In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juli 10, 2006

kit

Gistermiddag heb ik me maar weer eens bezig gehouden met het doen van de was. Daar we thuis toch niet echt lekker buiten kunnen zitten op dit moment, kan ik dat dan net zo goed bij de caravan doen terwijl m´n wassen aan het draaien zijn.
Helaas kwamen er ook nogal wat druppels naar beneden, maar onder het luifeltje zat ik toch wel goed.
De kinderen waren gezellig mee en Paul was thuis hard aan het werk.

Wat lekker is, is dat we nu Sabine vakantie heeft, niet zo heel strikt op bedtijden hoeven te letten. Joris gaat weliswaar gewoon naar school (hij denkt dat Sabine ook nog gaat), maar dat kan natuurlijk gewoon wat later dan normaal.

Vanochtend eerst het een en ander met Christoph doorgesproken. Door de werkzaamheden in het sporthotel, heb ik hem vorige week vrijwel niet gezien en er waren wat zaken die ik dringend met hem door wilde spreken. Na m´n burodienst ben ik naar het babybadje in het 2e sanitairgebouw gegaan, want de kit daar zag er echt niet meer uit. Stukken weg waardoor er scherpe punten vrijkwamen en overal schimmel onder. Dus alle oude kit verwijderd en vervolgens kit gaan zoeken in de werkplaats. Gelukkig was Christoph er ook dus die kon me mooi even aan kit helpen. Helaas een bruinige kleur. Zag er niet uit vonden we alletwee, dus dat heb ik vanmiddag weer verwijderd. Snel witte kit gehaald (en kitverwijderaar, anders is het toch lastig wegkrijgen) en me eens goed kwaad gemaakt.
Nu zit het daar netjes in de witte kit. Ziet er een stuk beter uit, alhoewel Christoph en ik het erover eens zijn dat we eens moeten gaan uitzien naar een nieuwe oplossing voor het badje. Het is destijds provisorisch door Slavko (de toenmalige ´huismeester´ van de camping) aangelegd en dat is ook wel te zien. Maar goed, geld is een heikel punt hierzo dus voorlopig doen we het even zo.
Morgen alles nog even netjes afwerken, schoonmaken en dan kunnen de gasten er weer gebruik van maken.

De bouwwerkzaamheden aan de tunnel gaan ook gestaag door, je ziet het echt dagelijks veranderen. Erg leuk en jammer dat ik het niet op de site kan zetten. Moet er eerlijk bij zeggen dat ik de laatste tijd ook eigenlijk geen foto´s heb gemaakt dus in zoverre mist niemand wat.

Op dit moment liggen Paul en de kinderen in het zwembad. Sabine was al zelf gegaan, terwijl Joris gezellig bij mij op de camping was en Paul eerst nog langs een klant moest. Het weer is heerlijk zomers, het wordt tijd dat we eens in de tuin kunnen gaan grillen!

zondag, juli 09, 2006

Hüttenzauber

Paul is gisteren de hele dag bezig geweest, samen met 2 buurmannen om de tuin leeg te ruimen. Onze contactgestoorde buurman is namelijk graafmachine chauffeur en was door de huiseigenaar ingehuurd om de tuin leeg te halen. In z´n machine blijkt de man ineens wel aanspreekbaar te zijn, dus Paul heeft zelfs met hem gepraat! Doorbraak na bijna een jaar!

Zelf heb ik ´s ochtends burodienst gedraaid en daarna op bed gaan liggen. Het was weer eens zover, m´n bloeddruk naar beneden gestort dus ik kon niet eens recht op zitten.
Dus toen Christoph belde of ik ´s middags nog het een en ander kon doen, verteld, dat me dat niet ging lukken. Toen heeft hij de middagdienst gedraaid en kon ik lekker blijven liggen. Ik was ondertussen hard bezig met het eten van zoute dingen en pepermunt. Beide zaken verhogen de bloeddruk, waardoor ik me rond half zes alweer aardig voelde en om kwart over zeven toch in staat om ´s avonds naar de toneelvoorstelling Hüttenzauber te gaan, waarvoor we waren uitgenodigd. Dus snel onze oppas opgebeld (ze kon gelukkig) en de kinderen bij de buurvrouw vandaan gehaald. Die waren daar al de hele middag vanwege de verjaardag van hun jongste dochter die 2 was geworden.

De voorstelling was van een goed amateurniveau, ietsje voorspelbaar, maar erg leuk. En....we hebben ons weer laten zien. Met wat mensen gepraat (waaronder de burgermeester) en ons prima vermaakt met kennissen die we de vorige keer op een feest hadden leren kennen.
Die namen ons na de voorstelling ook mee naar de plaatselijke kroeg om daar nog even gezellig wat te drinken.
Was inderdaad heel leuk. Nadat we daar ongeveer een half uur zaten, kwam Christoph ook binnenzetten (wisten we niet van mekaar) en die viel dus van z´n stoel toen hij mij zag. Jij was ziek!
Later kwamen er nog wat mensen bij en met z´n allen heel erg gelachen.
Helaas moesten we om 1 uur naar huis, want we hadden onze oppas maar tot 12 uur geregeld, dus langer dan een uur te laat gaat dan ook niet natuurlijk.

Met onze kennissen afgesproken dat we mekaar komend weekend op het dorpsfeest weer zien. Ze vinden alleen wel dat Paul en ik eigenlijk in Trachten moeten komen en die hebben we nog niet (nou ja, ik heb een landhaustrachten, maar dat is eigenlijk niet goed natuurlijk bij zo´n plaatselijk feest). We zien wel of we tijd hebben deze week om daarvoor iets te kopen.

Vanochtend stond ik om half negen weer op de camping om een controleronde te lopen. En Paul was ook alweer om kwart over acht aan de slag in de tuin.
Tja, we willen die tuin nu eenmaal graag af krijgen. Het is nu weer vlak en vandaag wordt er een laag steentjes over gelegd in verband met de drainage. Volgende week wordt er dan een laag humus over uitgereden en dan het hele zwikkie opnieuw ingezaaid. Het is een gigantische hoeveelheid werk, dus we hopen echt dat het komende week voorbij is.
Per slot van rekening is komende zaterdag Sabine´s verjaardag en die kunnen we ook al niet in de tuin vieren. Erg jammer, want daar had ze zich wel op verheugd. Ach, we vinden wel een vervangend iets wat zij ook leuk vindt.

Vandaag hebben we in ieder geval lekker weer. Wel laaghangende bewolking op de bergen, waar waarschijnlijk wel wat uit komt vallen, maar dat zien we dan wel weer. Het ziet er in ieder geval niet erg bedreigend uit.