In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 28, 2007

Gigantische stappen

Woensdag begon al lekker grappig. Nadat ik Joris naar school heb gebracht, ben ik even bij de kapper binnen gelopen. Even een afspraak maken, want het is weer nodig. Dus ik maak een afspraak voor kwart voor tien.
Ik ben de deur net twee stappen uit als ik bedenk dat ik om tien uur al een afspraak heb staan. Jaja, het is ochtend en ik ben natuurlijk weer niet wakker. Dus snel terug en een afspraak gemaakt voor vanochtend 8 uur. Tja, als ik Joris naar school heb gebracht, heb ik de tijd.

Woensdag dus om 10 uur afgesproken met de man van de reclameborden. We wisten niet zeker of hij ook reclameschrijven doet. Dat dus niet, maar hij helpt me wel met m´n tekst. Altijd fijn, want de finesses ken ik nu eenmaal niet en ik ben gewoon niet zo goed in dat soort teksten bedenken.
We waren ondertussen ook al gebeld door een andere nederlander in het dorp die moest weten hoe dat ging met die reclamedoeken die hij maakt. Hij heeft snel wat nodig en Robert kan snel leveren dus dat is hartstikke goed. Ach, zo help je mekaar. De ene (Robert) aan een potentiële nieuwe klant, de ander aan iemand die hem kan helpen. Wel leuk, zo merk je hoeveel mensen Paul eigenlijk al kent.
Even lekker zitten netwerken met z´n allen en op het eind wilden we natuurlijk allemaal de koffie en thee betalen dus dat was weer grappig. 3 getrokken portemonnees naast mekaar :D
Daarna ging Paul met Robert mee naar Wörgl om weer wat te plakken en ik ging maar eens inkopen doen, want de voorraadkast was aardig leeg.

Paul was weer vrij snel terug en kon mooi de kinders uit school halen terwijl ik met het eten bezig was. Wat dat betreft zijn we een superteam, kunnen mekaar bij heel veel klussen zo vervangen en zijn daar geen van beiden ook te beroerd voor.
Gistermiddag was Sabine naar gitaarles en daarna weer een berg huiswerk maken. Nou ja, die berg viel eigenlijk wel mee, maar ze deed er weer ellendig lang over. Dat zorgde op het eind van de middag toen ik zag dat ze alweer tv zat te kijken in plaats van te werken weer de nodige bozigheid op. Ik omdat ze zich niet concentreerde, zij omdat ik weer de politie-agent ging uithangen om te zorgen dat ze haar opgaven afkreeg. Pffff, zal blij zijn als het vakantie is, dan zijn we tenminste een tijdje van die ellende verlost. Je wordt namelijk erg moe van elke dag strijd om het huiswerk. En dan zit ze nog niet eens in de pubertijd...... hellup!

Verder ben ik momenteel bezig met het doorwerken van het boekje Giant Steps van Anthony Robbins, als ik het goedheb DE positief denken goeroe in de Joesteetut naaits of amerika. Bevalt erg goed, er wordt van je verwacht dat je er zelf ook flink wat tijd insteekt. Helpt met het vinden van je doelen, het uitwerken hiervan en vooral het actief werken met je ideeën. Daar ik nogal in een soort van impasse zit voor wat betreft mijn wensen voor de toekomst erg goed. Ben veel te veel blijven hangen in m´n verdriet over het verlies van mijn baan op de camping, daar heb ik nu genoeg tijd voor genomen, nu gaan we weer verder.
Ik heb besloten om me volledig te gaan storten op mijn deel van Computer Total. Het vormgeven van mijn werkzaamheden, het uitzoeken wat ik precies wil gaan doen en wat ik daarvoor nog moet leren. Als je op papier hebt staan wat je wilt, is het makkelijker om er aan te werken dan als je steeds maar denkt: ik moet wat anders, maar wat toch. Ik heb dus besloten om voor ons eigen bedrijf te gaan en te blijven werken in plaats van voor een ander. Dat bevalt eigenlijk veel beter, ik kan m´n tijd zelf indelen en opdrachten aannemen die IK leuk vind en niet die voor mijn baas interessant zijn.

