In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 02, 2007

vast uurtje

Na al weken amper op de camping aanwezig te zijn geweest, begon ik toch echt het gevoel van wat er gebeurt te verliezen. Miste ook gewoon m´n uurtjes daar en het contact met de mensen. Want wees eerlijk, het vertalen is een superklus waar ik heel veel plezier aan beleef, maar het brengt me niet verder dan de kelder.
Daar ik merkte dat ik daar niet veel vrolijker van werd, ben ik woensdag maar eens op Christoph afgestapt. Na wat heen en weer praten, hebben we samen besloten dat ik ook in de rustige tijd de middagdienst blijf draaien.
Hij is er dan in de ochtend voor vragen en problemen en de zogenaamde `chef´zaken. Ik ben er ´s middags voor het lopende werk en voor de nederlandse gasten die liever in het nederlands over een en ander willen praten.

Ben blij dat ik het gedaan heb. Christoph had het idee dat het voor mij, met in z´n achterhoofd die grote vertaalklus, juist eens lekker was om even helemaal niets met de camping te maken te hebben. Heb ´m nog maar eens uitgelegd dat ik nog steeds niet werk om een hoeveelheid geld binnen te halen (alhoewel dat een leuke bijkomstigheid is), maar voor m´n plezier en dat het dan helemaal niet leuk is om niet te mogen werken. Toen wilde hij me natuurlijk helemaal niet meer betalen, maar zo gek is Petra nu ook weer niet, hahaha. Ach ja, wij moeten elkaar zo nu en dan toch echt op het scherpst van de snede plagen, dat is nu eenmaal de relatie die we met mekaar hebben.

Verder gaat het met Paul ook nog steeds lekker. Veel werk, ´s middags behoorlijk gevulde après ski middagen (ik moet ´m meestal pas tegen half acht weer ophalen) en vaak ´s avonds ook nog wat werk. Wel druk dus, hij is daardoor ook wel wat moe maar wel heel lekker bezig.
Van de week was hij al om kwart voor acht bij een klant en toen de klus geklaard was, moest hij mee ontbijten. Voor hij het wist stond de schnaps alweer op tafel (let wel, het was nog niet eens 9 uur) en hij kwam niet weg voordat hij die gedronken had. Pfffff, dat is wel eens een beetje teveel van het goede hoor, maar ja vooral de oudere generatie staat erop en het is zo´n belediging als je dan nee blijft zeggen dat Paul dan toch maar weer drinkt. Daarna wel zo snel mogelijk weg voordat er nog een glas staat, want anders ben je voor 10 uur al volledig lam en daar houden we nu eenmaal niet van.

Met Joris en Sabine gaat het ook goed. Joris gaat vandaag op de campingberg rodelen en Sabine had gisteren weer kookles, wat ze heerlijk vindt.
Woensdagmiddag heb ik eerst Sabine naar gitaarles gebracht, toen Paul en Joris naar de camping om daar te gaan skiën. Thuisgekomen even wat warmers aangetrokken en toen stond vriendinnetje Sabrina op de stoep om met Sabine te spelen.
Tja, die was naar gitaarles en ging daarna met me naar de camping om te gaan snowboarden. Sabrina wilde graag met ons mee, dus we zijn Sabine van les gaan halen, toen omhooggereden naar Sabrina´s oma om daar haar skispullen te halen.
Vervolgens naar de camping, waar de meiden lekker samen aan de slag gingen. Sabine moest wel weer heel erg wennen, want het was weer de eerste keer voor haar op het snowboard en dat is niet makkelijk.
Om half vier was ik weer taxi en heb Paul naar de Papalapub gebracht waar hij weer moest draaien. Toen naar de camping om naar de kinderen te kijken.
Daar nog even staan praten met ouders van een jongetje uit Joris zijn klas. Toen ik na een 3 kwartier flink koud geworden was, ben ik met de kinderen een beker warme choco met slagroom gaan halen in het restaurant.
Joris is daarna weer gaan skiën (hij had binnen 2 minuten alweer vriendjes gevonden om dat mee te doen) en Sabine en Sabrina gingen sleeën. Ikzelf ging een burodienst draaien en alhoewel Christoph zegt vrijwel nooit wat te doen te hebben, heb ik weer een uur flink door moeten werken om alles af te krijgen. Ach ja, ik ben nu eenmaal ook veeeeel vriendelijker dan mijn collega, hahaha, daar kan ik ´m zo ontzettend mooi mee stangen want hij doet echt op zijn manier zijn best om vriendelijk te zijn.

