In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 17, 2008

inwerken, zwart-witjes en pakjesochtend

Nu ik weer buitenshuis ga werken, moeten we de zaken beter plannen. Dat mislukte vandaag natuurlijk al meteen met het eten waardoor we maar patat met frikandel op het menu zetten omdat je dat meteen vanuit de vriezer kunt maken :)
Voor morgen maar alvast kipfilet eruit gelegd zodat dat morgen ontdooit is. Daar zullen we op moeten gaan letten!

Vanochtend eerst de kinderen naar school gebracht, nog even de administratie nagekeken en toen naar de camping waar Christine me zou inwerken. In de bijna twee jaar dat ik niet meer op de camping werk (wat vliegt de tijd, ik heb niet het gevoel dat het alweer zolang geleden is), zijn ze echt een heel stuk anders gaan werken. Ik zal in het begin dus wel weer even moeite hebben, maar ach dan moeten de mensen maar een ietsje langer wachten hoor. Het was wel heel gezellig vandaag met Christine, we zijn samen lekker bezig geweest en tegen elf uur ben ik weer naar huis gegaan met de belofte dat ik morgenochtend alvast begin. Het is zo druk met voorbereidingen dat ze de hulp echt heel goed kunnen gebruiken.
Vanaf vrijdag sta ik tot en met 4 januari elke dag van 8.00 tot 12.30 en van 14.00 tot 18.00 uur ingeplanned, daarnaast gaat het werk thuis natuurlijk ook door, dus ik vermoed dat ik aan het einde van deze periode dan ook wel een beetje moe zal zijn.

Toen ik thuiskwam, reed net de pakketdienstbezorger weer weg. De hele gang stond vol met pakketjes :) Wat nou alleen met sinterklaas komen de pakjes, wij hebben ze elke week :)
Helaas moeten we ze wel weer doorgeven aan onze klanten, maar ach, de lol van het pakketjes openen hebben wij.

Verder natuurlijk weer de normale zaken als eten bedenken en klaarmaken, administratie, klein stukje vertaalwerk, wassen, strijken enz. enz.
Met Joris ook nog even goochelaartje gespeeld. Hij heeft namelijk nog steeds niet door hoe ik nu een muntje uit mijn hand laat verdwijnen. De lol is dat hij al bij voorbaat zo hard staat te lachen dat hij niet eens ziet dat ik het muntje in m´n mouw laat verdwijnen of er weer uithaal en zich continu vreselijk verbaast hoe ik dat nu toch doe.
Als ik dan ook nog een muntje achter zijn oor vandaan haal, is het pas echt feest, dan ligt hij letterlijk op de grond van het lachen.

Vanmiddag om kwart voor vier zijn Joris en ik naar Westendorf gereden om Sabine van school te halen. Het blijft raar hoor dat de school ´s middags om kwart voor vier uitgaat en de bus pas tegen vijf uur komt. Natuurlijk moet er weer het nodige aan huiswerk gedaan worden en daarna zijn ze proefjes gaan doen uit het boek dat Sabine van school heeft meegenomen.
Dit keer moest Joris zijn haar met een plastic kam gekamd worden, waarna je de kam tegen een spaarlamp moet aanhouden (wij hebben een goeie in de slaapkamer). Dan licht het lampje op door de statische electriciteit die met het kammen is opgewekt.
Paul en ik hebben dat natuurlijk allebei uitgebreid moeten bewonderen :D Het was ook een leuk gezicht, dat moet gezegd worden.

Vanavond na het eten heeft Paul nog even twee computers afgeleverd en een bouwrekening betaald, met de kids kort nog even tv gekeken (terwijl ik weer verder aan het breien was aan Joris zijn sjaal, hij wil ´m nu eens een keer hebben) en nu zitten we alweer achter de pc. Nog een klein beetje werken en dan houden we er maar weer eens mee op voor vandaag.

maandag, december 15, 2008

Alweer een klein beetje opgeschoten

Gisteren hadden we eindelijk weer eens tijd om in het huis te werken, dat hebben we dus ook vlijtig gedaan!

