In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 18, 2009

sorry

al een paar dagen niets meer geschreven. Druk, druk en ongesteld geworden. Slechte combinatie.

Daar m´n hersens op dit moment niet meewillen, is het ook moeilijk voor me om me te herinneren wat er in de afgelopen dagen gebeurd is.
Gistermiddag is Joris in ieder geval weer meegeweest naar het buro, omdat hij z´n huiswerk nog moest maken en het erg handig is als er dan iemand op hem past. Hij vond het prachtig, want er kwam een nieuwe snowboardleraar aan en dat was natuurlijk al heel leuk. Het meegekomen buurmeisje (jaar of 19) was natuurlijk nog veel interessanter :) Meneer wist weer niet hoe ontzettend hij op moest scheppen over alles wat hij allemaal kan.
Ik hoorde hem op een bepaald moment zeggen: "ja, maar ik ben dan natuurlijk ook tweetalig!" Echt met zo´n ongelooflijk "kijk-mij-eens-interessant-zijn"-toontje erbij. Het was weer om je te bescheuren.

Voor de rest kan ik alleen maar vertellen dat het hier hartstikke mooi is met al die sneeuw.
En ik heb foto´s uit NL gezien waar de sneeuw er ook mooi bijligt! Joepie! Het wordt eindelijk echt winter in Europa.

dinsdag, december 15, 2009

Het winterseizoen is nu echt begonnen

Sinds maandag werk ik ´s ochtends zo´n 3 uur en ´s middags 2 uur in het buro van de skischool. Het weekend nadert erg snel, dus zo langzamerhand worden we toch een beetje zenuwachtig.
Hans loopt al te mopperen dat hij veel te weinig tijd heeft om de dingen in het buro fatsoenlijk voor te bereiden en ik ben er ook niet echt blij mee, want er is nog teveel dat ik niet weet.
Maar goed, we slaan ons er zo goed en zo kwaad als het gaat doorheen, uiteindelijk komt alles vanzelf weer goed.

Sabine was vandaag met school naar Salzburg, o.a. om het een of andere natuurmuseum te bekijken en ze zijn ook gezellig naar de kerstmarkt geweest. Ze had het geluk dat ze dit keer met de klas van haar vriendin Katharina gingen, dus de dames hebben een erg gezellige dag gehad.
Daar Paul en ik vanmiddag allebei weg moesten en Sabine nog niet thuis was, is Joris met mij mee gekomen naar de skischool. Hij heeft daar braaf z´n huiswerk gemaakt en na anderhalf uur riep hij opgelucht: "tjonge wat heb ik dat snel gedaan zeg, ik heb m´n huiswerk nu al af!".
Ik heb dat natuurlijk beaamd, maar vroeg me toch af waarom hij thuis na 20 minuten al vindt dat hij meer dan lang genoeg heeft gewerkt... LOL

Vandaag was een prachtige dag, het heeft een aantal keer lekker gesneeuwd. Het ziet er steeds meer uit zoals je op wintervakantie graag wilt, dus als we dit nog twee dagen houden, dan zijn ook de toeristen straks meer dan tevreden!

Toen ik trouwens om tien over vijf het buro wilde gaan afsluiten, kwam er ineens een man binnen die naar Chris van de Papalapub vroeg. Eerlijk gezegd vraag ik me af waarom je dan het buro van de skischool induikt, maar goed. Ik vertelde dat ik Chris nog niet had gezien en dat de Papalapub toch echt pas in het weekend open ging. Het bleek iemand te zijn die van die kleine drankjes verkoopt en hij wilde graag het nodige aan Chris slijten. Vroeg me of ik Chris zijn privénummer niet had. Ja dat heb ik (ik ben zo slecht in liegen....), maar dat krijg je niet (ik ben ook keihard op dat gebied).
Kreeg ik z´n kaartje met de vraag of ik Chris wilde vragen hem terug te bellen. Ja hoor, als ik hem zie wil ik dat best doen.
Man weg, Joris en ik naar buiten en wat zie ik daar van achter aankomen.... de hummer met Chris en Anita. Dus even het verhaal verteld en het kaartje overhandigd, als ik de reactie van die twee zag dan gaan ze geen contact opnemen, hihi.

Joris vond het heerlijk om samen met me door het donker naar huis te lopen, alhoewel we allebei wel vonden dat het nogal glad was. De hele kleine sneeuwvlokjes maakten het helemaal af, we waren het er over eens dat we maar geluk hebben met dit prachtige weer!

zondag, december 13, 2009

Weekend

Het weekend is weer voorbij gevlogen voordat we het doorhadden.
Dit keer stond het in het teken van het vervangen van de server op de camping. We hadden al een tijdje het gevoel dat het ding binnenkort het loodje zou leggen en het testen dat we gistermiddag hebben gedaan, bleek te veel te zijn geweest voor het beestje.
Tussen de middag belde een klant van ons op dat het niet lukte om verbinding te krijgen met het netwerk en toen we aankwamen, bleek dat de server niet meer met een paar simpele drukken op de knop te redden was.
Gelukkig hadden we de nieuwe al klaarstaan, dus een goede twee uur later ging het gelukkig weer.

Natuurlijk moet er nog wel het een en ander bijgeschaafd worden, maar ook dat komt wel goed. We zijn in ieder geval blij dat het nu gebeurde en niet volgend weekend. Midden in het hoogseizoen en op dagen dat ik absoluut niet kan helpen omdat ik bij de skischool aan het werk ben, dat is niet fijn.

De kinderen zijn samen lekker veel bezig geweest. Het huis is door hun versieringen al een beetje in de kerststemming gekomen en dat ziet er leuk uit moet ik zeggen. We hebben niet zoveel spulletjes, maar ze hebben zich heerlijk vermaakt. Helaas voor ze moest er ook gewoon huiswerk gemaakt worden, maar daar hebben ze zich allebei weer dapper doorheen geslagen. Ach, elke dag een half uurtje valt ook best mee. Sabine weliswaar wat langer, maar die is dan ook groter.

Paul en ik zijn zaterdag weer samen naar de Papalapub geweest, waar we dachten vroeg naar huis te kunnen, omdat het zo ontzettend rustig was. Je voelt het al aankomen, vanaf half een werd het ineens heel gezellig en voor we het wisten was het al half vier. Toen mocht Paul ophouden met draaien en vlak daarna zijn we naar huis gegaan. Een mens is op een bepaald moment toch echt wel moe!

Dat was het weekend in een notendop, morgen gaan we allemaal weer braaf buiten de deur aan de slag.