Donderdag was relatief rustig, behalve dan dat Sabine de hele middag kookcursus had en Paul ook weer vroeg moest beginnen vanwege de prijsuitreiking van het kinderskiën. ´s Avonds kwam nog een kennis van de camping langs en daarna moesten we ook nog even langs Christian van Tresor om daar het een en ander door te spreken.
Daar ook nog 2 leuke uurtjes gehad. Er zat een groep duitsers die persé Depeche Mode wilde horen. Gelukkig kon dat, want behalve wij waren er nog maar 4 andere mensen en dan hoef je niet zo moeilijk te doen. Nu vinden wij die muziek ook fantastisch dus hebben heerlijk me ze mee zitten zingen.
Toen ze een bepaalde plaat aanvroegen en Christian niet wist welke dat was, kon je meteen Paul z´n DJ ervaring zien, die wist meteen waar ze het over hadden. Punten gescoord natuurlijk en nog heel gezellig met die mannen zitten praten.
Was wel heel grappig om te merken dat je tegen die duitsers dus geen dialect kan praten (tja daar begin je dus wel mee omdat je dat gewend bent), want dat verstonden ze niet. Dus heel bewust hoogduits moeten praten, ook wel grappig om dat verschil te merken.

Vandaag gaat Joris dus met Kindergarten sleeën op de campingberg en daar ga ik zo maar eens lekker naartoe om te kijken en foto´s te maken.

woensdag, januari 31, 2007

KARAOKE VERZOEK

Namens Ton en Anneke van het campingrestaurant hier een verzoekje.
Ze willen in de voorjaarsvakantie graag iets met karaoke gaan doen, maar kunnen hier in Oostenrijk natuurlijk geen nederlandse karaoke dvd´s krijgen.
De vraag is dan ook: wil iedereen die thuis dit soort dvd´s heeft liggen deze alsjeblieft meenemen, zodat er een aantal gezellige avonden georganiseerd kunnen worden?
Mocht je vooraf contact met Anneke of Ton op willen nemen, dan kun je natuurlijk altijd bellen: 0043 5334 30309

Bij voorbaat hartelijk dank!

dinsdag, januari 30, 2007

mooi weer

Op de hoeveelheid sneeuw na mogen we hier echt niet klagen. Vandaag alweer een prachtig zonnige dag.
Vanochtend nog een klein vertalinkje gedaan en vervolgens weer een stapel huishoudelijke klussen.
Nog een flinke tijd in de keuken doorgebracht, want we gingen vandaag weer eens eritrees eten en dat kost toch zo´n anderhalf uur bereidingstijd alles bij mekaar.
Was wel weer ontzettend lekker en vanavond hebben we nog van het restje kunnen snoepen.

Vanmiddag weer met de kinderen naar de camping gegaan, zodat ze nog even lekker konden sleeën. Die hebben zich op de campingberg uitstekend vermaakt en later ook nog gespeeld met een jongetje uit Joris zijn klas.
Die was er met de rest van z´n familie en daar werden we door uitgenodigd om een warme chocolademelk te komen drinken in het restaurant. Echt superlief en ook gezellig moet ik zeggen.
We hebben al afgesproken dat we mekaar morgenmiddag weer zien, want dan gaat het liftje bij de camping weer open dus dan kan er weer geskied worden. Sabine heeft al geroepen dat zij morgen weer wil gaan snowboarden. Ik hoop wel dat haar huiswerk dan sneller af is dan vandaag, want het was weer huilen met de pet op. Ruim een uur gedaan over een werkje van hooguit een kwartier, tja zo kom je natuurlijk nooit ergens aan toe.

Bij Paul ging het ook weer lekker. Paar klantjes gehad vanochtend en vanmiddag met draaien ook redelijk wat volk. We mogen weer niet klagen en dat doen we dus ook niet :)

maandag, januari 29, 2007

Even inhalen

Bedacht ik me toch dat ik de foto´s nog steeds niet op m´n logje heb gezet en dat terwijl het er nu alweer heel anders uitziet omdat er van het weekend sneeuw is gevallen! Nou ja, eerst dan maar de beloofde foto´s van de werkzaamheden.

