In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, januari 27, 2007

Biljart enzo

Gisteren was ik begonnen met foto´s naar de blog te transporteren toen ik gebeld werd. Daardoor uiteindelijk helemaal de foto´s vergeten. Verder van alles en nog wat gedaan, maar niets noemenswaardigs.
´s Avonds zijn Paul en ik nog even langs de papalapub gegaan. Toen ik hem ´s middags kwam ophalen, moesten we al gezellig met wat campinggasten een glaasje drinken. Toen eigenlijk al een beetje toegezegd dat we later ook nog zouden komen.
Tegen een uur of 10 die kant op gegaan, maar er was werkelijk bijna niemand. Volgens mij waren we met een mannetje of 25. Omdat er geen mensen waren waarmee we een praatje wilden houden, zijn we samen gaan biljarten. Ook hartstikke gezellig moet ik zeggen. Later kregen we nog gezelschap van Sigi en Wieteke. De ene is onze vermogensadviseur, de andere een nederlandse skilerares. De mannen gingen tegen de vrouwen biljarten. Eerst hebben WIJ de dames de mannen ingemaakt, de volgende ronde ging helaas minder goed en hebben wij verloren.
Om kwart over twaalf waren we nog maar met 6 personen, dus toen werd de zaak gesloten en zijn we lekker naar huis gegaan.

Vanochtend eerst uitgeslapen en toen naar de camping om het infosysteem te updaten. Moet ook zo nu en dan gebeuren. Ook weer even met Christoph gepraat, want er gingen weer dingen niet goed naar mijn mening.

Daarna thuis aan de slag gegaan voor het eten. Vandaag hadden we zalm in tandoori marinade, bloemkoolcurry en naan brood. Joris vond het niets, maar ja die had ook net 3 kiwi´s naar binnen zitten stouwen. Sabine vond het ook niet het allerlekkerste maar had haar bordje wel netjes leeggegeten.
Paul en ik hebben ons onbeschoft vol zitten proppen. Tjonge jonge wat was dat weer lekker zeg. Daarna ook even gaan liggen om uit te buiken, want we zaten een beetje te vol.

Vanmiddag moest Paul nog even langs een klant en daarna langs de papalapub om te draaien. Daar is niets van gekomen, want er was geen kip, maar goed hij zit er vast omdat ik de auto heb.
Ik heb weer zitten vertalen en om 5 uur moest ik weer op de camping zijn.
Gelukkig wat aanloop gehad, dat is altijd wel fijn, maar toch ook even tijd voor m´n logje. Dus sorry, weer geen foto´s die heb ik hier niet, maar in ieder geval een klein verhaaltje.

Tot morgen dan maar weer.

maandag, januari 22, 2007

Zondag had ik weer campingdienst. Christoph wilde weer een dagje vrij, nou dan krijgt hij dat toch. Na het uurtje buro zijn wij met z´n viertjes weer eens lekker een rondje gaan rijden. Hadden we al lang niet meer gedaan en met het regenachtige weer hadden we geen zin om te gaan wandelen. Joris heeft weer heerlijk kunnen kletsen, gelukkig hield hij na een paar keer "Joris, Klappe....." z´n mond steeds even dicht zodat ook Sabine nog wat kon vertellen.
Was erg gezellig.

Voordat we weggingen hadden we een kip de oven in geschoven, dus toen we thuiskwamen hoefden we alleen nog even de patatjes in de frituur te mikken en konden we snel genieten van een lekker kipkluifje. Paul moest ´s middags weer plaatjes draaien dus ik heb zitten vertalen en de kinderen hebben lief gespeeld. Ook nog even met Sabine huiswerk gemaakt, zodat ze geen problemen met de meester zou krijgen omdat ze het weer eens vergeten was.
Rond half vijf weer naar de camping, waar de kinderen ogenblikkelijk bij opa en oma de caravan indoken. Zelf de douches maar weer eens leeggehaald, vuilnis weer daar gemikt waar het hoort (dat is in de container in plaats van erboven op) er zijn helaas nog steeds een heel aantal mensen die niet al te snugger zijn en weer een uurtje buro gedraaid. Ik was van plan geweest om nog even te gaan vertalen, maar daar kwam ik niet aan toe. Er was genoeg campingwerk te doen en dat gaat natuurlijk voor als ik daar zit.

