In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 03, 2007

vrijdag en zaterdagochtend

Daar onze wasmachine het nog steeds niet doet helaas, ben ik vrijdagochtend maar eens naar de camping gereden om daar te wassen. De lading was moet per slot van rekening ook weg, anders wordt het wel erg lastig met kleding voor ons. We zijn er op ingesteld dat de wasmachine het doet en hebben dus alles behalve eindeloze voorraden.
Natuurlijk is het weer eens zover dat iedereen een of meerdere setjes muntjes in de caravan heeft liggen, waardoor er nog maar 1 wasmuntje over was. Gelukkig weet ik hoe snel je het muntje weer uit de machine kunt halen als die eenmaal draait dus met Christine afgesproken dat ze die er meteen weer voor me uit zou halen zodat ik ook mijn 2e was in de andere machine kon mikken.

Daar het buro op zeker weer in de late namiddag open zou zijn, afgesproken dat ik dan nog wel even langs zou komen om te kijken of er weer muntjes waren opgedoken en vervolgens weer naar huis gelopen.
Thuis een rustig dagje gehouden maar wel afgesproken met de contactpersoon van het tourismusverband dat ik zaterdag zou gaan vertalen. Het werk loopt nu wel op, dus ik wil eigenlijk niet meer wachten tot zij helemaal klaar is met alles, dan zit ik straks ineens met een hele berg werk en dan zul je zien dat dat op dat moment niet uitkomt.

Eind van de middag weer snel naar de camping gereden en ik had geluk, er waren weer 2 muntjes opgedoken dus ik kon mijn laatste 2 wassen ook doen. Ik heb moeten beloven dat ik ze echt meteen zou gebruiken en niet (grinnik) stiekem ook een setje zou bewaren. Dat heb ik meneer de chef plechtig beloofd en heb snel de was die ik had meegebracht in de machine gemikt.

Paul is een groot deel van de dag bij klanten geweest en heeft hard zitten oefenen met photoshop zodat hij straks leuke effecten voor een homepage kan maken.
Sabine en Joris hebben zich prima vermaakt met tv-kijken, computerspelen, in bad spelen en de doos playmobil door de hele kamer verdelen. Gelukkig hebben ze weer opgeruimd, want anders was ik waarschijnlijk iets minder blij geweest.
´s Middags was ook onze poets er weer die fijn heeft gezorgd dat het huis weer lekker bijgewerkt is.

´s Avonds was het Paul zijn beurt weer om plaatjes te draaien in de Papalapub dus daar zijn we om half negen naartoe vertrokken. Ik heb nog snel de laatste was op de camping in de droger gemikt, heb de droge was weer thuisgebracht en ben vervolgens achter Paul aangegaan.
Er was niet veel loos, maar wel erg gezellig. Ik heb me helemaal te pletter gedobbeld en een beetje getimmerd en vooral heel veel lol gehad samen met Melli (Melanie), normaalgesproken barvrouw, nu gewoon bezoekster.
Paul was erg moe dus toen hij klaar was met draaien, zijn we nog kort voor 1 drankje naar Tresor geweest (Christian had al een sms gestuurd naar Paul met de vraag hoe druk het in de Papala was...), daar ook nog even gezellig zitten praten en toen snel naar huis.

Vanochtend tegen 9 uur maar weer eens opgestaan om de laatste was bij de camping te gaan halen en even wat voor het ontbijt, want we hadden niets meer in huis.
Paul moest nog bij een klant langs en is rond half twaalf met de kinderen naar Wörgl vertrokken om te gaan zwemmen.
Joris liep continu te jammeren dus die mocht bijna niet mee, maar hij wist nog net op tijd op te houden met het gezeur wat een gelukje voor hem was.

Het weer is vandaag weer fantastisch, koud maar heel mooi. Ik heb nog een internetklant telefonisch kunnen helpen met z´n verbinding. Hij had een verkeerd IP-adres, maar begreep totaal niet waar ik het over had. Lastig als mensen echt totaal niet begrijpen hoe zoiets werkt, maar goed, uiteindelijk heb ik hem erdoor kunnen loodsen en ging z´n verbinding weer goed.
Dat is toch één van de redenen dat ik nu zoveel mogelijk BrixNet heb overgenomen, Paul heeft voor dat soort dingen totaal geen geduld en Paul R. die dat wel heeft, is nu eenmaal niet het hele jaar door op de camping.

