In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, september 06, 2012

het weer speelt niet echt mee

Gisterochtend was het mistig, maar niet echt koud. Joris vond het wel fijn dat hij met de bus naar school mocht zo op de eerste dag.
School was weliswaar om 9.15 uur al uit, maar ja, er worden geen afspraken gemaakt met de busmaatschappij zodat de kinderen uit Brixen dan aansluitend met de schoolbus naar huis kunnen, dus Joris had nogal een tijd op de gewone bus moeten wachten. Hij vond het niet zo erg, want hij stond toch met wat andere kinderen te wachten.
Helemaal blij is hij om het feit dat hij met veel vrienden in de klas zit. Zijn beste vrienden Gabriël en Joshua, buurmeisje Angelina en ook twee andere vrienden van hem, Simon en Marc.
In de klas zit hij naast Marc en dat vindt hij (tot nu toe in ieder geval) hartstikke leuk.

Omdat Joris wat moeilijk leert, hebben we voor hem om te oefenen Loco met een aantal boekjes besteld. Dat bestaat op allerlei niveau´s dus dat is ideaal! Dan kan ik zoveel mogelijk zelf met hem oefenen in plaats van dure bijles te moeten kopen.
In het Duits wordt Loco, LÜK genoemd en we hebben dus denkspelletjes, wiskunde-oefeningen op zijn niveau en rekenen (einmaleins zijn de tafels, vanuit die ingang wordt er gerekend). Echt leuk dat hij extra moet oefenen vindt hij het niet, maar zo met z´n tweetjes of drietjes (Sabine komt er ook vaak gezellig bij zitten) is het wel aardig. Je bent in ieder geval samen bezig en daar houdt hij natuurlijk ontzettend van!

Vanochtend had Paul om half acht een afspraak in Westendorf en daar de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, heeft hij Joris naar school gebracht. Die moet per slot van rekening ook om half acht beginnen...

dinsdag, september 04, 2012

20 jaar schoolbegin

Ongelooflijk maar waar, gisteren waren we alweer 20 jaar getrouwd!

We hebben er niet echt iets aan gedaan. Heel normaal gewerkt en Sabine en ik zijn ´s avonds naar de sportschool geweest.
Wel hadden de kinderen een aantal lekkere dingen voor ons gekocht.
Een bakje Haagen Dasz ijs, een doosje met mini-negerzoenen en een nieuw soort Milka reep.
Deze:
eigenlijk een reep bros met caramelsaus erop. Heel erg lekker!
De negerzoenen hebben er gister al aan moeten geloven en een stukje van de milka reep hebben we ook geproefd. Vandaag gaat de rest van de milka reep er aan :-) Het ijs bewaren we voor nog een bijzondere gelegenheid.

Vanochtend ben ik met Joris bezig geweest met de voorbereidingen voor school. Per slot van rekening gaat hij morgen voor het eerst naar de hauptschule, dus de nieuwe tas is uitgepakt, z´n etuis zijn schoongemaakt en van geslepen potloden, pritt-stift, geo-driehoek, enz. enz. voorzien.
Ook zijn handwerkdoos en koffer zijn weer in orde.
In z´n koffer lag een flinke baal in elkaar gerommelde wolresten, die heb ik uit elkaar zitten pluizen. Ik ga natuurlijk niet nieuwe wol kopen terwijl er genoeg is. Kostte me wel anderhalf uur trouwens.
Op de een of andere manier zat een groot deel kompleet vast aan het handvat van het koffertje. Niet meer los te krijgen, dus daar heb ik de schaar maar ingezet.
Na anderhalf uur was de kluwen ontward en mooi opgedeeld in de verschillende touwtjes. Natuurlijk zaten er ook nog heel veel hele kleine stukjes tussen, die heb ik maar wel weggegooid. Als ik fanatiek handwerkster was geweest, dan had ik die vast ook bewaard, maar dat ben ik niet, dus opruimen die hap!
Voor de rest gaat het leven ook weer lekker door, dus vervelen hoeven we ons niet. Ik heb nog niet eens tijd om een van de 236 nieuwe e-boeken te lezen, die een kennis heeft doorgestuurd.

Morgenochtend is het dan zover; Joris gaat aan het nieuwe schooljaar beginnen. We hebben afgesproken dat hij deze eerste dag met de bus mag, maar dat hij daarna gewoon lekker op de fiets gaat.
Het fijne van de eerste dag; hij begint om 7.30 uur met de klassenindeling, daarna de kerkdienst en om 9.15 uur mag hij alweer naar huis.

zondag, september 02, 2012

Echt augustus/september

Het is momenteel echt Oostenrijks augustus/september weer.
Daar waar we gisteren en eergisteren vooral regen hebben gezien en het vooral gisteren behoorlijk koud was, schijnt vandaag het zonnetje weer.

De cavia´s zitten alweer lekker buiten, zodat ze gras kunnen eten en wij genieten gewoon van het mooie weer. De kinderen zijn family-ski aan het spelen op de Wii (alsof we nog niet lang genoeg winter hebben straks, haha) en genieten ook van hun vrije zondag.

Verder nieuws is dat we gisteren zijn begonnen aan een grote uitdaging. Daar ons geld er de laatste tijd toch een beetje te makkelijk uitgaat en onze medewerker ons op dit moment geen geld brengt, maar alleen kost, loopt ons spaargeld veel te hard achteruit. Aan de economische situatie kun je nu eenmaal niets doen, maar wel aan je eigen uitgaven patroon.
Vandaar dat we hebben besloten dat we een flinke uitdaging aangaan en de komende 6 maanden willen we gaan leven van 10 euro per dag.
Op een aparte blog ga ik onze avonturen op dit gebied bij houden, dus voor diegenen die dat interessant vinden kunnen daar kijken.

Ik wens iedereen een hele fijne zondag!