging aan en is lekker creatief.
Joris loopt vandaag alleen maar weer in z´n blote gat rond te hollen en heeft ondertussen zijn bed naar de huiskamer verplaatst. Met dat laatste ben ik het niet eens en heb hem dus ook al opgedragen dit op te ruimen. Ben benieuwd of dat al is gebeurd....

dinsdag, mei 15, 2007

Het regent het regent...

Gistermiddag is Paul met de kinderen naar Wörgl gegaan. Sabine weer naar haar groepje en Paul en Joris wat inkopen.
Paul had namelijk een tekort een broeken dus daar moest wat aan gedaan worden.
Ook is hij meteen langs de Hartlauer (soort Dixons) gereden om daar zijn telefoon in te wisselen voor een nieuwe. Het arme ding valt gewoon uit mekaar van ellende en daarmee bellen is geen pretje.
Ik heb ondertussen een berg strijk weggewerkt, ramen en vloer gelapt en stofgezogen.

Toen de meute weer thuiskwam snel een broodje gegeten en daarna moest Paul weer weg. Hij is naar een bijeenkomst in Kitzbühel geweest. Interessante informatie gekregen over goedkoper je nummer doorzetten. We hebben ons zakelijke nummer standaard naar Paul zijn telefoon staan en betalen dus continu flink wat geld aan het doorzetten van dat nummer. Nog wel even alles bij mekaar leggen om te kijken of het voor ons inderdaad goedkoper is, maar het ziet er goed uit.

Ik ben om 8 uur nog bij buurman Anatol langs gegaan. Die had nog wat vragen en kwam er zelf niet uit. Na hem weer verder te hebben geholpen, heb ik er een rustige avond van gemaakt. Beetje internet lezen en muziek luisteren.

Vannacht hebben we weer prima overleefd. Er was onweer en storm voorspeld, maar daar zijn we van verschoond gebleven. Wel regent het nu al een paar uur, maar zoals eerder gezegd, het is nu eenmaal lente dus het mag ook wel een keer.
Wat ik nog steeds heel grappig vind, is dat het hier altijd recht naar beneden regent en niet, zoals in Nederland meestal, schuin.
Anatol had in verband met het voorspelde onweer gisteravond nog snel even het gras gemaaid zodat dat er ook weer netjes bijstaat. Ik hoop dat ik volgende week weer mag, want ik vind het ook zulk leuk werk en nu doet hij het steeds. Heb ik hem voorzichtig verteld, dus ik ben benieuwd wat er is blijven hangen :)

Vandaag met Paul meegeweest om bij iemand de internetverbinding te beveiligen. Het leek er namelijk op dat er iemand op z´n netwerkje zat mee te liften dus dan is dat wel zo verstandig.
Dat zijn nog werkzaamheden die ik dan onder aanvoering van Paul doe, maar waarvan ik nog niet echt begrijp wat ik doe, maar dat komt vanzelf wel. Uiteindelijk zag het ernaar uit dat een stukje software op zijn computer het probleem was. Dat hebben we verwijderd en toen liep de datastroom ook meteen vrijwel niet meer. Leuk om dat soort dingen mee te maken en ik hoop er dan ook snel beter in te worden zodat ik het helemaal zelf kan doen.

Tussen de middag heerlijke pikante thaise kip met prei en snijbonen gemaakt. Thaise kroepoek erbij gebakken (nog bedankt Trea, het is heerlijk, we gaan er wel een beetje snel doorheen, maar ach dan maar weer andere kroepoek verder eten) en een bakje yoghurt toe.

Ik heb al besloten dat we deze week weer wat nieuwe recepten gaan proberen, al lang niet meer gedaan dus hoogste tijd!

maandag, mei 14, 2007

We blijven lekker eten

Na het zalige eten van gisteravond op tijd naar bed gegaan. Met zo´n volle buik kan ik me altijd slecht concentreren en zin in voor de tv hangen had ik niet.
Het is hier nu ook ´s nachts warm. Bah! Daardoor slecht geslapen en vanochtend alles behalve fit op.
Lekker croissants gemaakt als ontbijt, met een beker melk erbij altijd lekker.
Paul heeft de kinderen naar school gebracht en is daarna bij klanten langs gegaan.
Ik heb mezelf maar weer eens op het trainingsapparaat gezet. Dat valt altijd tegen na zo´n lange tijd niets doen, maar goed, het eerste half uur zit er alweer op. En je bent naderhand zo lekker moe in plaats van ellendig moe.
Toen weer hard aan de slag met het huishouden. Was gedaan, gestreken, stofgezogen, afwasmachine weer uitgeruimd en ingeruimd, wat spulletjes opgeruimd, aanpassingen gedaan aan de engelse site van de camping en het resort, aanpassing gedaan aan de kitzbüheler alpen site en Paul even bijgestaan bij het maken van een offerte.
Daarna het recept uitgezocht voor vandaag. Eigenlijk hadden we dit gisteren willen eten, maar toen was Paul vergeten om het recept uit te zoeken en ik had ook heel veel zin om uit te gaan.

Maar vandaag was het dan zover. We hebben lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus, patat en komkommer-tomatensla gegeten. In Nederland was dit een recept dat zeker 2x per jaar op het menu stond, maar hier hadden we het nog nooit gegeten en het is zooooo lekker.
De kinderen wilden zo graag een toetje maken en die hebben super hun best gedaan op een bordje met ijs, banaan, hagelslag, chocoladeglazuur en taartversierdingetjes. Was ook al zo heerlijk, dus wij blijven hier gewoon lekker eten.