Vanochtend dan om 8 uur bij de kapper. Daar heb ik wel 2 1/2 uur doorgebracht. Tja, 2 kleuren verven en knippen en tussendoor moest nog even iemand anders geholpen worden. Geluk daarvan was dit keer dat naast mij vriendin Hanna zat, die vond het ook hoognodig weer eens flink opgekalefaterd te worden. Aan de andere kant ook iemand die weer geverfd moest worden, dus het was erg gezellig zo vroeg op de ochtend. Heerlijk zitten kletsen over die en die en die hoort daar, maar waar hoort die. Erg leuk, weer wat dingen geleerd over een aantal familierelaties in het dorp. Mijn kapster blijkt de dochter te zijn van Andrea die bij de bergbahnen werkt en die ik al heel wat jaartjes ken en het laatste jaar een stuk beter vanwege de contacten die ik voor de camping met haar had. Zo leert een mens elke dag meer.
Ik kreeg daar ook nog een heel groot compliment. We kregen het ook over nederlanders in het dorp, dat zijn er namelijk nogal wat. Daar werd door de dames geroepen dat de meesten zich zo slecht aanpassen of zich in ieder geval totaal niet in het dorp inleven en dat Paul en ik na 2 jaar al zo ontzettend geïntegreerd zijn dat het lijkt alsof we er al veel en veel langer wonen. Dat vinden ze zo ontzettend leuk aan ons. Je kunt je voorstellen dat ik daar even niet wist wat ik moest zeggen, maar ik was zeer zeer gevlijd dat kan ik wel vertellen.
Met mijn haren weer mooi (du hast die haaren schön, du hast die haaren schön, du hast du hast du hast die haaren schön....tralala) Paul opgebeld of we even een bakkie in café central zouden doen en daar had hij wel zin in. Hij had met Reithä afgesproken dat ze om 11.00 uur naar Sinnesberger zouden gaan om inkopen te doen voor de bbq. Even later kwam Reithä binnenlopen met de mededeling dat het eigenlijk onzin was om daar naartoe te gaan. Als we een beetje bij mekaar graaien, dan hebben we alle spullen eigenlijk wel. Moeten we alleen nog etens- en drinkzaken verzorgen.
Ook nog even verder zitten praten over van alles en nog wat en toen was het alweer 12 uur. Dus snel Joris opgehaald en naar huis.
Sabine had vandaag fietsdag en was met de klas naar Kirchberg.
Ze kwam moe maar enthousiast thuis, had het erg fijn gehad dus daar waren Paul en ik erg blij om.

Vanmiddag zijn we naar de spar geweest om vlees te bestellen voor zondag (tja ze hadden het e.e.a. in de aanbieding) en alvast wat dingetjes te kopen. Morgen naar de Hofer voor meer en dan zaterdag het vlees ophalen.
Toen moest Paul nog langs wat klanten en daarna naar Wörgl voor een database probleem dat in de avonduren moet worden opgelost. Tja, dat kan nu eenmaal niet overdag als het bedrijf volop draait. Daar is hij ondertussen ook al dik 2 1/2 uur bezig. Jammer, maar daarvoor was hij overdag weer veel thuis.

Hopelijk wordt het weer zondag wel iets beter dan nu, want het is best fris (was vandaag 15 graden) en zo zonder zon wel een beetje saai. Aan de andere kant, als het gezellig is, dan maakt het ook geen barst uit. We zien wel. Morgen eerst nog een half dagje school voor de kinders en dan is het weer weekend. Ze zijn er aan toe die twee.

dinsdag, juni 26, 2007

Paul zijn verjaardag

Gisteren was het dan zover, Paul net zo oud als die ouwe vrouw van ´m.
´s Ochtends natuurlijk een chococroissantje en een beker melk op bed. Als kado een echte picknickrugzak. Mooi gevoerd zodat je eten koel blijft en met borden, glazen en bestek. De volgende keer dat we gaan wandelen wordt het luxe eten :)
´s Middags heb ik samen met de kinderen gezorgd voor een mooie taart voor papa Paul. Niet met dat zoete suikerspul, daar hadden we geen zin in. Gewoon simpel cake, ingesmeerd met slagroom en versierd met lekker veel fruit.


´s Avonds waren we bij Ruud en Meity uitgenodigd om bij hun op de camping te komen eten. Vooraf meloen met ham, dan een flinke bak macaroni en als toetje voor de liefhebbers een ijsje. Daarna nog een stukje taart (die hadden we mooi bewaard voor ´s avonds) en toen was het alweer bijna 8 uur en tijd voor de kinderen om te gaan slapen.
Paul en ik hebben nog lekker buiten zitten kletsen tot het te fris werd.

