In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 16, 2005

the day after

Gisteren dus heerlijk het kinderfeestje gehad. En vanochtend waren we nog steeds blij ervan. Heerlijk dus.
Hier nog een paar foto's.







Vandaag mocht Sabine weer mee met Lars voor een feestje. Ze heeft het ontzettend naar haar zin gehad en thuisgekomen het hele speurtocht boekje voorgelezen (ze waren naar Artis geweest).
Paul, Joris en ik zijn naar de vuilstort geweest om nog een berg spullen weg te gooien en langs de kringloop om nog een doosje met spulletjes af te leveren. In het dorp nog een leuk boekje in de uitverkoop gekocht. Mijn hond Money heet het en het is van Bodo Schäfer, ik vind het een erg leuk boekje om kinderen wat over het omgaan met geld te leren en eerlijk is eerlijk, ook voor mij is het een leuk boekje.
Meneer Schäfer is weliswaar failliet gegaan, maar dat betekent niet dat z'n hele filosofie slecht is.

Daarna nog heerlijk een tijd in de tuin doorgebracht, het was weer heerlijk weer per slot van rekening.

vrijdag, juli 15, 2005

Moe, maar zeer tevreden

We hebben vanmiddag het bezoek van 24 kinderen overleefd en wat was het gezellig. We hebben maar 4 keer in hoeven grijpen en dat valt ons ontzettend mee bij zo'n grote groep. Ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld en heel redelijk doorgegeten, zodat we ongeveer 2/3 deel van het vlees kwijtgeraakt zijn. De kerstomaatjes gingen ook prima, net zoals de komkommer.
De fruitsalade had ik wat overschat, dus van de 2 grote bakken heb ik er nu nog 1 over. Nu is dat niet zo'n probleem, die krijgen wij met z'n vieren in maximaal 3 dagen weg :)

Sabine is ook erg blij met haar kadootjes en het geld dat ze heeft gekregen voor de aanschaf van een eigen snowboard, dus wat wil je nog meer.
De taart was weliswaar niet zo gelukt als ik had gehoopt, maar de kinderen waren meer dan tevreden.
Vanwege de snelheid heb ik de colorflow techniek rechtstreeks op de taart gebruikt. Het was wat lastig omdat de bovenkant van de taart niet echt egaal te noemen was, maar het zag er toch best goed uit.


Nu de kinderen allemaal weg zijn en onze eigen kinderen lekker in bed liggen, heb ik voor mezelf een glaasje wijn ingeschonken en zit nu even heerlijk bij te komen.

Zaaaaaalig. Het was een fijne dag vandaag.

donderdag, juli 14, 2005

gefrustreerd

Heb je dat ook wel eens? Dan probeer je al dagen van alles voor mekaar te krijgen, maar dan loopt er de hele dag zo'n handenbindertje (of voor de voetenlopertje) voor je.
Man, ik ben me een partij gefrustreerd! Het enige dat Joris wil doen, is met mamma knuffelen, met mamma spelen, huilen, pesten, nog meer huilen en spelletjes spelen op de computer (en dat mag hij maar heel beperkt per dag).
Pfffffff, ik ben het kind op dit moment zo zat! En ik heb nog zoveel te doen voor morgen. Bleeeeeegh!

Bah, het lucht niet eens op dat ik het opschrijf.
(sorry voor de klaagzang)

En alweer een stapje verder

De droger, oude naaimachine van m'n moeder, bijna lege computerkast, ventilator en electrische tandenborstel zijn vanaf vandaag ook verleden tijd.
Gisteravond hebben Paul en buurman Job samen de droger naar beneden getakeld (wat nog een flinke klus was, dat had ik niet verwacht) en heeft Petra de rest zo'n beetje voor d'r rekening genomen. Het huis is nu dus alweer een stukje leger.
Wat tegenvalt is dat er nog steeds een heleboel in staat. Er zitten ondertussen al aardig wat uurtjes uitzoekwerk en opruimwerk in, maar toch, er moet nog veel meer gebeuren. Maar voorlopig niet voor het eind van deze week, want Sabine haar verjaardag vrijdag moet nu echt geregeld worden.

Gelukkig gister al het grootste deel van de boodschappen kunnen doen, vandaag alleen nog de kipkluifjes bij de Lidl gaan halen (als ze die vandaag tenminste hebben, gisteren was het helemaal op). Nu natuurlijk ook weer hard aan het werk met de taart voor Sabine. Ze wil natuurlijk een Winx-taart, dus moeders zal flink d'r best moeten doen om dat voor mekaar te krijgen. Normaal gesproken vind ik het ook heerlijk om te doen, maar vandaag heb ik er eigenlijk helemaal niet zo'n zin in. Nou ja, ff flink doorbijten maar en dan heb ik morgen hopelijk weer een hele blije dochter.

