In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 08, 2009

Hoogste tijd voor een update

Het is ondertussen alweer de hoogste tijd voor een update. Afgelopen vrijdag ben ik ook ziek geworden, maar kon niet lekker in bed gaan liggen. Wij waren nl. zaterdag aan de beurt voor het verzorgen van de klusjesmannen (die de buitenkant aan het isoleren en stuccen zijn) en ik had ze beloofd dat ik indonesisch voor ze zou koken.
Vrijdag het grootste deel van de dag dus in de keuken doorgebracht met voorbereiden en tussendoor natuurlijk ook nog voor onszelf koken.
Paul was ook nog niet beter en ook Sabine lag nog bij te komen. Paul en ik zijn maar naar de huisarts gegaan om even een kuurtje te halen en die kregen we dan ook netjes mee, met de opmerking erbij dat we natuurlijk wel gewoon tijd moesten nemen om uit te zieken.... Op tijd naar bed dus!

Zaterdagochtend stond ik om half negen alweer in de keuken en Paul heeft broodjes en worstjes gehaald zodat we de mannen ook netjes hun ochtendhapje konden voeren.
Meteen iets nieuws geleerd: als je ´s ochtends worst serveert, moet je het koken. Serveer je aan het einde van de middag worst, dan braad je ze! Goed dat we het weten, nu zullen we het nooit meer verkeerd doen als er iemand komt :)

Tussen de koortsvlagen door, waarbij ik echt even op de bank moest gaan liggen, is het me toch gelukt om het hele zwikkie op tafel te krijgen. De mannen waren ernstig onder de indruk en vonden het ook ontzettend lekker. Een van de mannen wilde eigenlijk niet komen eten, want die had het idee dat het allemaal veel te gekruid zou zijn (hij heeft wat maagproblemen bij dat soort eten). Paul heeft hem toen even heel snel duidelijk gemaakt, dat ik natuurlijk met hem ook rekening had gehouden en juist ook een aantal minder gekruide gerechten had gemaakt. Een kip(nou ja ik nam kalkoen, da´s goedkoper, hihi)gerecht met citroen, groentegerecht waaruit ik de hete peper had weggelaten en een babi ketjap. Uiteindelijk heeft hij ook zitten smullen. Tja wat de boer niet kent....

Ondertussen werd de eerste stuclaag buiten afgemaakt, buitenvensterbanken gezet en het hekwerk van het terras gemaakt. Hierbij wat foto´s:







Na het eten heb ik nog opgeruimd, de overblijfselen in bakjes verpakt en de vriezer ingemikt en vervolgens (was het toch alweer ruim twee uur geweest) op de bank in elkaar gestort. Toen kwamen ook vriendjes Marco en Corletta gezellig langs met de boodschappen uit NL (ik heb weer genoeg conimex pakkies voor een jaar) en daarmee ook afgesproken dat we ´s avonds met z´n allen de finale van K2 zoekt K3 zouden kijken. De winnares was natuurlijk zeer verwacht, alhoewel wij met z´n vieren vonden dat degene met de derde plaats op het podium als beste presteerde.

Zondag konden we lekker uitslapen en dat hebben we dan natuurlijk ook gedaan. Helaas voor mij was de griep nog niet eens over en kwamen ook de maandelijkse perikelen erbij dus ik was aardig gevloerd. Was wel heel fijn een dagje met z´n viertjes, niks mis mee!

Maandag ging het gewone leven natuurlijk ook weer door en is Paul weer begonnen met werken. Hard nodig na bijna een week ziekte en hij heeft het tot en met gisteren dan ook superdruk gehad. Ook vandaag staat er het nodige op de agenda, dus dat is weer lekker.
Joris heb ik op dinsdag thuis gehouden. Die is zo vreselijk verkouden en had dinsdagochtend vroeg echt verhoging. Daar trapte ik woensdagochtend niet meer in trouwens. Die verhoging zorgt er namelijk alleen maar voor dat hij extra druk is, hij heeft de hele dag lopen rennen en vliegen, springen en zingen en vooral de hele dag praten, praten en nog eens praten.

Verder heeft onze buurman ons heel lief geholpen en de eerste laag stuc opgeruwd en vervolgens het hele zaakje voorgestreken. Dat moet gedaan worden zodat de tweede en uiteindelijk stuclaag goed hecht.

De twee buitenste buren hebben nog niets geregeld (op de foto hierboven kun je het kleurverschil zien tussen onze huizen), dus we hebben goede hoop dat morgenochtend vroeg met onze twee middelste huizen begonnen wordt. Vinden wij niet erg!

Gisteren heb ik vrijwel de hele dag verbracht met het op orde brengen van allerlei papierzooi. Natuurlijk de september-administratie, daar was het weer hoogste tijd voor en ik had ook nog zoveel "te doen", "op-te-ruimen", enz. in m´n bakje liggen dat ik me daar ook hoognodig aan moest gaan wagen. Uiteindelijk was ik om 4 uur klaar met het hele gebeuren (natuurlijk wel tussendoor gekookt, gegeten, Joris met z´n huiswerk geholpen). Ben ik op dat gebied tenminste eindelijk weer op orde.

Daarnet werd ik gebeld door onze hypotheekman, morgenochtend moet er weer het een en ander uitgelegd en ondertekend worden. Hij komt om half acht, zodat hij voordat hij op kantoor moet zijn, alles mooi rond heeft. Zijn we weer een stapje verder.