Vandaag heeft Paul de kinderen eerst naar school gebracht en is vervolgens meteen naar z´n klanten doorgegaan. Ik heb wat vertaalwerk gedaan, veel wassen gedraaid en een lijst gemaakt met websites uit de buurt die misschien nog wel eens vertaalklanten kunnen worden. Morgenochtend gaan we daarover praten met een klant van Paul (die van de reclameborden), misschien dat die een mooie tekst voor me in mekaar kan draaien. Ik ben geen reclame mens en heb daar de vaardigheden gewoon niet voor. Dus laten we lekker door iemand anders doen. Eind van de week hoop ik voor alle potentiële klanten een op maat gemaakte brief in mekaar te hebben zodat ik daar het een en ander van kan gaan versturen. Alhoewel ik wel even moet kijken of ik dat wel voor onze vakantie ga doen, want dan zijn we natuurlijk ff niet bereikbaar. Maar goed, dan ligt het in ieder geval klaar.

Vanavond nog even langs Tresor geweest om onze bbq nog even door te spreken. We komen uiteindelijk inclusief onszelf uit op een mannetje of 40 dus makkelijk te behappen. Met een beetje geluk komen de meesten, dus dan wordt het wel gezellig.
Nu nog op een rijtje zien te krijgen wat ik allemaal in mijn brief aan de potentiële cliëntèle wil hebben en daarna naar bed naar bed zei duimelot...

zondag, juni 24, 2007

Waar waren we gebleven?

O ja, donderdag voelde ik me zoooo ontzettend slecht dat ik echt nergens puf in had. Sabine was woensdag met de klas uit wandelen geweest. Eerst met de trein naar Kitzbühel daar de lift omhoog naar de kruidentuin en toen naar de top van de Kitzbüheler Horn. Ze had er best zin in en had het ook naar haar zin gehad.
Donderdag moest ze op de fiets naar school, want ze hadden fietsles. Tja, het kind had natuurlijk geen geschikte fiets meer en ik had echt geen tijd om eventjes van dinsdag op donderdag een nieuwe fiets te regelen. Toen ik Sabine donderdag op kwam halen (tja onweer en daar is ze doodsbang voor dus dan laat ik haar niet fietsen) begon de leraar te zeuren dat de fiets te klein was enzo. Dus ik pareer met: jij hebt lekker makkelijk praten. Even op dinsdag een notitie in het schrift dat er een fiets mee moet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan nu eenmaal niet zo snel eventjes tijd maken om een nieuwe fiets voor het kind te kopen, dan moet je het maar tijdig zeggen.
Ja maar, je had door kunnen geven dat ze geen geschikte fiets had.
Thomas, dat heb ik doorgegeven in het informatieschrift.
Maar ik heb niets gezien.
Dus ik zeg, daarvoor moet je bij Sabine zijn en niet bij mij. Dus hij zegt tegen Sabine dat ze het had moeten laten zien, waarop Sabine zegt, dat heb ik je verdorie gisteren bij de wandeling laten zien! Toen kreeg hij een rooie kop, keek me al niet meer aan en begon toen over bellen. Dus ik zeg, dat kan je hebt m´n nummer. Toen ben ik de fiets in de auto gaan laden. Ik voelde me al zo ellendig en dan zo´n ge-emmer, daar heb ik geen zin in hoor. Pffff.

Vrijdag ging het een heel klein beetje beter, maar ik heb toch zoveel mogelijk geslapen omdat we natuurlijk ´s avonds Paul weer op moesten halen uit München. Joris had wandeldag met school. Ze zijn met de kindergarten naar de Filzalmsee geweest. Natuurlijk was ik dat ´s ochtends vergeten dus moest met m´n zieke lijf weer terug naar huis om een rugzakje te maken. Nou ja, het is allemaal goedgekomen en dat is het belangrijkste.
Sabine had een hele korte dag, die had maar 3 uur les. Dus die was heerlijk vroeg thuisgekomen en heeft vrijdag een hele fijne dag gehad. Alles lukte dus ze was heel vrolijk.
Daar ik een avondmens ben, ging het toen we Paul op moesten halen weer redelijk met me.
Thuisgekomen, de kinderen in bed gestopt en toen nog even langs Tresor om een drankje te drinken. Was erg gezellig met de bekenden daar. Ook mijn man (dat is Mario, die heeft me gewonnen met biljarten) en Paul zijn vrouw (de vriendin van Mario, door Paul gewonnen met nagelen) waren er. Daar nog heel leuk mee zitten praten.
Ook met Reithä afgesproken dat we de verjaardag van hem en Paul op zondag 1 juli gaan vieren. Alvast een lijstje gemaakt met mensen die we gaan uitnodigen. Lijkt me erg gezellig.
Hij en z´n vrouw gaan voor het drinken en voor de bierbanken zorgen, wij zorgen voor het eten en zien dan wel weer verder. We verwachten hooguit een mensje of 60 dus niet veel meer dan op de jaarlijkse bbq die we in NL altijd organiseerden. Kolfje naar mijn hand dus.
Rond kwart over 1 weer naar huis, want we waren allebei best moe en de volgende dag wachtte het volgende feest alweer op ons.