Ik zag daarnet trouwens dat de ventilator (zonder kap) en de computerkast alweer weggehaald zijn door ijverige buren en dat er alweer een lamp bij het vuil gezet is. Nou ja, hopelijk wordt alles weggehaald.

Gelukkig komen de vuilnismannen vandaag ook weer, want m'n vuilnisbak was al een aantal dagen meer dan vol. Ik heb de vuilnisbak van de buurman ook maar gebruikt om nog meer oude zooi weg te gooien. Anders had ik vanmiddag alweer een halve vuilnisbak vol gehad en dat schiet niet echt op.

Nou ja, de cake staat in ieder geval in de oven, over anderhalf uur even kijken of hij al gaar is. Dan heb ik vanavond hopelijk de basis helemaal af zodat ik morgen de taart goed kan maken. En dan krijgen jullie natuurlijk de foto te zien.

woensdag, juli 13, 2005

Leef je dromen

Sinds wij zo serieus bezig zijn met het waarmaken van onze droom is het me steeds duidelijker dat eigenlijk iedereen dat zou moeten proberen.
Zo gauw je met mensen over hun dromen praat dan krijg je vaak 2 verschillende reacties. De eerste is de standaardreactie van het winnen van de loterij en nooit meer iets hoeven doen. Dat zijn mensen die er volgens mij nog nooit echt over hebben nagedacht.
Daarnaast heb je mensen wiens ogen beginnen te stralen zogauw ze het over hun droom hebben. Die krijgen duidelijk een overmaat aan energie en worden zoveel vrolijker als ze het over hun favoriete bezigheid hebben dat is zo aanstekelijk.

De mensen die hun droom waargemaakt hebben, zie je gewoon groeien in allerlei opzichten. Het is daardoor niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor hun omgeving.
Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat iedereen moet proberen om haar of zijn echte dromen te leven. Het maakt alle uiterlijke schijn die veel mensen nu nodig schijnen te hebben volledig overbodig.

Ik weet dat ik misschien een ietsje te enthousiast ben in dit opzicht omdat ik zelf nog in de fase zit waarin m'n droom gerealiseerd wordt, maar ik hoop toch dat ik met mijn enthousiasme iemand net dat zetje kan geven dat ze nodig hebben.

Dus kom op mensen, denk eens goed na wat jouw droom is en probeer het te laten uitkomen, al is het maar voor een klein stukje.

Mens, leef je dromen!

dinsdag, juli 12, 2005

Entrümpeln, Flingen of in gewoon nederlands, Opruimen

Toen ik vanochtend ons bergje rommel buiten zag staan, verbaasde het me eigenlijk dat we die spullen nog zolang bij ons gehouden hebben. Aan de andere kant was vrijwel alles nog in gebruik, dus wat dat betreft kon ik geen schuldgevoel hebben.
Nu vraag ik me dus wel eens af wat andere mensen van ons gedacht hebben, je weet wel, degenen die alles graag nieuw en heel om zich heen hebben. Voor die mensen moet het hier toch een halve vuilnisbelt geweest zijn, vrees ik.

Toch voelt het heel lekker al die zooi weer weg. Het huis ziet er dan wel uit als een slagveld (tja, sorry ik vond de gewone huishoudelijke zaken even voorgaan), maar de zooi wordt wel steeds minder. En dat voelt heel lekker.

Daarnet heb ik 15 dozen van de zolder een verdieping naar beneden gedragen en in Sabine's oude kamer gezet. Zoals ik al een geschreven heb, is dat nu onze opslagkamer geworden. Daardoor ziet de zolder er ook al weer een stuk leefbaarder uit moet ik zeggen, alhoewel daar ook nog wel het een en ander moet gebeuren (vooral achter de schotten, hihi). Zodadelijk ga ik beginnen aan het inpakken van speelgoedzaken die nu in de huiskamer liggen te slingeren. Het spijt met voor de kinderen, maar ook dat zal een keer moeten gebeuren en nu heb ik er de puf voor.

Dan zal ook de huiskamer weer een stuk opgeruimder worden en daarmee vermoedelijk mijn humeur ook :-), alhoewel dat ook al behoorlijk verbeterd is sinds gisteren.

