In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 11, 2008

Soms kan ik het allemaal even niet meer bijhouden

Jongens jongens, wat gaat dat toch hard, het is alweer vrijdag. En om nu te zeggen dat ik bergen werk heb gehad.... nee, dacht ik tenminste niet. Ben wel de hele week bezig geweest.

Maandag administratie bijgewerkt en het nodige in het huishouden gedaan. Dinsdag kort langs de camping, daarna bij de familie van Ekeren van pension Brixen im Thale langsgeweest. Computer gerepareerd en heel gezellig bij zitten kletsen. Tja in een drukke winter zie je mekaar toch niet echt veel en wij hebben het meestal te druk om lang te blijven hangen, maar gelukkig dinsdag wel even tijd.
´s Middags was het wel weer volle bak, maar gelukkig met z´n tweetjes tijd om dat af te handelen. Dat is dan toch wel weer prettig van het samen een bedrijf runnen, je kunt mekaar goed opvangen.

Ook weer wat spoedwerk voor de Kitzbüheler Alpen Marketing, maar helaas wel veel spoed, maar weinig werk. Zet ook niet vele zoden aan de dijk en dat terwijl ik wel zoveel mogelijk in de buurt van een pc moet blijven om te zorgen dat het spoedwerk meteen gedaan kan worden. Minder maar ja.
Paul is ook weer veel aan het werk voor op dit moment weinig geld. Allemaal van die kleine klusjes waaraan je wel tijd kwijt bent, maar die weinig opleveren. Jammer jammer, maar goed dat hoort er nu eenmaal ook bij.

Woensdag moesten we naar de Volksschule voor het 2e deel van Joris zijn inschrijving, waarbij wij dit keer niet mee naar binnen mochten. Joris vond het geen probleem, die stond al binnen voordat de juf hem had geroepen :)
Daarna bij de bank langsgeweest om eens te praten over huizenprijzen en hypotheken. We weten in ieder geval dat we dit huis voorlopig niet kunnen kopen, ligt te ver boven ons budget, maar we zijn wel wat opties langsgegaan en hebben eigenlijk wat zaken bevestigd gekregen die ik al verwachtte (Paul niet, die zag alles wat rooskleuriger dan het was, maar die is nu weer met de voetjes op de grond).

Gisteren lekker veel tijd voor mezelf en met een lekker zonnetje erbij. Dus ik heb mijzelf een deel van de dag heerlijk op balkon gepositioneerd, boekje erbij, flink glas water en ik kon er weer helemaal tegen!

Paul is op dit moment bij de kapper en hierna gaan we naar de camping om wat kabels te verleggen. Ik mag vanmiddag bij de kapper in de stoel gaan zitten om weer bijgekleurd en geknipt te worden en verder zien we wel wat vandaag allemaal weer brengt.

zondag, april 06, 2008

Kinder Kegelturnier

Vanmiddag dus gezellig naar het Kinder Kegelturnier geweest bij de Kegelstüberl (hoe kan het ook anders). Was weer ontzettend gezellig, met dit saaie weer toch weer mooi 2 uur onder de pannen geweest.
De foto´s zijn niet al te best omdat de camera het niet trok met het flitsertje in deze donkere ruimte.
Toch een paar foto´s voor de leuk.




De prijsuitreiking was ontzettend spannend, de prijzen werden namelijk verdeeld door lootjes te trekken. Joris heeft een tijd moeten wachten totdat hij aan de beurt was en Sabine nog veel langer, maar uiteindelijk waren ze toch allebei wel heel blij.

Joris heeft zo´n bellenblaastreintje gewonnen en Sabine een waterpistool. Nu kunnen ze mekaar tenminste natspuiten als ze buitenspelen, want tot nu toe hadden we nog maar 1 functionerend waterpistool in huis.

Ondertussen hebben ze nog lekker wat snoepjes gekregen, een glas cola gedronken en een ijsje gegeten. Wat wil een kind nog meer op een druilerige zondagmiddag...

druk

Door de gigantische drukte hier vliegen de dagen voorbij. Donderdagmiddag dus het standaardcontract dat ik in mekaar heb gezet voor hardware/software-onderhoud geperfectioneerd. Ik had wat kleine dingetjes niet goed gedaan, maar gelukkig niet al teveel.
Uiteindelijk tot elf uur ´s avonds doorgewerkt omdat er vrijdag nogal veel afgeleverd moest worden. Ook vrijdag continu hard gewerkt om zoveel mogelijk af te krijgen voor het weekeinde. Het is me niet helemaal gelukt, maar het grootste deel gelukkig wel.

Rond half tien ´s avonds zijn we naar Tresor gegaan waar we hadden afgesproken met de vriendinnen van Gasthof Nieding. Uiteindelijk kwamen die om kwart over elf binnenzeilen :) het was erg gezellig geweest in de Kegelstüberl.
Tot een uur of 1 een heel gezellige avond/nacht gehad en toen naar huis. Ondanks het feit dat we voornamelijk aan het water hebben gezeten erg moe dus lekker gaan slapen.

We hadden allebei geen zin om van het weekend te werken dus dat hebben we ook lekker niet gedaan. Er kwam alleen ´s ochtends een jongedame voorbij die een laptop wilde bestellen en daarvoor raad van Paul nodig had. Dat heeft hij nog afgehandeld en verder gewoon lekker met onszelf bezig geweest. De bloembak voor het huis gevuld met pelargonia´s (of zoiets met roze bloemen) en graszaad gestrooid. Over dat laatste werden we hard uitgelachen door buurman Rudi; waarom ga je graszaad zaaien als het morgen weer gaat sneeuwen?? Ja ja Rudi dat zal wel.
We waren ook uitgenodigd voor een feest bij Nieding ´s avonds, maar ja het was eigenlijk een soort besloten feest en daar wilden we ons echt niet bij opdringen (ook al had Johanna ons uitgenodigd) dus we zijn niet gegaan. Enkel even 1 glaasje fris in Tresor gehaald en dat was alles.

Natuurlijk had Rudi gelijk en sneeuwde het vanochtend. Gelukkig alleen maar miezersneeuw dus zo erg is het niet. Lekker lui uitgeslapen, samen computerspelletjes gedaan en straks gaan we naar het kinderkegeltoernooi in de Kegelstüberl. Zo wordt een saaie grijze dag toch nog gezellig.
O ja, Paul heeft zijn eerste hardlooppoging samen met Emiek van Haus Tirol gewaagd. Ze hebben een beginnerstrainingsschema van het internet gehaald en aan de hand daarvan gaan ze samen trainen.
Dan moet nu ik mijn knie nog flink trainen zodat ik straks weer lekker aan het fitnessen kan slaan, dit keer bij de physio hier in het dorp, daar kan dat gelukkig ook. Dat scheelt heel veel rijden.