In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 22, 2007

even geen of minder logjes

Vanochtend naar de kapper geweest om me daar weer fatsoenlijk haar aan te laten meten. 2 uur later, een hoop geld lichter, haren weer mooi en erg moe weer weg.
Even langs de dokter, want ik ben wel heel erg moe.
Druppeltjes gekregen om de bloeddruk omhoog te krijgen, boodschappen gedaan en toen weer naar huis.

Voorlopig van mij daarom even geen of minder logjes, want ik heb nog net genoeg puf om m´n vertalingen voor de kitzbüheler alpen te maken en voor de rest eigenlijk niet.

groetjes uit prachtig besneeuwd Brixen im Thale!

woensdag, maart 21, 2007

sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Vanochtend is de sneeuwruimer weer langs geweest, het was nodig zullen we maar zeggen. De witte vlokjes komen nog steeds naar beneden. Nu weer hele kleine vlokjes, maar vanochtend waren ze heel fatsoenlijk te noemen.
Fijn om toch nog even een beetje winter te beleven, want dat hebben we dit jaar toch wel gemist hoor.

De foto van de schoongemaakte stookketel hebben we helaas niet kunnen maken. De batterij van de fotocamera vond het juist op dat moment nodig om leeg te zijn en als jullie het niet erg vinden, maak ik toch maar geen brandende ketel open om even een fotootje te schieten.

Mijn ernstige duizeligheid is gelukkig weer over, maar dat houdt natuurlijk wel in dat ik nu last van buik- en rugpijn heb. Nou ja, nog een paar dagen en dan hebben we dat ook maar weer gehad.

Had ik trouwens al vermeld dat ik over 4 nachtjes jarig ben?

maandag, maart 19, 2007

Ik wil natuurlijk niemand jaloers maken

maar ik doe het lekker wel! Kijk maar naar de foto´s van mijn buiten spelende kinderen:



uhh zag ik daar nou een fiets?


sneeuwvrouwtje:


Joris glijdt en Sabine kijkt toe:




Deze foto´s zijn vanochtend om half tien genomen en het sneeuwt nu nog steeds kleine vlokjes.

Verder heb ik gisteren helemaal niets gedaan behalve op bed gelegen, m´n bloeddruk was weer zo laag dat ik bij alles wat ik deed weer omviel omdat de wereld begon te draaien. Enkel tussen de middag samen met de kinderen gekookt. Paul is gisteravond ook weer teruggekomen uit Nederland. Wegens gebrek aan programmeur met kennis van de broncode van het programma kon er niet verder gewerkt worden en dan is het natuurlijk onzin om in NL te blijven.
Toen Paul terugkwam en richting kelder liep, stonk het daar vreselijk. Paul naar buiten om te kijken en daar bleek er zwarte rook uit de schoorsteen te komen.
Nu hadden we tegen de huisbaas al een paar weken terug gezegd dat de ketel stonk, maar die heeft geen actie ondernomen. Nu met die zwarte rook moest hij wel. De ketel is uitgezet en vanochtend stond er al een monteur op de stoep die niets voor ons kon betekenen voordat de schoorsteenveger was geweest. Die man is nu al een hele tijd bezig met stofzuigen en poetsen, want de ketel was niet een beetje zwart, maar echt helemaal roetzwart van binnen. Jammergenoeg vergeten een foto te nemen, zodat ik geen voor en na foto heb.

(hier komt nog de NA foto).

Zal blij zijn als de ketel het weer doet, want het begint een beetje fris te worden. Vanwege de lucht hebben we nogal wat ramen tegen mekaar open moeten zetten, dus de warmte die er in huis hing, is weg.
Verder ben ik nog steeds een beetje wiebelig in m´n hoofd, maar het gaat gelukkig beter dan gisteren, dus ik kan tenminste rustig aan weer wat doen. Zolang ik maar geen snelle bewegingen met m´n hoofd maak, gaat het wel.
De kinderen hebben vandaag nog een dagje vrij. Het is de naamdag van de heilige Josef en dat is de beschermheilige van Tirol. Daarom hebben alle schoolkinderen vandaag lekker een dagje vrij.
Dit stukje vond ik op internet:
-------
Der heilige Josef als Landespatron Tirols
Dem heiligen Josef wird heute in Tirol von Katholiken eine große Verehrung entgegengebracht. Als Patron der Arbeiter, Handwerker, Zimmerleute, Holzhauer, Schreiner, Wagner, Totengräber, Ingenieure, Erzieher, Pioniere, Reisenden, Verbannten und einigen mehr, wurde er mit der Zeit ein volkstümlicher Heiliger.

Er steht in gewissem Sinn für ein einfaches, bescheidenes, durch redliche Arbeit geprägtes Leben. Diese Schlichtheit empfahl ihn ja auch besonders den Bettelorden, die von Reichtum nichts wissen wollten. In den entbehrungsreichen Aufbaujahren nach dem II. Weltkrieg gab sein Vorbild Halt.

Heute wird er vielfach speziell für die Belange der Tiroler ArbeitnehmerInnen interpretiert.
-------