In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 13, 2008

jonge ondernemers bijeenkomst

Wat ben ik momenteel toch slecht in het bijhouden van m´n weblog zeg, het is erg.
Tja, wat is er allemaal gebeurd de laatste dagen?
Maandag eerst bij de fysio geweest die constateerde dat het al een stuk beter gaat met m´n knie, maar dat ze om het goed af te ronden nog ca. 6 extra consulten nodig heeft, dus daar moet ik een verwijzing voor halen.
Verder de auto officieel over laten schrijven naar ons. Heeft altijd wat voeten in de aarde natuurlijk, o.a. moest er weer een nieuwe Meldezettel van Paul geregeld worden, want onze oude was te oud zeg maar. Gelukkig doet onze verzekeringsman dat zelf dus dat is niet zo´n probleem en ´s middags kregen we dan onze nummerplaten mee. Wel maf hoor, ik kwam na de fysio thuis stond er ineens een auto zonder kentekenplaten bij ons voor. Was Paul gewoon zo mee naar huis gereden...:)

Verder hebben we een aanvraag gekregen of we ook aan onderhoudscontracten doen en of we die wilden maken voor een klant. Tja dan zeg je geen nee maar ga je aan de slag. Ik heb me te pletter gezocht op het internet en een aantal van die dingen gevonden die ik samengevoegd heb tot een voor ons aanvaardbaar geheel. Daar ben ik de afgelopen dagen vrijwel continu mee bezig geweest en het ding ligt nu bij onze advocaat om nagekeken te worden. We moeten natuurlijk geen problemen kunnen krijgen doordat we er zaken in hebben staan die tegen de wet ingaan.

Verder hadden we een uitnodiging gekregen om bij een bijeenkomst van de jonge ondernemers in het dorp te komen. Eigenlijk niet echt een idee wat we moesten verwachten behalve dan een praatje van de vice-burgemeester, een heel lang verhaal van de voorzitter van de plaatselijke kamer van koophandel en nog een kort praatje van zijn slaapverwekkende collega.
Daarna moest er natuurlijk gebierd worden en semmeltjes met würstl gegeten worden. Was interessant en natuurlijk gezellig. Weer wat wijzer geworden, vooral ook over politieke spelletjes die gespeeld worden. De bijeenkomst bleek namelijk georganiseerd te zijn door een tak van de ÖVP en de mensen die uitgenodigd waren, waren wel heel gericht uitgekozen (en dat werd ook helemaal toegegeven toen ik iets in die richting vroeg).

Maar goed, wij hebben onze gezichten weer laten zien (met dank aan oma die heeft opgepast) en dat blijft het aller belangrijkste.

Vandaag mocht ik lekker uitslapen dus dat heb ik dan ook gedaan (ben er lekker pas om kwart over acht uitgegaan) en om half tien moest ik weer bij de fysio zijn. Flink geoefend met als gevolg dat mijn knieën een beetje aan de pijnlijke kant zijn. Ook daar weer aardig staan mutsen met twee andere knie-probleem-gevalletjes, alleen hadden die allebei gescheurde kruisbanden en ik de binnenste knieband wat dan ook resulteert in verschillende oefeningen en verschillende problemen. Ook hier bleek weer dat ik echt de enige ben geweest die dan tenminste nog achter een leuke skileraar aan is geskied, de rest had dat geluk dan weer niet :)
Paul is ondertussen weer bij klanten en daarnet stond er ook al iemand met een probleem met zijn laptop voor de deur die ik eerst maar eens wijze raad heb gegeven, hij mag terugkomen als dat niet heeft geholpen.

Het weer doet lente-achtig aan, wel een dunne wolkenlaag, maar het licht van de zon komt er wel doorheen. Niet de mooiste dag, maar het kan slechter dus ik ben alweer tevreden.

zondag, maart 09, 2008

lekker een dagje er tussenuit

Donderdag was een grote dag, we gingen een proefrit maken in een Suzuki SX4. Zo´n 4 wiel aangedreven auto, kruising tussen een Suzuki Swift en de Grand Vitara (tenminste volgens de omschrijving van Suzuki zelf). Wij waren erg gecharmeerd van de auto en nadat we bij de boekhouder na hadden gevraagd of we dit zonder problemen konden doen, besloten dat we de auto gaan kopen.
Nu hebben wij een goede band met de garagehouder, maar we wisten niet dat de band zo goed was. We mochten de auto meteen houden! Niks geen moeilijk doen over hij moet nog rijklaar gemaakt worden (is zo´n demomodel waar hij zelf al een 1500 km in gereden had) of het ding is nog niet overgeschreven, nee hoor, doe niet zo moeilijk jongens neem die auto lekker mee. Ik ken jullie toch dus ik weet dat ik het geld zo snel als je het van de spaarrekeningen gehaald heb, krijg! We waren even helemaal sprakeloos maar hebben de auto natuurlijk meteen meegenomen en aan iedereen die hem maar wilde zien geshowd. Voor degenen die ´m nog niet hebben gezien hier een foto:


Vrijdagochtend moesten we langs de internist om bij Paul een belastings ECG te laten maken. Dat zag er allemaal prima uit gelukkig, het enige dat de arts aan te merken had, is dat Paul zijn conditie zo´n 20% onder wat het zou moeten zijn, uitkomt.
Voor de rest was de dag binnen de kortste keren weer vol met klantenbezoeken dus Paul kon ook niet veel bijkomen.

We hadden gehoopt dat we het hele weekend vrij konden zijn, maar helaas helaas, de zaterdag was voor we het wisten alweer tot drie uur volgestopt door een noodgeval (pc die niets meer wilde doen en een grote stapel werk die af moest) en nog een paar kleine dingetjes.

Tegen half elf hebben we opa Dirk en oma Ria uitgezwaaid die hier gezellig een weekje zijn geweest en om drie uur hebben we de kinderen naar opa Nanno en oma Gonnie op de camping gebracht. Wij hebben het daar meteen van genomen en zijn met z´n tweetjes naar de sauna gegaan. Heerlijk even bijkomen.
Rond achten de kinderen weer opgehaald en lekker in bed gestopt, want ze waren erg moe. Wij gingen nog even langs Tresor voor 1 drankje (dat water met smaakje van Römerquelle is erg lekker, maar er zitten toch nog 18 calorieën per 100 ml in) en daarna naar de Papalapub om eens te kijken hoe het daar ondertussen ging.
Ook vriend Andi kwam gezellig langs, maar laat werd het niet want Paul zat helemaal in te storten. Die is echt nog niet de oude en was om kwart voor elf zo moe dat we naar huis zijn gegaan.

Vandaag dan rustig opgestart en tegen een uur of elf met de kinderen richting de Wildschönau gegaan. Blijft toch ook een prachtig hoogdal moet ik zeggen. Ik kan me goed voorstellen dat mensen daar helemaal verliefd op worden.
Tegen een uur of twaalf kwamen we uit bij Wirtshaus Thalmühle.

Als je echt eens in een authentiek restaurant wilt eten dan is deze ontzettend aan te raden. Het enige dat wij erop aan te merken hadden, is dat de porties nogal klein zijn voor de prijs die je moet betalen. Wel allemaal keurig en snel en vriendelijk op tafel gebracht, wat dan weer heel fijn is.

Buiten een prachtig ijsspektakel, waar de kinderen bijna niet bij weg te slaan waren. Alleen op afstand te bekijken vanwege afbrokkelingsgevaar. Zo nu en dan kwam er inderdaad een stukje naar beneden en dat wil je echt niet op je hoofd hebben.


Na het eten doorgereden naar het dorpje Thierbach. Ook weer een prachtig bergplaatsje, misschien een beetje uitgestorven, maar voor een vakantie echt super. Daar een klein stukje gewandeld met prachtige uitzichten:


Het is dat je ziet dat de sneeuw al wat weggesmolten is en dat onze camera wat problemen heeft met de witbalans, anders zou je bijna denken dat je in zo´n vakantiefolder zit te kijken:


Het lopen duurde niet al te lang, mijn knie moet natuurlijk nog wennen en Paul was niet helemaal lekker dus langer dan een klein half uurtje was het niet, maar we vonden het wel erg fijn zo met z´n allen.



Rustig weer naar huis gereden en daar heerlijk buiten in het zonnetje op de bank gezeten terwijl de kinderen aan het fietsen en heerlijk aan het spelen waren.

Vanochtend hadden we al een deel van het avondeten voorbereid, dus vanavond was het niet meer zo ontzettend veel werk. We hadden weer eens ons favoriete lasagna recept van smulweb erbij gehaald. Een hele hoop werk, maar dan heb je ook zo´n ontzettend lekkere lasagna daar eten we allevier onze vingers zowat bij op. Natuurlijk maken we de portie zodanig dat we er nog een dag van kunnen eten, dus morgen wordt het alweer smullen!

Nu liggen de kinderen weer in bed, Paul is rekeningen aan het schrijven (tja die auto moet natuurlijk ergens van betaald worden, haha!) en ik ben mijn logje aan het bijwerken. We gaan zeker niet te laat naar bed, zijn allebei best wel een beetje moe en per slot van rekening is het morgen weer een gewone school-/werkdag.