In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 11, 2012

Uitslapen, wat een kunst

Joepie! het is weer weekend dus we mogen weer 1 dagje uitslapen. Ik heb het wel tot kwart voor negen volgehouden in bed. Zoals vroeger tot 11 uur ofzo, dat red ik helaas niet meer.
Knallende hoofdpijn door vol zittende holtes hebben me ervan weerhouden te gaan sporten, maar verder gaat het leven natuurlijk wel gewoon verder. Samen met Paul naar de stort geweest en de weekboodschappen bij de hofer gehaald. Ze hadden eindelijk weer het favoriete ontbijt van het grootste deel van ons gezin (honey wheat oftewel smacks) dus dat snel ingeslagen, samen met glansspoelmiddel voor de afwasmachine, chinese eiermie en nog heel wat meer.
Thuis verder gegaan met de was en de taart in de vorm van een skischoen. Dat is ook nog een flink project, dus het duurt nog even voordat die klaar is. Ik moet continu zaken laten drogen en vooral de witte chocoladeganache bijmaken. En dan natuurlijk nog open dat datgene wat ik in mijn hoofd heb ook lukt.

Tussen de middag heeft Paul een heerlijke rostbraten esterhazy met in de oven gebakken aardappeltjes en gemengde groenten gemaakt. Smullen!

´s Middags weer verdergegaan met huishouden en taart.
Tegen vijf uur zijn we richting Kirchberg gereden, naar de Aaart Foundation. Dat is een kunstgalerij van een nederlander die daar is komen wonen. Ik heb een aantal jaar terug al eens geschreven dat we er zijn geweest en nu is er een speciale tentoonstelling van allerlei grote artiesten zoals Henri Matisse, Pablo Picasso, Serge Poliakoff, Alfons Walde (heel bekende schilder uit de buurt van Kitzbühel) en nog vele anderen.
Paul, Sabine en ik hebben er echt van genoten. Als de prijzen van de dingen die wij mooi vinden, niet zo hoog zouden zijn, dan waren we echt wel met iets thuisgekomen.
Ikzelf ben liefhebber van het werk van Xander Spronken.
(de foto´s zijn geleend van andere websites, alleen om te laten zien wie deze kunstenaar is en om een indruk te geven van zijn werk. Mocht ik hiermee een copyright geschonden hebben, dan hoor ik het graag, dan verwijder ik de foto´s weer van mijn site)

Deze meestersmid maakt de meest fantastische kunstwerken en daar zou ik er best eentje van willen hebben.

Thuisgekomen wat restjes opgewarmd en dan nu even genieten van een lekker lui avondje. Per slot van rekening moet er morgen alweer gewerkt worden.

donderdag, februari 09, 2012

sport & taart

Twee zaken die ik allebei leuk vind.
Had nooit gedacht dat ik dat van het eerste ooit zou zeggen :)

Gistermiddag zijn Sabine en ik weer lekker samen naar de sportschool geweest. Ik heb m´n borstspieren, triceps en buikspieren gemarteld, terwijl Sabine weer fanatiek aan het kickboxen is geweest. Sabine heeft ondertussen vreselijke pijn in een kuitspier, ze heeft het gevoel dat deze gescheurd is doordat ze te fanatiek is geweest. Niet best natuurlijk, maar goed, we wachten morgen nog maar even af en dat moet haar kuit maar eens gemasseerd worden.

Ik ben vandaag begonnen met deel 1 van een taart voor een grote klant van Paul. Er moet een skischoen gemaakt worden, met het logo van de zaak er op. De cake (een zogenaamde white chocolate mudcake) heb ik ondertussen gebakken. Nu nog hopen dat ik de goede vormen heb gekozen, zodat ik niet nog meer moet bakken. Er gaat als vulling frambozenjam in komen en dan wordt het geheel voor het bekleden strakgetrokken met witte chocoladeganache. Als dat allemaal gebruikt wordt, zit er alleen al een kilo!! witte chocolade in verwerkt.
Hopelijk gaat wat ik heb bedacht ook allemaal lukken. het is na zo´n tijd toch weer even wennen met de soort cake die ik gebruik en hoe ik de opbouw het beste kan aanpakken. Een normale, zware cake is eigenlijk het handigst, maar dat vind ik zo saai en die witte chocoladecake smaakt zo ontzettend lekker.