Paul is hard bezig geweest met frezen om te zorgen dat we straks de electriciteitsleidingen fatsoenlijk kunnen verwerken.

Het nadeel van ons mooie zichtdak is dat we zo nu en dan erg hoog moeten zijn om lichtpunten op een goede plek te kunnen hangen, waardoor er dus ook op hoog niveau gewerkt moet worden.
Gelukkig had de buurman nog een kleine steiger staan, die hebben we eerst uit elkaar gehaald en vervolgens bij ons weer in elkaar gezet. Is even werk, maar vervolgens werk je dan toch een stuk makkelijker.


´s Ochtends waren de kinderen er ook bij. Sabine heeft vooral buiten gespeeld, die had nogal last van al het stof. Joris heeft geholpen met de rotzooi opruimen, hij is dol op vegen omdat daar zo leuk veel stof bij vrijkomt, haha.


´s Middags zijn Paul en ik samen gegaan en hebben de kinderen lekker thuis gespeeld. Zo tegen kwart over drie had Paul er genoeg van en is lekker met de kinderen naar Wasserwelt in Wörgl gegaan. Ondertussen ben ik verder gegaan met opruimen, er ligt wat dat betreft werk genoeg.
Ik heb ook nog even een foto genomen van de voorkant met alle ramen er in, ziet er niet verkeerd uit dacht ik zo.


Toen de rest weer thuiskwam hebben we heerlijk gegourmet. Lekker simpel met twee soorten vlees, wat groenten, brood, kruidenboter, kaas en fruit. Het hoeft niet altijd zeer overdadig te zijn om lekker te zijn per slot van rekening.
´s Avonds heb ik Sabine geholpen door voor haar een deel van de sjaal die ze voor school moet breien af te maken. Ze was weer helemaal in de stress omdat ze dit volgens haar dinsdag klaar moet hebben om mee naar school te nemen. Ach, ik vind het niet zo erg om te doen en ik durf te wedden dat het grootste deel van de andere moeders ook wel een stukje voor hun dochter hebben gedaan. Ze heeft het grootste stuk al zelf gebreid, dan ben ik niet zo moeilijk.


Vanochtend helaas weer vroeg opstaan, ik kan er maar niet aan wennen als het zo donker is. Alweer een flinke berg was en strijk gedaan, administratie bijgewerkt en nog het een en ander geregeld voor de bijeenkomst van het Brixner Unternehmer Forum op 8 januari a.s. De aankondiging moet weer in de plaatselijke krant en daarvan is de sluitingstermijn vandaag.
Collega-ondernemer Hermann heeft een discussie-leider geregeld en we gaan het hebben over de invloed van de financiële crisis op het verstrekken van kredieten aan ondernemers. We denken een onderwerp dat voor een hoop ondernemers interessant is, dus we hopen dat er een flink aantal mensen komen.
Ondertussen ook al bezig met de voorbereidingen voor maart. Vanuit de Europese Unie draait er het zogenaamde LEADER project. Dit project dient ervoor om het landelijke gebied te ontwikkelen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de levenskwaliteit daarmee niet achteruit gaat. De vraag voor ons ondernemers is natuurlijk hoe wij hiervan gebruik kunnen maken.
Via onze burgemeester hebben we naam en telefoonnummer gekregen van de dame in kwestie die hier in de regio daarvoor verantwoordelijk is dus daar ga ik binnenkort eens contact mee opnemen.

Voor de rest gaat het hier lekker z´n gangetje. Ik krijg alweer mail van mensen met vragen over de camping of dat ik misschien nog ergens een adresje weet waar nog plaats is rond de kerst.
Met campingvragen help ik graag, alhoewel ik nog niet bijgepraat ben dus nog niet van de hoed en de rand weet en voor wat betreft een vrij plekje rond de kerst.... van 20 t/m 27 december is er nog een huurcaravan vrij op de camping, dus wie zin heeft om nog snel even van de mooie wintersfeer hier te komen genieten, zou ik zeggen: neem contact op met mij of met de camping: 0043 5334 8113 - 2.