In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, november 13, 2012

Naar bericht

Bah bah bah, gisteravond kregen we te horen dat een internetkennis die ik al heel veel jaren ken via een emaillijst, vermoedelijk kanker heeft. Dat is al erg genoeg natuurlijk, maar voor deze vrouw is het nog een keer erger. Ze is namelijk longpatiënt en heeft al een donorlong.
Het ging de laatste tijd sowieso niet zo heel goed met haar, ze moest al 20 uur per dag op bed liggen, maar dit er overheen betekent vrijwel een doodvonnis..... Ze heeft twee jonge kinderen en had zo gehoopt hun diploma-uitreiking misschien nog mee te mogen maken. Die kans was al niet heel groot, maar is nu nog een stuk kleiner tot onmogelijk geworden. Jasses, ik ben er echt heel erg door aangeslagen!

En dat terwijl ik zelf best reden heb om vrolijk te zijn. Over een maandje begint het winterseizoen weer en ga ik weer lekker halve dagen aan de slag in de skischool; ik heb al een paar klanten gehad in m´n hobby-winkeltje (ze besteden weliswaar niet veel, maar het begin is er), het computerbedrijf begint met horten en stoten weer een beetje beter te lopen en met de kinderen gaat het ook goed.

Het enige waar ik over zou kunnen klagen, is het feit dat m´n oven sinds afgelopen donderdag stuk is. Dat is NIET leuk!! We gebruiken de oven behoorlijk veel (broodjes opwarmen, aardappels bakken, ovenschotels maken, zelf brood en pizza bakken....) en ik wil koekjes bakken, zodat ik ze met m´n kerstboompjes kan versieren.


Iets leuks dat ik trouwens nog niet verteld had, is het volgende: Paul en ik hadden van het weekend onze geliefde "Kipfilet met pesto-notensaus" gemaakt en daar hadden we nog anderhalve kipfilet gevuld met gerookte ham en pesto van over. Die heeft Paul versneden en met wat overgebleven pesto, mayonaise en specerijen een zalige kip-pestosalade voor op brood van gemaakt.
Zondag hebben we hier samen met de kinderen al heerlijk van gesmuld en gisteren hebben Paul en ik tussen de middag het laatste restje op brood gegeten. Tjonge jonge wat is dat toch lekker!

Vandaag gaan we speckknödel eten met gesmoorde kool en een sausje erbij. Eenvoudig, goedkoop, lekker en het maakt de restjes (in dit geval oud brood en een stukje spek) op zo´n heerlijke manier op. Ik heb er nu al zin in.

zondag, november 11, 2012

Heftig weekend

Het weekend begon behoorlijk heftig. Vrijdagmiddag om 14.00 uur namen we afscheid van Hubert Bacher, de gastheer van restaurant Schmiedhäusl.
Paul en ik hebben het niet makkelijk gehad, we vonden Hubs een superfijne man en Paul kan erg goed met zijn zoon Robert opschieten. Sinds we hier wonen, hebben we 5 begrafenissen meegemaakt en dit was degene die er bij ons het diepst heeft ingehakt.

Gisteren hebben Paul en ik de carport opgeruimd, want daar lag al heel lang veel rommel die we maar niet wegkregen. Nu dan toch maar eens de schouders er onder gezet en weg met die rommel. Nu ziet het er weer keurig uit, we hebben de bierbank tegen het huis aan gezet zodat er een leuk zithoekje is ontstaan. De tafelvoetbaltafel hebben we daar ook neergezet, want die stond in huis eigenlijk in de weg. Nu kan Joris lekker met zijn vrienden buiten tafelvoetbal spelen als ze even geen zin meer hebben om te steppen, te fietsen of in het bos te spelen.

Vandaag ben ik lekker aan het werk geweest om alvast voor de kerstkoekjes voorbereidingen te maken. Er is een oproepje geweest om eventueel een koekjesruilbeurs te houden. Het is hier toch vrij normaal om minimaal 10 (liever meer) verschillende soorten voor de kerst te hebben. Dan is het toch makkelijker om gewoon 1 soort te bakken en onder elkaar te ruilen.
Het gaan zandkoekjes worden, daar wat gesmolten chocolade overheen en daarop de kerstboompjes die ik vandaag gemaakt heb:

Het kost even wat uren, maar dan heb je ook wat :) Nu hopen dat de ruilkring ook echt tot stand komt, anders moeten we straks wel heel veel van deze koekjes opeten, hihi. Nou ja, je geeft ze ook weg aan je klanten, dus het komt allemaal wel goed.

Ben verder benieuwd naar volgende week, dan hebben we eind van de week al een leuk uitje staan; bij ons in het dorp wordt een Argentijns restaurant geopend en daar gaan we gezellig naar de opening. Er komt ook een muziekduo spelen, dus het gaat zeker leuk worden!