Zoals jullie kunnen zien, is er al heel wat vulwerk verricht. Nog even en je kunt de tunnel al niet eens meer zien.


Het gaat natuurlijk niet heel snel zo vrachtwagen voor vrachtwagen, maar toch...



Zondag heb ik 2x een uurtje burodienst gedraaid. ´s Ochtends moest Christoph sneeuwruimen. Eerst de grote paden geruimd met de sneeuwploeg, volgens hem echt een giga aanwinst, want hij is veel en veel sneller klaar. De kleinere paden moesten met de radlader gedaan worden, maar daar had Christoph dan ook een hele grote hulp aan Joris. De mannen hadden namelijk van de zomer al afgesproken dat ze samen sneeuw zouden gaan ruimen en Joris had wel zin. Dus die hebben samen nog anderhalf uur rondgereden om de paden van sneeuw te ontdoen. En Joris, die nooit z´n kwebbel stilhoudt, was heel netjes stil geweest zodat Christoph zich goed kon concentreren. Volgende keer mag Joris dus weer gezellig mee. Vooral ook omdat hij zo goed vuurtjes aan kan geven als Christoph wil roken, haha.

Tussen de middag gingen we met z´n allen naar boven om daar een hapje te eten bij de skiwelthütte (dat is bij de lift). Dat was me toch een tegenvaller! De patat was niet goed warm en de worstjes smaakten naar waterige gelatine! Smerig! Daar komen we echt nooit meer om te eten dat is een ding wat zeker is.
Daarna ben ik met de kinderen naar de camping gegaan. De kinders wilden graag spelen op een sneeuwberg en ik ben in het buro gaan zitten om te vertalen. Ben erg lekker bezig geweest en de kinderen zag ik pas na anderhalf uur weer terug, dus die hadden het ook super naar hun zin. Omdat ik erg lekker bezig was en Christoph graag een drankje wilde gaan drinken (tja had hij nog niet gedaan het weekend) heb ik ook de middagdienst gedraaid.

Bij Paul ging het zondag in de kroeg ook lekker. Hij kreeg de stemming er goed in. De kinderen waren bij opa en oma op ons aan het wachten. Tja, ik dacht om 6 uur eventjes Paul op te gaan halen en net iets voor half 8 kwamen we pas terug. ´s Avonds samen nog lekker Harry Potter deel 3 gekeken. Paul was voor de tv gaan hangen en daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in dus toen had ik bedacht dat we dan wel een filmpje konden gaan kijken. Dit deel was superspannend van het begin tot het eind, in tegenstelling tot deel 2, daar viel ik bij in slaap.

Paul wilde vanochtend eigenlijk gaan skiën, maar kon geen maatje vinden. Achteraf gelukkig, want we waren nog niet wakker en z´n telefoon bleef gaan. Was ineens de hele ochtend volledig vol gepland. Ik heb vanochtend wat aan het huishouden gedaan en de rest van het vertaalwerk afgemaakt.

Vanmiddag nog even inkopen gedaan en daarbij alvast voor de kinderen kleding voor de carnaval gekocht. Joris gaat dit jaar als piraat en Sabine als tovenaar. Wat make-up erbij en de kinders lopen er straks mooi bij.
Sabine haar vriendinnetje Sabrina kwam vandaag ook voorbij en toen Sabine haar huiswerk afhad gingen die weer fijn samen spelen.
Ik werd opgepiept voor een internet probleempje op de camping en ben daar met Joris heengegaan. Sabine bleef bij vriendin eten en Joris wilde graag naar papa.
Het was weer supergezellig en vol in de kroeg en Joris vond een vriendje om samen mee te biljarten. Dus toen de volwassenen eindelijk ophielden, grepen de jongens hun kans en hebben ruim een half uur lopen biljarten.
Tegen 7 uur waren ze klaar en de beide moeders waren het er over eens dat het nu echt tijd was om naar huis te gaan om te gaan eten.

Ben benieuwd wat morgen brengt, ik hoop toch echt dat we van de week nog een keer wat sneeuw erbij krijgen, dat is toch hetgene dat ik hier het aller allermooist vind.