In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 21, 2005

Oostenrijks dagje

Vandaag was het dan zover! Het dagje van het oostenrijk forum. We waren uiteindelijk met een mens of 40 bij mekaar, waaronder ook een hele hoop kinderspul die zich prima hebben vermaakt op het park.
We hadden de mazzel dat het weer zich de hele dag keurig heeft gehouden, want het bleef lekker droog.
Leuk om al die mensen eens in het echt te zien, allemaal foto's gezien van de boerderij van Lia en Kees, wat is daar al een boel opgeknapt en wat moet er nog een hoop zeg. Wel heel leuk om te zien.
Verder was er nog iemand die het emigratieblad Ajuus mee had genomen.
Zonde van je centen als je al zover bent met informatie inwinnen als wij, maar erg leuk als je gewoon een beetje wilt dromen en niet weet waar je naartoe wilt.

Joris was ook nog een beetje verdwaald en helaas zat op dat moment zijn naamsticker onder z'n trui dus de vriendelijke dame van het park wist niet welke richting ze hem op moest brengen, terwijl de groep ongeveer naast haar tentje zat.
Mazzel voor Joris, want het leverde hem een ijsje op :)

Tegen half 5 hebben wij onze spullen bij elkaar gepakt en zijn richting mijn zusje en zwager gereden om daar de dag af te sluiten met een lekkere berg pannekoeken.
Hartstikke gezellig om die ook weer te zien en Joris en Sabine hebben heerlijk met hun nichtjes gespeeld dus ook die waren blij.

Alles bij mekaar een gezellig dagje waarvan er best meer mogen volgen.

donderdag, mei 19, 2005

beetje gefrutsel in de morgen

Vanochtend eerst maar eens begonnen met de etiketten te kleuren voor a.s. zaterdag. Dan komt een deel van het oostenrijk forum bij elkaar in park oud valkeveen. En om te zorgen dat we elkaar herkennen, heb ik rood-wit-rode etiketten gekleurd, waarop we onze namen kunnen schrijven.

Ik heb er erg veel zin in en hoop dan ook op een grote opkomst en natuurlijk zo droog mogelijk weer.

Verder ook meteen de docu op school afgezegd. Ik ben het zo zat dat ik daar nu al 7 weken voor nop zit. Er komen niet eens kinderen (nou ja, ik heb in de afgelopen 7 weken om en nabij 2 kinders bij me langs gehad) en ik kan mijn tijd wel beter gebruiken! Al was het maar om ff lekker te zitten internetten. pffff

Verder begin ik heel langzaam aan toch eens aan een planning te denken voor het regelen van de laatste zaken voordat we weggaan. Ik moet nog naar Den Haag voor uittreksels uit het geboorteregister van Sabine en mijzelf, en een internationaal uittreksel uit het huwelijksregister.
Ook naar Hoorn voor een uittreksel uit het geboorteregister voor Joris en dan natuurlijk nog naar het gemeentehuis hier voor een uittreksel voor Paul.
M'n rijbewijs moet ik ook maar later verlengen denk ik. Dat hoeft officieel pas in 2007, maar mijzelf kennende ga ik dat tegen die tijd nogal vergeten.

Dit doet me er trouwens ook aan denken dat ik nog een kopie van onze ID-bewijzen naar de notaris moet sturen in verband met de overdracht in augustus. Lijkt handig om te zorgen dat het allemaal snel afgehandeld wordt natuurlijk.
Onze definitieve vertrekdatum zijn we ondertussen ook maar eens aan het bedenken. M'n schoonvader rijdt als het goed is de bus voor ons en we zaten eerst te denken aan 30 juli, maar dat schijnt de zwarte zaterdag te worden (en ik hou toch al niet van op zaterdag die kant op rijden). Dus misschien wordt het toch wel gewoon 31 juli of 1 augustus, dat lijkt me een betere datum.

woensdag, mei 18, 2005

En, en, weet je al wat?

Die vraag krijgen we steeds vaker de laatste dagen.
En helaas luidt het antwoord: "Nee, we hebben nog steeds niets gehoord".
Erg jammer moet ik zeggen en als we eind van de week nog steeds niets hebben gehoord van de mensen van het appartementshaus dan ga ik er even een mailtje of telefoontje aan wagen. Per slot van rekening wordt het voor ons ook tijd om zo langzamerhand onze verhuizing te gaan regelen en dan is het toch prettig als je weet wanneer je waar naartoe wilt.