Verder heb ik daarnet Paul z'n contract binnengekregen en ik moet zeggen dat het er netjes uitziet. Er staan geen gekke dingen in, het concurrentiebeding is eruit gehaald (was een voorwaarde voor ons, per slot van rekening brengt Paul de klant zelf mee dus er is geen concurrentie wat dat betreft) en met het uursalaris komen we uiteindelijk op ongeveer hetzelfde uit als wat hij nu verdient. Nu nog tekenen en natuurlijk de officiële opdracht van z'n werkgever en het is rond.

Leuk, zo komen we steeds verder in het proces en je leert steeds nieuwe dingen met elke nieuwe stap die je zet.

maandag, juli 11, 2005

Zet die tandarts ook maar op de trein

Wat een dag zeg vandaag.
Ten eerste heb ik me vanochtend ontzettend verslapen, waardoor ik om 8 uur pas m'n bed uitsprong en onder het geroep van commando's naar Sabine snel de kleren die nog op m'n stoel lagen van gisteren ben aangeschoten.
Toen als een razende roeland gezorgd dat de schooltas ingepakt werd en daarbij ook nog de juiste hoeveelheid voedsel erin gestopt.

Joris en Paul konden rustiger aan doen, want die gingen vandaag naar Zandvoort omdat een collega van Paul daar weer een motorrace had.
Toen Sabine naar school was gedirigeerd ben ik gaan proberen om NS internationaal te bellen. Dat is me toch een toer! Dat wil je niet weten gewoon. Vanaf 9 uur vanochtend heb ik elk half uur gebeld om te kijken hoelang de wachttijd nog was en steeds bleef dat bandje maar staan op: de wachttijd bedraagt meer dan 10 minuten, wij raden u aan om op een later tijdstip terug te bellen.
Ik kan je vertellen dat je, nadat je dat bandje 8 keer hebt gehoord, niet meer blij bent. Als je dan vervolgens het bandje krijgt met de mededeling dat de wachttijd dit keer meer dan 3 minuten is en je dus vrolijk blijft hangen, dan wordt je pas echt zielig als op dat moment je beltegoed op blijkt te zijn! 9 euro uitgegeven aan in de wacht staan! Een mens zou van minder zielig worden.

Om half 2 had ik toen een afspraak met de tandarts staan, want er moest nog even een gaatje gevuld worden. Gezellig in de wachtkamer zitten kletsen met de moeder van een meisje dat vorig jaar bij Sabine in de klas zat. Nadat we weer op de hoogte waren van mekaars wel en wee en het ondertussen kwart voor 2 was, begonnen we ons toch af te vragen wanneer we geholpen zouden worden. We moesten namelijk alletwee om kwart over 2 in de buurt van school zijn om kinderen op te vangen.
Toen we om 10 voor 2 nog geen geluid hoorden in de praktijkruimte, heb ik maar eens op de deur geklopt om te vragen of we nog geholpen zouden worden, omdat we op tijd naar school moesten. Ook heb ik daar nog even luid en duidelijk aan toegevoegd dat ik dat probleem al had aangegeven toen ik de afspraak maakte en toen de assistente daarop zei dat ze per dag wel 40 tot 50 afspraken moest maken, zei ik dat ze me dan niet om deze tijd in had moeten plannen, omdat ik het toen al had aangegeven.
Maar goed, de tandarts werd uit haar bespreking gehaald (waarom zit je in een bespreking als je weet dat er mensen in je wachtkamer zitten te wachten?) en toen ik naar binnen werd geroepen, was het ook in een noodtempo gebeurd.
Volgens mij hebben ze nog nooit zo snel iemand kies uitgeboord en weer gevuld. Hopelijk is het goed gegaan, anders kan ik straks in Oostenrijk weer opnieuw naar de tandarts en dat hoeft voorlopig even niet van me. Gelukkig heb ik geen hekel aan tandartsen, maar ik vind het altijd wel erg zonde van m'n tijd en vooral van m'n geld.

Daarna dus weer snel naar Sabine gefietst en haar van school opgehaald, thuis wat gedronken en al snel was het weer tijd om naar de Speel o theek te gaan voor mijn laatste dienst daar. Sabine en ik stonden in de startblokken om te vertrekken toen Joris en Paul weer thuiskwamen. We hoorden dat Paul z'n collega van z'n motor was gevallen en z'n sleutelbeen had gebroken, auw auw RECTIFICATIE 21.45 uur, z'n schouder lag uit de kom, maar is gelukkig weer waar die hoort) en Joris besloot dat hij ook wel meekon naar de speel o theek. Joris heeft daar de hele tijd met de speelgoedmotor geraced, waarbij hij natuurlijk continu van de motor af moest vallen.... Het was weer erg gezellig met de dames daar (ik zal jullie gaan missen) en de tijd vloog dan ook om.

