In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 12, 2012

Cavia´s

De derde dag van school voor onze dochter en vanochtend meteen een probleem. Bij de spoorwegen loopt er het een en ander fout en ze hebben precies tijdens de spits bouwwerkzaamheden. Dus dochterlief zat vast op station Wörgl. Gelukkig was ze niet de enige, maar de trein had een half uur vertraging. Dus te laat op school.
Ik heb haar op het hart gedrukt dat ze school moest bellen om dat te melden en dat bleek goed. Er waren heel veel kinderen te laat en de directeur was behoorlijk chagerijnig. Sabine en haar 3 schoolcollega´s hadden mazzel dat ze zich via Sabine hadden gemeld. Was ik even blij dat ik daar zo over door heb lopen zeuren!

Verder heeft het vandaag de hele dag geregend. Gister was het wel mooi en toen heb ik aan het eind van de middag nog heerlijk buiten op het terras gezeten en ook de cavia´s mochten buiten lopen.

We proberen het vooral voor mama (de zwarte cavia) zo fijn mogelijk te maken. Het beestje heeft een grote tumor in haar buikje dat niet meer geopereerd kan worden en ze heeft veel pijn bij het poepen en ook lopen gaat niet allemaal even makkelijk. Vermoedelijk drukt er het een en ander op de zenuwen. De dierenarts kan er helaas niets aan doen, dus we hebben alleen druppels gekregen voor de pijnstilling. Nu vindt ze die vreselijk vies dus het is continu vechten om haar die te geven. Maar goed, als ze ze binnen heeft, dan heeft ze in ieder geval niet zoveel pijn meer.
We hopen maar dat ze op een bepaald moment gewoon inslaapt. Nu is ze, ondanks de pijn die ze heeft, nog te levendig om haar een spuitje te laten geven.
Tot dan toe genieten we gewoon nog lekker van haar. Ondanks haar ziekte is ze nog steeds de baas in het hok en dat terwijl Mia (de witte) veel sterker is :-D

dinsdag, september 11, 2012

Lekker

Sinds gisteren zijn allebei de kinderen weer naar school. Dat is zo heel vroeg nog wel even flink aanpoten om ze op tijd weg te krijgen, maar de rest van de ochtend is het dan ook lekker rustig.

Sabine heeft de eerste twee dagen tot 12.30 uur les, wat betekent dat ze tegen half drie weer thuis is. De trein vertrekt vanuit Kufstein om 13.17 uur en iets over twee uur is ze dan weer op het station hier in Brixen. Gisteren aten de kinderen en ik daarom pas tegen kwart voor drie en dat vinden we allemaal echt te laat.
Paul was op een Microsoft-conferentie in Igls en heeft daar van een uitgebreide lunch en ontzettend interessante voordrachten genoten. Ook nog wat vragen kunnen stellen en kwam helemaal enthousiast over windows 8 weer thuis.

Ik ben hard bezig geweest met (onder andere) het bakken van kaas-uienbroodjes, zodat de kinderen die mee naar school kunnen als tussen de middag eten.
Ik heb er 12 gemaakt en daarvan zijn er nu al 9 op :), het nodige mee naar school en Paul en ik hebben tussen de middag ook allebei 2 broodjes naar binnen zitten werken. Dan hebben de kinderen voor morgen nog een broodje, waarna ik weer nieuwe zal moeten bakken (of iets anders natuurlijk). Het is ook een stuk goedkoper dan als je ze bij de bakker koopt. Ik had ze nu alle 12 voor een prijs waar ik er bij de bakker maar 1 voor krijg!

Door het vreselijk late middageten, aten we gisteravond ook pas om kwart voor zeven, waarna Sabine en ik het niet meer voor elkaar kregen om richting de sportschool te gaan voor de training. We zaten allebei nog hartstikke vol en om nu gigantische buikpijn te krijgen, omdat je met volle maag bent gaan trainen...daar hadden we echt geen zin in.

We hebben daarom besloten dat de kinderen gewoon elke dag brood meekrijgen dat ook meteen als tussen de middag brood geldt en dat we gewoon om zes uur aan tafel gaan voor het warme eten. Aan de ene kant wel jammer, want we eten juist zo graag tussen de middag warm, maar het is eigenlijk de enige logische oplossing.

Joris heeft vandaag ook middagschool en is daardoor pas om 16.05 uur uit. Voordat hij dan thuis is, is het kwart voor vijf. Ook Sabine gaat steeds later thuiskomen. Morgen is bij haar de school, als we het goed berekend hebben, om 13.20 uur uit, wat betekent dat ze zo rond half vier thuis komt. En dat gaat bij haar echt ook nog later worden, dit is per slot van rekening pas de eerste week en ze gaat per week iets van 35 - 37 schooluren les krijgen.

De vakantie vond ik heel fijn en ik heb genoten van de kinderen thuis, maar ben nu ook wel weer blij dat er een vast ritme is. Dat werkt in ieder geval een stuk prettiger. Lekker alles kunnen doen zonder ronddwijlende puber en zonder rondspringende boef om je heen.

---

Sabine belde net dat de trein vertraging heeft, dus ik keek even op de website van de öbb. Blijkt dat er natuurlijk juist om deze tijd de enige keer is dat er geen trein richting ons gaat om .36 uur. Dus ze moet tot 14.17 uur wachten voordat haar trein komt. Dat noem je nog eens pech hebben.