In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 18, 2011

Wat gaat de tijd toch snel

als je het naar je zin hebt.
Ongelooflijk, de week is alweer voor de helft voorbij, wat gaat het allemaal toch snel.
Daarom genieten we ondanks alle school- en werkverplichtingen zoveel mogelijk van elkaar en nu ook van de aanwezigheid van vriend Marco.
Joris had vandaag een vrije dag vanwege een studiedag van de leraren en Sabine moest natuurlijk wel gewoon naar school. Ik had een makkelijke dag, want Paul nam het koken vandaag voor zijn rekening.
Tussen de middag hebben we een heerlijke zwiebel-rostbraten gegeten en vanavond zijn we met z´n allen bij de Kegelstüberl gaan eten. Weer even genoten van de kookkunsten van Gottfried. De 2 mannen hadden allebei een putentoast, Sabine had tortellini met tomatensaus, Joris een pizza margherita en ik had een rostkartoffel mexican. We hebben onszelf ook nog op een ijsje toe getracteerd, het weer was namelijk prachtig, dus we hebben lekker op het terras gegeten en weer eens heel bewust genoten van het uitzicht.

Verder zijn Sabine en ik natuurlijk weer heel braaf gaan sporten vanmiddag en we hadden de hele fitnesszaal weer voor onszelf. Maf hoor dat er ´s middags verder echt niemand gaat. Maar goed, dat is waarschijnlijk in elke sportschool hetzelfde; ´s ochtends de huisvrouwen, ´s avonds alle buitenshuis werkenden en ´s middags maar een enkeling die dan toevallig tijd heeft. Ach, wij vinden het niet zo erg, dan hebben we tenminste niet het probleem dat we op anderen moeten wachten om een bepaald apparaat te gebruiken.

Ook nog even gezellig met Ed (de baas daar) zitten praten en de tip gekregen om echt eens een keer naar de Käsealm in Westendorf te gaan, schijnt een hele leuke en goed geprijsde hut te zijn en alhoewel we al heel vaak die kant op zijn geweest, zijn we nog nooit op die alm geweest. Altijd leuk om weer eens iets nieuws in je eigen omgeving te ontdekken.

Natuurlijk heb ik vandaag ook weer de nodige uurtjes studie achter de rug, als ik het binnen een redelijke termijn af wil krijgen, dan zal ik dat natuurlijk ook wel moeten. Er zijn ergere dingen die een mens te doen kan hebben.... :-D

maandag, mei 16, 2011

Krijg de hik

Afgelopen zaterdag kwam vriend Marco aan om hier zo´n twee weken te bivakkeren voor een grote programmeerklus met Paul. Hartstikke gezellig natuurlijk!
Natuurlijk hebben we die avond ook naar het songfestival gekeken (vooral de kinderen en ik), maar de puntentelling hebben we aan ons voorbij laten gaan. Dat duurt altijd zo vreselijk lang en is zoooo saai!

Zondag natuurlijk lekker uitgeslapen (tot een uurtje of 8) en ontbeten met een croissantje.
Marco om half negen uit bed geschopt, waarna de mannen samen aan de slag zijn gegaan. Helaas voor Paul was er een spoedklus voor een klant tussendoor gekomen, dus die moest eerst geklaard worden voordat er kon worden geprogrammeerd.
Tussen de middag had ik lekker aziatisch gekookt; groenten in een pittige yoghurtsaus en varkensvlees in groene curry. Een nieuwe currysoort en ik had er lekker 3 eetlepels door gemikt.... Dat bleek ongeveer 2 eetlepels te veel te zijn en de curry was dan ook loeiheet! Afgekoeld door er nog een pakje slagroom door te roeren en toen vonden wij het eigenlijk wel te doen (zolang je er niet teveel saus bij nam). Stukje naanbrood erbij en wat geraspte komkommer en klaar waren we.
Marco kan (hoorden we voor het eerst) niet goed tegen heet eten en kreeg spontaan de hik :-D
De rest van de tijd dus maar wat minder pittig koken.
Om het goed te maken zijn we ´s avonds naar Kitzbühel gegaan naar ons favoriete restaurant, het chinees-thaïse restaurant bij de Hahnenkammbahn. We hadden geluk, want vanaf vandaag zijn ze een maand gesloten om de familie in China te bezoeken. Het eten was natuurlijk weer super, dus dat was genieten.

Vandaag helaas weer een normale dag, dus om zes uur opstaan. Ik moet er wel erg aan wennen dat er nu, drie uur nadat wij opgestaan zijn, iemand ligt te slapen hoor.
Maar goed, mijn huishoudelijke bezigheden mag ik nu opzij leggen. Het is studeertijd! Snel de boeken in.