In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 17, 2004

Einde van de panfluit

De panfluit is gisteravond aan een vroegtijdig einde gekomen.
Hij moest weer terug naar z´n baas, omdat z´n huidige gebruikster ´m niet meer wil verzorgen. Panfluit triest, gebruikster ook een beetje, maar zij heeft er nog 1 achter de hand waarop ze nu gaat fluiten.

Het was gisteravond erg gezellig op de laatste panfluitbijeenkomst, maar ik ben ook blij dat ik niet meer elke donderdag een uur heen en een uur terug hoef voor 1 klein uurtje les. De belangrijkste zaken heb ik geleerd en daar kan ik nu verder mee oefenen en te zijner tijd kan ik weer gaan uitkijken naar een andere leraar of lerares.

Als afsluiting had ik een panfluit gespoten van soezendeeg. Dat lukt normaalgesproken altijd, maar nu wilde het natuurlijk niet goed genoeg rijzen en was niet overal even gaar helaas. Maar met een flinke peut vanilleslagroom erdoor vonden de mensen op les het erg lekker, dus we gaan er dan toch maar van uit dat het geslaagd was.
Als afsluiting kregen we een oorkonde en een bamboestokje met een bloemetje eraan. Erg leuk bedacht van de lerares.
Van mijn meerijdster kreeg ik nog een grote doos met wieringer jodenkoeken (een soort speculaasachtige koeken in dit geval) en die zullen we van het weekend eens heerlijk op gaan smullen. Ik heb er nu al zin in :-D

woensdag, december 15, 2004

Tegeltjes

Ja, ja, ik ben ondertussen zowat getrouwd met een tegelzetter.
Alhoewel ons badkamertje geen hoogstandje van super tegelwerk wordt, durf ik te zeggen dat het er echt heel behoorlijk uit gaat zien.
Elke avond een uurtje of 2 werk loopt duidelijk op na een paar dagen en ik kan dan ook niet wachten om uitgebreid in bad te gaan liggen en te genieten van een mooie badkamer. Ik vrees alleen dat ik toch echt zo´n beetje tot zondag zal moeten wachten voordat dat lukt, tot die tijd zal ik het met een washandje moeten doen, hahaha.

dinsdag, december 14, 2004

keuzemogelijkheden

Doordat ook in Oostenrijk de economie aan het teruglopen is, krijgen wij steeds meer keuzemogelijkheden voor onze toekomst.
Wat wel jammer is, is dat er aan het gros een prijskaartje hangt dat wij niet kunnen betalen.
Toch is het helemaal niet zo dom om in een teruglopende economie te investeren. De kunst is, om op het dieptepunt te kopen, zodat je vrij snel weer in de oplevende economie terechtkomt. Wanneer dat is, dat is natuurlijk koffiedik kijken, maar wel interessant.

Voor ons dus ook nogmaals een reden om ons zeer goed te informeren, niet te snel toe te willen happen en nog eens erg goed rond te gaan kijken en te bedenken waar ons hart ligt en dit te vergelijken met de economische mogelijkheden.
Veel stof tot nadenken, waardoor ik toch langzaamaan een beetje meer naar de huurkant aan het neigen ben, dan naar de koopkant. (alhoewel er een aantal erg interessant pandjes te koop staat).

maandag, december 13, 2004

aftellen

Het aftellen is begonnen. Nog maar 12 nachtjes, dan mogen we weer!

En daar wil ik het vandaag ook maar gewoon bij houden.

zondag, december 12, 2004

Trots

Het heeft helemaal niets met Oostenrijk te maken, maar ik ben wel ontzettend trots op 2 van mijn kanjers.
Paul en Sabine hebben vandaag alletwee weer meegedaan met een hardloopwedstrijd (onofficieel) en hebben allebei hun persoonlijke record verbroken!
Paul liep over de 4 kilometer 19.58 minuten (hiervoor een goeie 22 minuten) en Sabine liep over de 2 kilometer 13.23 minuten (hiervoor 14.24 minuten).

Het kwam vast ook doordat het vandaag zalig weer is. Lekker koud, met een zonnetje en vrijwel geen wind. Ideaal dus om buiten te zijn. Joris en ik hebben ons dan ook prima vermaakt in de tussentijd.

Nu snel weer aan de huishoudelijke bezigheden, want ik wil het graag bijhouden. Het blijft toch lekker als je mensen binnen een uur kunt laten komen als ze bellen omdat je het allemaal toch wel op orde hebt.

Paul gaat weer verder met tegelen in de badkamer, dus ook dat gaat vandaag alweer een klein stukje mooier worden.