Vanochtend heb ik me maar weer eens op het schoonpoetsen van de keuken en het koken gestort. Beiden hard nodig dus aan de slag maar weer. Friteuse moest weer schoon en het eten voor tussen de middag moest natuurlijk ook gemaakt. Daar we van de kip van gisteren nog aardig wat over hadden, heb ik met de overgebleven stukken kip, ui, sperziebonen, wortel, aardappelen, bouillon een ovenschotel gemaakt. Eerst alles gaar gestoofd, vervolgens in de ovenschotel gemikt met een lap bladerdeeg eroverheen. Smaakte super en zag er ook nog eens leuk uit.
Verder alles klaargemaakt om appelflappen te bakken. We hadden nog een stuk of 7 oude appeltjes liggen die de kinders zo niet meer op aten (en wij ook niet) en daar ik ook nog een oud pak oliebollenmix had liggen, was de combi zo gemaakt.
Na het middageten, toen Sabine haar huiswerk af had, zijn de kinderen en ik dan ook appelflappen gaan bakken. Was heel erg gezellig om te doen moet ik zeggen en de flapjes zijn prima gelukt.
We hebben er nog wat over, dus de kinderen krijgen morgen allebei appelflappen mee naar school. Is nog een beetje gezond ook, hihi.

Paul moest ´s middags weer naar klanten en plaatjes draaien. Hij was wel snel klaar met de plaatjes, waarna hij nog even naar huis kwam om een bestelling bij de groothandel te doen en toen stond vriend Christian weer voor de deur om te gaan squashen, naar de sauna te gaan en weet ik veel wat die kerels met z´n allen altijd uitspoken.
Ik was ´s middags nog heel even wat af wezen geven op de camping en toen ik terug kwam ben ik de kelder ingedoken om te gaan vertalen. De kinderen waren boven tv aan het kijken, tenminste dat dacht ik, dus ik heb nergens meer op gelet. Toen ik rond kwart voor vier nog steeds niets gehoord had boven, kreeg ik toch argwaan. Snel gaan kijken en inderdaad...nergens kinderen. Toen hoorde ik buiten kinderstemmen, dus daar even gaan kijken. Bleken de buurkinderen te zijn en de oudste wist me te vertellen dat mijn kinderen een goed half uur eerder de hort op waren gegaan.
Daar ze dan meestal richting camping gaan, heb ik Christoph opgebeld om te vragen of hij ze gezien had. Jaha, ze waren op de camping, maar toen ik naar het hotel reed, gingen ze weer de andere kant op. Pfffff, dus ik op de fiets gesprongen en richting camping gereden. Daar waren ze bij de caravan van opa en oma aan het spelen. Ik stond daar nog niet of ook Christoph kwam aanrijden om te kijken. Kreeg daarna op m´n mieter dat ik een slechte moeder ben dat mijn kinderen zo maar kunnen verdwijnen.
Moet eerlijk zeggen dat ik Sabine ook wel even heb verteld dat ik het volgende keer wel erg fijn vind als ze me inlicht of even een briefje neerlegd met waar ze naartoe zijn. O, ik dacht dat je op de camping moest werken mam.... boehoehoe, ik had nog zo gezegd dat ik alleen even wat weg moest brengen!

Goed, lang verhaal kort, Sabine had besloten om op de camping te blijven spelen en mocht bij opa en oma blijven eten. Joris en ik heb het restje van tussen de middag opgegeten met een appelflap als toetje zaten we weer lekker vol.
Toen zijn we Sabine op gaan halen en was het na een kopje thee weer tijd voor m´n lieverds om te gaan slapen.
Ben ik maar uitgebreid in bad gaan liggen en nu dan weer lekker een beetje op de pc.
De eerste kleine sneeuwvlokjes komen al naar beneden (stelt nog helemaal niets voor, maar is stukken beter dan de regen van de afgelopen tijd) dus we duimen met z´n allen.

Verder heb ik vandaag de laatste pagina´s vertaald. Morgen nog een keer het zwikkie nakijken op fouten en verwijzingen en dan kan het officieel gepubliceerd gaan worden. Echt ontzettend leuk vind ik het! Ben benieuwd hoeveel we in de toekomst nog moeten gaan vertalen. Per slot van rekening hebben we afgesproken dat wij al het nieuws steeds gaan vertalen dus ik hoop op een hoop nieuwtjes de komende tijd!