In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 02, 2012

zomers vertaalwerk

Jongens, jongens wat is het de laatste dagen toch ontzettend mooi weer!
1 mei is bij ons een vrije dag en we hebben weer heerlijk buiten kunnen zitten en bbq-en.
We hebben er met z´n allen echt van genoten.

Wel had ik nog wat vertaalwerk liggen, dus steeds een uurtje vertaalwerk en dan weer een uurtje buiten zitten. Dan vliegt de dag echt om!

Vandaag weer een gewone dag en ook nu was het weer lekker weer. De thee heb ik dan ook voor een groot deel lekker op het terras gedronken, want zolang het mooi is, moet je er natuurlijk van profiteren.
Tegen het eind van de middag stond er weer wat vertaalwerk op me te wachten, dus dat heb ik vanavond maar weer even gedaan. Er is ook weer een grote opdracht binnen en daar moet ik morgen aan beginnen.
Voor de rest weer het een en ander voorgekookt, want we hadden weer goedkoop vlees in kunnen slaan en vanmiddag weer lekker met Sabine naar de sportschool geweest. Veel kan ik nog niet, maar als ik thuis blijf zitten, word ik daar ook niet gezonder van zullen we maar zeggen.

Joris en Paul zijn na het eten met z´n tweetjes nog even naar de liftparkeerplaats geweest om Joris zijn raceauto eens flink uit te testen. Bij ons voor gaat het ook heel goed, maar daar rijden natuurlijk toch ook regelmatig auto´s rond dus daar gaat het niet altijd even makkelijk.
Het was ontzettend leuk gegaan en Joris kan volgens Paul een aardig potje sturen, dus hij heeft nu al veel plezier van zijn eigen auto.

Ik heb ondertussen de bbq maar weer eens schoongemaakt, want we hebben vanavond kipfilet gemarineerd in zoete chilisaus gegeten. Het nadeel is natuurlijk wel dat je het ding echt elke keer redelijk goed moet schoonmaken, zodat hij ook lang meegaat. Het advies van Weber is 1 keer in de maand goed schoonmaken (dus de resten onderuit schrapen, even een sopje erdoor enz.), maar dat vind ik echt te weinig. Tja, dan moet je aan de slag.

Ook de administratie van april gedaan, dus ik ben nu op administratief gebied weer helemaal bij.
Nog even een spelletje doen en daarna ga ik m´n bed in, want het is morgen weer vroeg dag!

maandag, april 30, 2012

onze nieuwe bbq

Zoals de meesten van jullie wel weten, bbq-en wij erg graag. Wat ons er de laatste jaren echter regelmatig van weerhouden heeft, is niet alleen dat je altijd 3 kwartier van tevoren moet bedenken dat je de bbq aan moet steken (we stoken met kooltjes/briketten) en dat we altijd zo ontzettend veel rook veroorzaken.
Vooral dat laatste is vreselijk vervelend, want we willen de buren helemaal niet in een rookgordijn zetten, maar het gebeurt wel.
Afgelopen zaterdag zijn Paul en ik op bbq jacht gegaan en we kwamen terug met een Weber-gasbarbecue. Ja, je leest het goed, GAS. Eigenlijk zijn we er vreselijk tegen, want voor ons is echt bbq-en alleen mogelijk met kooltjes/briketten. Maar ja, goede kooltjes zijn vrijwel niet te krijgen of meteen vreselijk duur en dan ga je ook niet regelmatig voor je lol grillen.

Hier een foto van onze nieuwe terrasbewoner:



Daar het prachtig weer is, zijn we flink aan het grillen natuurlijk. We zijn zaterdag begonnen met tandoori-kipfilet, braadworst en grillworst.
Zondag hebben we weer grillworst gegeten en vandaag tussen de middag zelfgemaakte hamburgers (dus lekker met gehakt)en vanavond hadden we ...... garnalenspiesjes!
Ik moet eerlijk toegeven dat we het vlees nog nooit zo lekker van de bbq hebben gehaald. Normaalgesproken was het vlees toch al snel ietsje aan de droge kant of erg donker gebrand voordat het eindelijk gaar was, maar nu gaat het allemaal perfect!
Eerlijk is eerlijk, we hebben er de "Weber´s grill bijbel" bij gekocht en dat helpt erg bij het goed leren werken met de bbq. In de afgelopen paar dagen hebben we al veel geleerd (bijvoorbeeld de verschillende grill-temperaturen voor de verschillende vleessoorten) en dat helpt erg bij het uiteindelijke resultaat.
De komende dagen zullen we zeker nog het nodige gaan uitproberen, al is het maar omdat we ook weer hard ons best gaan doen om de overtollige kilo´s kwijt te raken en dan is het natuurlijk alleen maar meegenomen als we ons vlees op een gezonde manier bereiden.