Tot zover heb ik de sites gekopieerd die ik moet vertalen en dan moet ik zo maar eens aan de vertaling beginnen alhoewel m´n hoofd niet zo erg meewerkt vandaag.

donderdag, november 01, 2007

alweer thuis

Gisteren hebben Sabine en ik ons prima vermaakt en ´s avonds gingen we gezellig samen naar restaurant Kirchwirt. Zag er best uit, helaas waren we de enigen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Eerst een bak knoflooksoep, waar bij Sabine rare harde stukjes inzaten en het brood dat ze er in stukjes ingesneden hadden overduidelijk oud was. Maar de soep op zich was lekker.

Toen kreeg ik een reegoulash met spätzle en preiselbeerencompote; Sabine had een Cordon Blue met bratkartoffeln gekozen.
Na 2 hapjes werd Sabine steeds witter en ging met de opmerking, ik voel me niet goed m´n buik doet zo´n pijn naar de wc. Ik heb m´n goulash opgegeten en ben toen achter haar aangegaan want het duurde me een beetje te lang. Mevrouw de witneus kwam net de wc uit en voelde zich ook nadat ze haar polsen onder de koude kraan had gehouden, nog steeds helemaal niet lekker.
Toen hebben we dus snel afgerekend (zonde van het eten en drinken dat nog op tafel stond, maar ja) en zijn teruggegaan. Met als resultaat dat ik om 7 uur weer op de kamer zat met een ziek meisje in bed.

Vanochtend was ze nog steeds niet lekker dus zijn we, ondanks het prachtige weer, maar weer naar huis gegaan. Als je je niet lekker voelt, ben je toch liever thuis. Wel jammer, we hadden nog wilde plannen voor vanavond :)

Thuisgekomen nog maar even lekker op bed gaan liggen om bij te komen. Sabine voelt zich alweer een stuk beter, vooral het weerzien met haar kleine, liefste, stoutste broertje deed een hoop goed.

woensdag, oktober 31, 2007

het weer zit niet mee

Gisterochtend om een uur of tien hebben Paul en Joris ons naar het station in Kirchberg gebracht, dat was de makkelijkste manier. Helaas had onze trein meteen 8 minuten vertraging wat best een probleem had kunnen opleveren, want bij de volgende aansluiting hadden we maar 3 minuten om over te stappen.
Erg gezellig met z'n tweetjes en voor we het wisten was het eerste deel van de reis dan ook voorbij en stopten we in Schwarzach. Nu hadden we geluk en hebben we de meeste achterstand ingehaald, waardoor we nog precies een halve minuut hadden om over te stappen op de volgende trein die op de onze was blijven wachten.
2 haltes verder waren we in Bischofshofen waar we de volgende overstap hadden.
In deze trein wat gegeten (wel zelf meegenomen, die vreselijke prijzen van de on-board-service weiger ik te betalen) en gedronken en gezellig met de duitse dame met wie we in de coupé zaten zitten praten.
Zij moest helemaal door naar Graz wat betekende dat ze na onze eindhalte Stainach-Irdning noch 2,5 uur verder moest.
In Stainach stond Anneke precies voor onze treindeur dus die had ons a la seconde in het oogje. Lekker snel met de auto naar Bad Mitterndorf gereden. Daar waren we in een kwartiertje terwijl we er met de bus toch 50 minuten over zouden doen (en dan heb ik het nog niet eens over het halve uur dat we dan hadden moeten wachten) dus we waren erg blij met de lift.

De middag ontzettend gezellig zitten kletsen, het is toch wat als je mekaar al jaren kent via internet en mekaar nog nooit in het echt hebt gezien, het blijft toch altijd een vraag of het in het echt ook klikt. Gelukkig wel :)
Ook Sabine en Gabriëlle blijken inderdaad heel veel samen te hebben dus dat vonden de beide dames ook wel heel leuk.

