In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 27, 2009

Schimmelprobleem

Zoals ik al eens eerder geschreven heb, hebben we een schimmelprobleem op ons zichtdak gekregen. Vervelend genoeg, maar nu hebben we na het uitproberen van een aantal middeltjes uiteindelijk een middel gevonden dat vrij goed werkt. Helaas op chloorbasis, maar het is de enige die een heel behoorlijk resultaat geeft.
Ik heb het vandaag gebruikt om het hout in Joris zijn geheime kamertje schimmelvrij te maken en tot nu toe ziet het er goed uit. Morgen gaan we kijken of het hout niet te erg verbleekt hierdoor, want dat is natuurlijk ook weer niet mooi.

Verder ben ik vandaag weer flink aan het witten geweest. Het plafond op de woonverdieping nog een keer gedaan, want ik was nog niet helemaal tevreden en dan blijven we ons er straks misschien aan ergeren terwijl dat niet nodig is.
Verder is mijn werkkamer nu ook vrijwel helemaal klaar, alleen de randjes moeten nog gedaan. Morgen ga ik dan ook gewoon weer verder.

Paul is vandaag vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor de verhuizing van Musik Tirol en om vijf uur is hij dan ook richting Wörgl vertrokken om alvast de eerste dingen te maken. Tegen half tien/tien uur zal hij wel weer thuis zijn vermoed ik.

Van Sabine kregen we vandaag goed nieuws. Ze had een beschrijving van Paul moeten geven bij Duits en had slechts 1 grammaticaal foutje erin zitten! Ook over de inhoud was de leraar goed te spreken, dus wij zijn heel erg blij. Hopelijk heeft ze nu dan toch door hoe het zit met de grammatica en gaat haar cijfer dan eindelijk omhoog.


Jolanda, heel erg bedankt voor je berichtje! Tja gordijnstof is hier best te krijgen, maar inderdaad niet tegen de mooie prijzen die jij noemt. Je zit toch al snel op minimaal 10 euro voor een vierkante meter stof (ze rekenen hier alles in vierkante meters ook vloerbedekking dus daar moeten we continu om denken) en dan loopt het snel in de papieren. Vandaar dat we ook koste wat kost onze "oude" gordijnen willen hergebruiken, anders betaal je je een breuk.

dinsdag, mei 26, 2009

Deuren, keukenkastjes en vooral heel erg warm

Pfff wat was het vandaag ongelooflijk warm! Was het gisteren al goed 30 graden, vandaag zaten we nog een stukkie hoger. Er is ook flink onweer voorspeld, dus toen het tegen zes uur begon te rommelen verwachtten we het ergste.
Dat viel dus erg mee! Beetje wind, leuk regenbuitje, paar klappen en toen was het weer over. Het is dus nog steeds heel erg warm.
Morgen schijnt het dan wel weer flink af te gaan koelen, er wordt al gesproken over temperaturen tussen de 12 en 16 graden, dat is dan een (ruime) halvering van de temperatuur, ook een beetje overdreven, maar ach we zien wel wat het wordt.

Vanochtend zijn Paul en ik naar de Obi gereden, want daar werkt mijn vriendje Andi en die krijgt personeelskorting....
Toevallig hadden we daar al deuren gezien die we qua prijs mooi vinden en die er wat ons betreft ook nog eens helemaal best uitzien. Tja het is natuurlijk niet de allerbeste kwaliteit, maar het verschil tussen een deur voor 100 euro en een deur voor 1000 euro is nogal wat, ook de deurpost was hier nog voor een leuke prijs verkrijgbaar nl. 150 euro tegenover ca 1200 euro voor de deurpost die bij die andere deur hoort. Als je dan bedenkt dat we 12 deuren nodig hebben....

Verder bij onze nieuwe buurman nog een klein partijtje oude, goedkope tegels gescoord voor achter de wasmachine en de droger zodat ook die muur makkelijk schoon te houden is en alvast bedacht wat we met de gordijnen doen. We hebben namelijk gemerkt dat onze nieuwe ramen een stukkie breder zijn dan de oude en er moet dus het nodige vermaakt worden. Gelukkig heeft Paul een hele handige moeder ;)
Sabine ook nog eens blij, want die had andere gordijnen gezien die haar eigenlijk beter bevielen en nu mag ze die ook kopen omdat wij haar gordijnen (en die van Joris) nodig hebben voor de woonverdieping.

Om vijf uur kreeg ik nog een telefoontje van Rainer dat de keukenkasten rond half zeven geleverd zouden worden dus of we wilden zorgen dat we er dan zijn.
Wij dus om zes uur heel snel een klein hapje naar binnen gewerkt (Paul kwam binnenstormen, het eten stond op tafel) en om tien over zes waren we bij het huis, waar de vrachtwagen al bijna helemaal uitgeladen was. Tja we hadden echt ons best gedaan om op tijd te zijn, maar als ze dan te vroeg komen daar kunnen we ook niets aan doen.