Thuisgekomen, hardnekkig weer geprobeerd de NS te bellen en dat lukte natuurlijk weer niet meteen, want er waren weer meer dan 10 minuten wachttijd.
Dus eerst grofvuil buiten gezet, daarna nog even met de buurvrouw staan praten en toen naar het gemeentehuis getogen om de identiteitskaarten van de kinderen op te halen. Bij terugkomst eerst onze chinese maaltijd (die al anderhalf uur in de oven stond om te ontdooien en weer heet te worden) opgegeten en natuurlijk trouw geprobeerd de NS te bellen.
Ongelooflijk maar waar, om kwart over 7 was de wachttijd verkort naar meer dan 4 minuten, dus ik heb de gok gewaagd. Uiteindelijk had ik na een tijd van goed 26 minuten mijn felbegeerde plaatsbewijzen besproken, dus ik kan jullie bij deze mededelen dat de kinderen en ik op zaterdag 30 juli 2005, om 07.46 uur vanaf station Den Haag Centraal, vertrekken naar Brixen im Thale alwaar wij om 18.03 uur aan zullen komen. De kinderen zullen het wel helemaal fantastisch vinden zo met z'n drietjes zo'n groot stuk in de trein.

Paul heeft ondertussen de kinderen in bed gestopt en is vervolgens weer hard bezig geweest met het regelen van het vervoer van alle verhuisdozen richting Brixen. Als alles loopt zoals wij nu denken, dan verhuizen de dozen op zondag richting Oostenrijk dus dan zijn we op maandag 1 augustus 2005 officieel met al onze bezittingen de grens over.

Daarnet hebben we ook nog even onze bank buiten aan de weg gezet (met die hoeveelheid scheuren in de bekleding had een ander dat waarschijnlijk al jaren eerder gedaan, haha) dus morgen mogen de mannen van de vuilophaal ons mooi helpen met het verkleinen van onze berg rommel.

Het huis wordt steeds leger en is momenteel een zooitje doordat er nu van alles op de grond ligt te slingeren dat normaalgesproken op onze bijzettafeltjes (ook bij de vuilnis) stond/lag dus dat wordt morgen een flinke opruimslag. Pfffff, ik heb er nu al geen zin in, maar wat moet dat moet. Per slot van rekening moet er vrijdag nog een verjaardag gevierd worden.

Nu ik m'n blogje heb bijgewerkt houd ik er voor vandaag maar weer eens mee op. Morgen is er weer een nieuwe dag. Hopelijk zit het me dan meer mee dan vandaag, want ik heb het ff gehad.

zondag, juli 10, 2005

regiogroep Noord Holland van de Gulden Gulden

Vandaag hadden we dus in Hensbroek weer een gezellige bijeenkomst die zo'n beetje was omgedoopt tot onze afscheidsbarbeque. Het was weer heeeel gezellig, we hadden het vlees behoorlijk goed ingeschat met z'n allen en ook van de salades was niet veel meer over.
Om een indruk te geven van ons eten:
kipsaté
varkenshaassaté
kipkluiven
frikandellen
worstjes
aangeklede huzarensalade
allerlei soorten groentes
fruitsalade
brownies met noten
spekken aan een stokje
stokbrood
allerlei soorten sausjes
en allerlei soorten frisdrank

We zijn nu dus allemaal lekker dik en tevreden, er zijn ook weer wat spulletjes van eigenaar gewisseld dus dat kwam ook weer mooi uit.
Als je er dan nog bij bedenkt dat we de hele dag heerlijk buiten hebben kunnen zitten, de kinderen heerlijk met water hebben lopen spelen, dan weet ik niet hoe we een nog leukere dag hadden kunnen hebben.

1 minpuntje maar aan deze dag.........dat ik m'n vrienden van de regiogroep nu niet meer regelmatig kan zien

verhuisdozen

Tjonge, jonge wat valt dat nog tegen zeg. Vandaag hebben we weer een hele serie verhuisdozen leeggehaald en weer opnieuw ingepakt. Helaas hebben we nu vooral dozen staan met boeken, kookbladen en meer van dat soort spul, dus alles moest helemaal nagekeken worden en we hebben inderdaad nog zo hier en daar een paar van die ovenvisjes gevonden. Heel nuttig dus, maar wel vervelend werk.
We moeten nu nog 5 dozen en dan zijn we helemaal bij.

Morgen gezellig bbq-en in Hensbroek, jullie lezen morgen wel hoe het was.