Gisteren alweer fijn 2 verhuisdoosjes ingepakt. Dat ging trouwens lekker heel snel, want ik heb gewoon een plank uit m'n kookboekenkast leeg getrokken. Daar heb ik nu toch zeker nog voor 4 tot 5 dozen aan boeken instaan, dus we gaan hard door de dozen heen. Vooral omdat we bij ons in de slaapkamer ook nog eens een kast vol met (strip)boeken hebben staan.

Wel vind ik het steeds moeilijker worden om zaken weg te gooien of op de stapel voor de kringloopwinkel te leggen. De meeste spullen die we graag kwijt willen, zijn we al kwijt en nu moet ik dus echt eerlijk na gaan denken of ik zaken wel of niet nog ga gebruiken. Heel moeilijk, want ook ik blijk toch niet helemaal immaterialistisch aangelegd te zijn

Wel ruimt het lekker op, dat moet gezegd en wat ze zeggen is ook echt waar! Als je huis opgeruimder wordt, dan wordt het vanzelf ook rustiger in je hoofd.

dinsdag, mei 17, 2005

Koud

Onze kennis uit Oostenrijk was natuurlijk gisteren bij ons op bezoek. Hartstikke gezellig om hem na zo'n tijd weer eens te zien.

Waar wij allebei erg om hebben moeten lachen (maar waar we hem wel volledig gelijk in gaven) was dat hij zei: "Jullie wonen hier hartstikke leuk en het is een leuk dorp, maar dat rotweer hier in Nederland, ik ben blij dat ik daar vanaf ben!"

Grappig, want het is inderdaad 1 van de redenen dat wij hier wegwillen en mensen, wat is die wind vandaag weer koud. Brrrrrrr

maandag, mei 16, 2005

rekenwerk

Vandaag hebben we weer eens ons oude ondernemingsplan opgedoken dat we hadden gemaakt toen we hadden bedacht dat we wel een pension wilde kopen. Erg leuk om te zien en eens wat cijfertjes in te vullen. Het was echt behoorlijk weggezakt bij ons, maar wel leuk om te zien hoeveel geld je per jaar ongeveer kunt verdienen met een pand van een bepaalde grootte.

We willen nu eenmaal in de toekomst graag ooit een pand van onszelf, dus het is goed om die cijfers zo nu en dan weer in te vullen en te bekijken hoeveel je kunt lenen voor een pand. Ik moet eerlijk zeggen, dat we nog wel even moeten sparen voordat we iets kunnen kopen naar onze keuze, in de regio die we willen, maar daardoor laten we ons niet uit het veld slaan :)
Integendeel, ik heb er steeds meer zin in naarmate we dichterbij de verhuisdatum komen. Oostenrijk, here we come!

zondag, mei 15, 2005

uitslag????

Als het goed is, heeft de keuringscommissie van het appartementshaus in het Kleinwalsertal vandaag besloten (of zijn ze dat nu aan het doen) wie ze willen gaan uitnodigen voor een gesprek. Ik ben heel erg benieuwd of wij bij de kandidaten horen.
Maar tot nu toe dus nog geen nieuws, maar eerlijk gezegd verwacht ik dat ook nog niet nu met de pinksterdagen.

Verder vandaag ontzettend gezellig bij Mariëtte en Nico geweest, samen met Manda, Adri en de kids en dan wij met onze kroost.
We hadden allemaal iets te eten meegenomen en er is heel wat weggewerkt in die uren samen. De kinderen zijn mekaar buiten met flessen water te lijf gegaan en daarom allemaal drijf en drijfnat :) Erg leuk moet ik zeggen om de leeftijdscategorieën van 3 tot en met 16 zo te keer te zien gaan, hahahaha, het blijven kinderen hè.
Paul heeft daar meteen weer bedacht dat hij wel even een klein programma'tje kan schrijven om behulpzaam te zijn in de kas. Ik snap het nog niet helemaal, maar het heeft iets met de electriciteit te maken en de besparingen die daar nog gemaakt kunnen worden (of was het nu het groter maken van de winst?).
Het blijft een workoholic die jongen, ziet altijd en overal wel weer programma'tjes die gemaakt kunnen worden ;) Maar dat is nu juist ook zijn sterke punt, hij vindt het nu eenmaal leuk dus ik ben alleen maar voor!

De kinderen liggen ondertussen gedouched en al in hun bed te snurken, zo zelf nog even onder een straaltje water gaan staan en dan is het ook voor mij bedtijd. Morgen wil ik er weer op tijd uit zijn om het huis aan kant te maken. Kan onze kennis uit Oostenrijk tenminste ook hier naar binnen lopen zonder z'n nek te breken over allerlei speelgoedzooi.

Welterusten allemaal en tot morgen maar weer.