Tegen een uur of vijf bij de plaatselijke slager met Imbiss wat gaan eten. Echt lekker voor weinig geld dus wat wil een mens nog meer. Vanavond gaan Sabine en ik er waarschijnlijk weer kijken.

's Avonds hebben de dames zich lekker samen vermaakt, de 'kleine' dames thuis en de 'grote' dames zijn de kroeg ingedoken samen met nog een mitterndorfse immigrante :) We hebben ons helemaal te pletter gelachen, vooral omdat de andere slager die daar ook kind aan huis is, zich ongelooflijk uit zat te sloven om maar de aandacht op zich te richten. Wat me opviel is dat ik het dialect hier prima kan verstaan, lijkt in heel veel opzichten op het dialect dat bij ons wordt gesproken alhoewel ik een hardere uitspraak heb. Opvallend vond ik hier dat het aantal rondjes erg bescheiden is, dat ben ik heftiger gewend, alhoewel het natuurlijk een dinsdagavond was en er natuurlijk de volgende dag gewoon gewerkt moet worden, dat scheelt. Daar ik alleen tussen al die Mitterndorfer zat heb ik het wel even op moeten nemen voor Tirol, maar dat doe ik graag haha.

Heel braaf waren we al voor twaalven weer thuis en nog niet eens aangeschoten dus het opstaan vanmorgen ging eigenlijk vrij makkelijk.
Anneke had een heerlijk ontbijtje voor ons klaargezet en de resten (tja we zijn kleine eters) nemen we straks lekker mee als we wat door het dorp gaan struinen.

Sabine is nu lekker met de scoubidou touwtjes van Gabriëlle aan het spelen terwijl ik even in de kelder wat zit te schrijven. Er staat hier namelijk speciaal een computer voor de gasten en daar maak ik natuurlijk graag gebruik van :)
Het weer zit ons helaas niet erg mee, het is grijs en wat trüb maar daar doe je toch niets aan en vermaken doen we ons toch wel.

dinsdag, oktober 30, 2007

Harry Potter en een paar daagjes weg

Zaterdagochtend is de nieuwe Harry Potter bij ons bezorgd dus ik heb me de laatste dagen prima vermaakt met lezen :) ´s Middags ook nog boodschappen gedaan voor zondag, want we kregen vrienden te eten.

We hadden besloten dat we Indonesisch voor ze gingen koken dus dat was een hoop werk. Helaas nergens trassi kunnen vinden voor de sambalboontjes dus maar zonder gedaan.
Zondag dus vrijwel de hele dag in de keuken gestaan om alles af te krijgen.
We hadden Rendang-vlees, smoorvlees, ajam paniki, rode curry, sambal telor, sambal boontjes en gado gado. Vrienden hadden niet verwacht dat we er zoveel werk van zouden maken dus daar viel de mond open. De meeste Oostenrijkers die wij kennen zijn niet heel erg gecharmeerd van dit soort keukens, maar Franz en Martina gelukkig wel. Ook de jongens bleken het heel lekker te vinden en dat wil wat zeggen met 2 pubers :)
Was weer ontzettend gezellig en weer eens wat anders dan naar de kroeg, hihi.

Gisteren ben ik weer lekker in m´n boek gedoken en heb nog het een en ander aan het huishouden en de administratie gedaan. Ondertussen besloten dat Sabine en ik nu eindelijk eens onze afspraak gingen houden. We hadden eigenlijk voor de zomer al afgesproken dat we eens een paar dagen met z´n tweetjes zouden gaan wandelen en nu het toch rustig is wat werk betreft voor mij, gaan we lekker nu.
Zodadelijk met de trein naar Bad Mitterndorf, eindelijk eens mijn email vriendin zien die ik al meer dan 2 jaar ken. We hebben mekaar vanwege de drukte nog nooit in het echt gezien dus dat is wel heel leuk. En het gebied ziet er ook prachtig uit om te wandelen dus ik ben benieuwd.
Weet niet of ik mezelf zo ver kan krijgen dat ik elke dag een logje schrijf, maar zal m´n best doen. Per slot van rekening hebben ze er internet :)