In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, februari 23, 2009

En weer valt de sneeuw...

het klinkt misschien stom hoor, maar het mag nu echt ophouden, er ligt genoeg!
Alhoewel ik de deur vandaag eigenlijk niet uit hoef (mijn middagdienst vandaag gaat niet door), durf ik er toch over te zeuren :)
Ja ja, voor je het weet ben je een Oostenrijker en zeur je ook over teveel sneeuw, hahahaha!

Gisteren ook weer flink doorgewerkt, alleen dit keer gelukkig wel pauze zodat ik met Paul en de kinderen samen kon eten. Samen eten is iets wat ik erg fijn vind en we proberen dan ook om dat elke dag zoveel mogelijk te doen.
Het fijne is dat Paul en ik op dit soort dagen gewoon een heel goed team vormen. We nemen de opvang van de kinderen en het koken van elkaar over waardoor het thuis zoveel mogelijk "normaal" door blijft draaien.

Ook op de camping zijn we het er over eens dat we zo met z´n drietjes een heel fijn team vormen en dat we het werk dan goed aankunnen. Zo nu en dan lopen er wel eens wat zaken mis omdat we natuurlijk veel langs elkaar werken, maar dat spreken we dan weer zo snel mogelijk door zodat we weer met z´n drietjes op een lijn zitten.
Gisteravond het laatste uurtje gezellig met Christine samen gedraaid en ze heeft me na zessen netjes naar huis gebracht.
We hebben het nog gehad over het feit dat veel mensen nu niet echt staan te springen om flink aan te pakken. Ik blijf dan wel gewoon doorgaan op het moment dat het moet en ga dan echt niet lopen zeuren over dingen als eten en pauze enzo, maar de meeste anderen wel. Ze had zaterdag nog flink wat gezeur gehad met een van de personeelsleden van het sporthotel die om half twaalf toch echt pauze wilde en wilde eten, terwijl ze nog even een kwartier tot een half uurtje door moesten halen.
Kijk, ik snap ook wel dat je als medewerker niet over je heen moet laten lopen (anders laten ze je inderdaad rustig elke dag zonder pauze werken), maar op een wisseldag moet je gewoon niet zeuren en aanpakken. Als je dat niet wilt, moet je niet in de horeca gaan werken.

Vandaag dus een relatief "rustig" dagje, alleen alle zaken die hier thuis weer zijn blijven liggen. Die probeer ik dan weer zover mogelijk klaar te maken zodat ik morgen op schema zit. Ik moet dinsdag-donderdag de middagdienst van 16.00 tot 18.00 uur draaien, dan vrijdag t/m zondag weer hele dagen en dan zit het er vermoedelijk eventjes op.
Als ik deze week dan ook nog tijd kan vinden om nog op te ruimen en de plafonds voor te strijken in het nieuwe huis dan ben ik helemaal blij.