Zaterdag bijgekletst, een fiets en een nieuwe helm voor Sabine gekocht, voor Joris van die drijfgevallen voor om z´n middel zodat hij ook fatsoenlijk kan leren zwemmen.
Daarna met z´n allen wat gespeeld en Paul heeft ook de computer voor de buurman weer moeten maken. Die propt z´n laptop zo godsgruwelijk vol met zooi dat er totaal geen ruimte meer over was dus dan wil zo´n computer niet meer.

´s Avonds moesten we naar Nieding voor het zonnewendefeest. Wij allevier in tracht, dat hadden we afgesproken en ik moet zeggen, we vielen ook weer niet op, er waren er weer een hoop in tracht.
Heerlijk een half kippetje gegeten, de kinderen hebben buitengespeeld met vriendjes en heel gezellig zitten kleppen. Lekker meegedaan met de muziek en rond half tien naar buiten voor het vuur. Natuurlijk een grote hit bij de kinderen.
Om tien uur hebben we de kinders weer naar beneden gebracht, in bed gestopt en onder toezicht achtergelaten. Wij zijn met de taxi weer naar boven gegaan om verder te feesten. Ook nu weer heel gezellig. Bij kennissen aan tafel gaan zitten en heerlijk zitten praten. Dit keer heb ik veel met Christian Bucher (de plaatselijke loodgieter) zitten praten die jarig bleek te zijn. Dus hij werd door iedereen gefeliciteerd, maar vooral getracteerd. Ik kende Christian al vrij goed door m´n werk op de camping en we kunnen het heel goed met mekaar vinden. Hij is normaalgesproken eigenlijk nooit op feestjes dus wel erg leuk. Uiteindelijk moest ik met ´m dansen, dus na mijn standaard waarschuwing (let op, ik kan niet dansen hoor) weer ontzettend gelachen.
Gelukkig werd ik na anderhalf nummer uit mijn lijden verlost, want de band hield op met spelen. Maar leuk was het wel moet ik zeggen. Nog even snel m´n flesje water leeg gedronken en toen zijn we weer met de taxi naar beneden gegaan.
Het was ondertussen kwart voor twee en Paul was vrij moe. Hij had in de verkeerde hoek gestaan en veel moeten meedrinken dus hij wilde naar bed. Tja en ik had het dan wel supergezellig met Christian, maar naar huis ga ik toch weer met Paul mee.

Vandaag eerst zaaaaalig uitgeslapen. Ook Joris sliep tot kwart over negen, dus wij (de andere drie) hadden geluk. Veel buikpijn gehad vandaag dus ik ben flink blijven liggen, Paul was ook moe dus bleef lekker in bed lezen en ook de kinderen moesten even flink bijkomen van het feest.
Vanmiddag zijn Paul en de kinderen lekker gaan zwemmen, want het weer was weer fanfabeltastisch! Ik heb mijzelf in de tuin gepositioneerd met een boek en ben ook flink aangebrand/verkleurd. Ach, het valt mee maar ben wel wat verbrand. We hebben allemaal een heerlijke middag gehad en om alvast Paul zijn verjaardag te vieren zijn we vanavond uit eten geweest in Kirchberg bij Asado´s. Zo´n soort van argentijn, dus weer eens wat anders. De porties zijn er groot (voor ons tenminste), maar ik vond de ribeye te vet. Als we er nog eens gaan eten probeer ik wat anders, ik ben nu eenmaal geen vet vlees liefhebber.

Nu nog even lekker bijkomen, op tijd naar bed en dan is morgen mijn liefste jarig!