Nu staat Paul z´n buro dus vol met keukenmachines en de eethoek en de wasmachine/drogerruimte met keukenkasten.

Vandaag het huishouden weer zoveel mogelijk bijgewerkt, Paul heeft zoveel mogelijk klanten geholpen, morgen is er weer een dag.

maandag, mei 25, 2009

En toen ging het ineens heel snel

Afgelopen week kwam onze voordeur eindelijk en is netjes gemonteerd.
We wilden graag een houten deur, dus die is er ook gekomen.


Een foto van onze dakramen had ik ook nog niet gemaakt dus ook daarvan een plaatje.


We hebben de laatste tijd weer van fantastisch weer mogen genieten, zo nu en dan een klein warmte-onweersbuitje maar voor de rest stralend. Dan is het uitzicht ondanks de bouwzooi die er nog staat, nog steeds prachtig.



Vanaf donderdag hebben we de tijd die we hadden zoveel mogelijk gebruikt voor het opruimen van het huis en het terras. Ook hebben Paul en ik het vloertje voor Joris zijn geheime kamertje gelegd, zodat het niet meer uit bouwplaten bestaat, maar netjes uit vloerdelen.
Ook een aantal middelen tegen de schimmel op het hout uitgeprobeerd in een donker hoekje, maar ik ben tot nu toe nog niet heel enthousiast over die twee.

Zaterdagavond hebben we heel gezellig met onze nieuwe bovenburen + familie gebarbecued. Het grappige is dat de zus van de bovenbuurvrouw samen met haar vriend na ons in dit huis gaat wonen. Ze willen graag met de familie bij elkaar wonen en hier is voor hun kids natuurlijk ook heerlijk veel speelruimte dus dat zien ze wel zitten. Wel hebben ze de huisbaas alvast verteld dat hij toch wel het een en ander zal moeten opknappen omdat de huur niet echt in verhouding is met het gebodene.... Wij zeggen niks... :)


Vanochtend kregen we telefoon van onze keukenleverancier dat hij woensdag de keuken zou komen brengen. Oeps en we hebben de woonverdieping nog niet eens gesausd!
Nadat ik het grootste deel van de huishoudelijke klussen en de administratie had gedaan (als je rond kwart over zes daarmee begint, dan ben je om 11 uur een heel eind) ben ik dan ook als de wiedeweerga in het huis gaan schilderen.

Joris kwam tegen twaalf uur ook, want hij had niemand thuis getroffen en dus maar even gebeld waar we waren.
Joris ging me helpen met het schilderen van de hoekjes, Paul heeft de bovenranden gedaan en ik de rest.


Natuurlijk moest Joris ook weer een foto maken van zijn favoriete onderwerp: zichzelf


Tegen half een is Paul weer naar huis gegaan om daar verder te gaan met zijn computerwerkzaamheden, terwijl Joris en ik zijn blijven schilderen/fotograferen.
Iets voor half twee werden we opgehaald voor het eten en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik de hele zondagmiddag heb staan voorkoken voor deze week, want nu hoefde Paul alleen maar macaroni te koken en de voorgemaakte saus op te warmen. Scheelt een hele hoop tijd.
Om twee uur weer naar het huis en om kwart voor zeven had ik de huiskamer/eetkamer/keuken klaar. Thuisgekomen bleken de kinderen nergens aanwezig te zijn, wij toch een beetje ongerust want we hadden gezegd dat ze om zes uur thuis moesten zijn en Sabine had haar mobieltje weer eens niet bij zich dus we konden ze ook niet bereiken.
Paul is snel naar het zwembad gereden, want daar waren ze naar toe, maar het zwembad was al om zes uur gesloten... Daarna is Paul een rondje door het dorp gereden, waarna hij naar het huis van het vriendinnetje is gegaan waar Sabine en Joris mee naar het zwembad gingen. Net toen hij daar voor de deur stond, kwamen de kinderen hier thuis binnenvallen en kon ik hem nog net bereiken voordat hij daar aanbelde.
Ik denk dat ik niet hoef te vertellen dat hier twee kinderen een ontzettende preek hebben gekregen!

Nadat we snel in de laatste zonnestralen van vandaag een broodje hadden gegeten, zijn we de kelder weer ingedoken want er lag alweer een was en administratie te wachten, terwijl Paul de voorbereidingen aan het doen is voor de grote bedrijfsverhuizing die hij vanaf woensdag moet gaan begeleiden.

Het gaat ineens heel snel allemaal!