Het zonnetje schijnt nog steeds lekker, alhoewel de wolken ook alweer aan de hemel te vinden zijn, dus straks ook nog eventjes m´n neus buiten laten zien.
Vanmiddag mag Sabine weer naar Wörgl en voor de rest zien we wel wat we doen. Het huishouden roept nog steeds hard, dus ik vrees dat ik daar ook nog wat aan moet doen.

zondag, mei 13, 2007

Het moederdageten

Zoals gezegd, we waren er nog nooit geweest, maar wilden het wel eens proberen.
Restaurant Schwedenkapelle. Naast de hier beroemde Schwedenkapelle: bis hier kamen die Schwedische Reiter aber nicht weiter.
Geen idee wat we moesten verwachten, maar ze hadden nog plaats genoeg (d.w.z. we waren de enigen!). De mensen waren in ieder geval erg vriendelijk en zeer gecharmeerd van onze kinderen die zich fantastisch, maar dan ook echt fantastisch hebben gedragen.

Natuurlijk moesten we eerst uitzoeken wat we wilden. Mijn oog was gevallen op het moederdagmenu en tot grote verbazing van de superaardige jongeman die ons bediende, wilde ons tweetal allebei ook dat menu. Weliswaar dan in kinderportie dus de helft, maar toch.

Paul vond het menu te groot en koos voor vooraf een Bärlauchsuppe en vervolgens Kalbsbacken mit artischockeherzen und kartoffelpuree

Maar eerst kregen we als groet uit de keuken: krensuppe en paprikamousse.
Een klein voorafje maar door de mooie ronde smaak erg lekker.
Drie personen waren er sowieso weg van, alleen Joris was niet te spreken over de paprikamousse, daarentegen was de krensuppe zo weg.

Toen het moederdagmenu:
spargel mit ricottamouse (koude asperges met een zure dressing, waarnaast een paprika-ricottamousse werd geserveerd). Sabine en ik vonden het allebei erg lekker, Joris vond dit helemaal niets en ging verder met een stukje olijvenbrood met krensmeersel.

Schäumige bärlauchsuppe (tja, bärlauch een kruid waarvoor ik nog geen nederlandse vertaling heb gevonden, maar de smaak zit tussen bieslook en knoflook in). Hier waren we allemaal helemaal weg van. Superlekker.

lammsrucken mit portsauce und serviettenknödel (stukjes lamsvlees in een portsaus met daarbij schijfjes knödel en selderijstengel). Subliem van smaak, het lam had net ietsje korter aangebraden mogen worden maar was qua smaak wel goed, de beetje stroperige saus maakte het heel aangenaam eten.

Paul zijn kalfsvlees was heel zacht, met een knoflook kruiden mengsel dat niet te sterk van smaak was, een mooie jus erbij. Verse artisjokharten en een goede aardappelpuree. Jammer was dat Sabine net een stukje vet kreeg toen ze wilde proeven, maar ondanks het vet vond ze het ook erg lekker.

bauernmousse mit rabarbereis (een soort yoghurtmousse met daarbij zelfgemaakt rabarberijs). De kinderen kregen dit met zelfgemaakt vanille-ijs omdat de ober bang was dat de rest niet zoet genoeg was. Foutje van hem, maar ze vonden het sowieso erg lekker. Helaas betekende dit dat ik mijn rabarberijs moest delen, boehoehoe, maar vooruit ik zat toch ook best wel vol.

Daarna hebben Joris en Sabine samen nog een kopje kinderkoffie (1/4 koffie, 3/4 melk) op en ik een bak thee.
Terwijl Paul en ik nog even na zaten te praten, waren de kinderen verstoppertje aan het spelen met de jongste keukenhulp. Ze vonden het eten namelijk erg lekker en mochten toen even meekomen naar de keuken om dat zelf aan de koks te vertellen, die daar weer helemaal blij van werden.

Ik kreeg nog voor moederdag een marsepeinen roosje mee naar huis, heel erg leuk.

Goedkoop is het hier niet, maar de zorg voor de gasten is zover wij hebben gemerkt erg goed (tja we waren de enigen, maar ook dan gebeurt het nogal eens dat je uren op je ober moet wachten en dat was hier zeker niet het geval) en de kwaliteit van het eten is echt top. Wij houden dit restaurant zeker op ons lijstje, het is ons erg goed bevallen.

Moederdag Wandeldag

Vanochtend begon al heerlijk. Ik werd verwend met een croissantje, een halve choco croissant, 2 crackers met een spiegelei, 2 crackers met aardbeien, een kopje thee en een glaasje sekt.
Nadat we gegeten hadden, heeft Paul de rugzakken ingepakt en zijn we naar het Windautal (achter Westendorf) gereden. Daar hebben we zalig gewandeld, deels over een heel stijl, heel smal paadje waarbij onder bomen door moesten kruipen en op andere punten er juist weer overheen moesten klimmen. Daar we niet wisten hoe lang het lopen zou duren, zijn we op een bepaald moment weer omgedraaid. Zalig gegeten op de alm en daarna nog een hele tijd bij de beek gespeeld.
Voor de verandering dit keer maar eens een slideshow van de mooiste foto´s. We hebben er heel veel geschoten, het zou anders een beetje teveel worden.


Lekker moe en verbrand zijn we rond half vier weer richting huis gereden en hebben nog even lekker in de tuin gehangen. Zodadelijk gaan we eens een restaurant uitproberen waar we nog nooit geweest zijn. Schwedenkapelle bij Kirchberg, we zijn benieuwd!