Zogauw ik foto´s heb, zal ik ze natuurlijk hier laten zien.

maandag, februari 06, 2012

Cupcakes

Sabine was het hele weekend al niet lekker en vanochtend had ze nog steeds behoorlijk koorts. Helaas ging Joris ook meedoen, dus we hadden twee zieke kinderen thuis. Niet echt handig als je allebei gewoon moet werken.
Gelukkig zijn ze groot genoeg om op zichzelf te passen, dus dat scheelt weer een stuk.

Vandaag vrij hektisch in de skischool, maar het was best te doen. Ik laat me niet zo snel gek maken :-)
M´n collega´tje heeft het daar iets moeilijker mee, dus die hing om de haverklap aan de telefoon om te vragen hoe ze dingen moest aanpakken. Ach, geeft niets, ze moet het ook nog leren en als de chef dan continu boven in het skigebied bezig is, dan is het nu eenmaal makkelijk als je je collega kan bellen.

Om onszelf en natuurlijk vooral onze zieke kinderen een beetje te verwennen, had ik wat cupcakes gebakken. Slagroom erop en vervolgens mocht Joris ze versieren.
Opvallend blijft toch altijd dat het opeten vele malen sneller gaat dan het maken van dat soort dingen.
Ze waren in ieder geval erg lekker!

zondag, februari 05, 2012

Lekker weekendje, toch wel

Vrijdagmiddag begon het weer, ons weekend!
Paul moest natuurlijk nog wel gewoon werken, maar de rest van ons was lekker vrij. Sabine en ik hadden naar de sportschool willen gaan, maar ik was nogal in slaap gevallen en werd pas om kwart voor vier weer wakker. Oeps! Nou ja, er was in huis ook nog genoeg te doen, dus toen ben ik daar maar mee aan de slag gegaan.
´s Avonds lekker met z´n allen naar The Voice of Germany (de duitse variant dus van the voice of holland) gekeken. Alhoewel het natuurlijk oersaai is als er gemiddeld maar 1 liedje per kwartier gezongen wordt. Gelukkig kun je tussendoor op je laptop spelletjes doen. Vooral die enorme reclameblokken kun je zo mooi doorkomen.
Gezellig was het in ieder geval wel zo met z´n allen uitgebreid op de bank liggen.

Zaterdag eerst wat boodschappen gedaan en daarna snel met Sabine door naar de sportschool. Het was maar een uurtje, maar wel weer heel erg lekker. Paul moest ondertussen nog een probleem oplossen bij een klant van hem die in hetzelfde gebouw zit (en hij had nog wel z´n agenda helemaal vrij gehouden). Om half twaalf kwamen Paul, opa en oma ons weer ophalen. Toen snel langs de slager om de gebraden halve haantjes op te halen en daarna heerlijk met z´n allen zitten smullen. Broodjes, aardappelsalade en patat erbij en klaar was onze "broodmaaltijd".
Daarna skiën gekeken en gezellig zitten kletsen.
Opa en oma gingen zo tegen een uur of drie weer terug naar de camping en wij verder met weekend hebben.
Tegen half vijf werd Paul gebeld, dat er iets mis was bij Sport Fuchs..... Potverdrie en we hadden ons zo verheugd op een zaterdag helemaal alleen met z´n vieren. Uiteindelijk kwam hij zo tegen acht uur weer terug. Bah. Joris en ik hadden ondertussen al een kaas/uienstokbroodje op, Sabine wilde alleen maar fruit (die heeft helaas alweer die rotgriep of een aanverwante te pakken). Paul had nog een biertje moeten drinken, vandaar dat het zo laat was geworden.
Toen hebben we met z´n allen monsters vs aliens gekeken. Grappige film, niks bijzonders, maar wel geinig als familiefilm. Het blijft alleen heel ergerlijk al die reclame tussendoor. Natuurlijk wel op tijd naar bed gegaan, want de wekker gaat op zondag nu eenmaal om 7 uur omdat ik om 8 uur op het werk moet zijn.

Vanochtend begon al met prachtig weer, dus dat was super. Nadeel was dat ik daardoor geen zin had in het werk, maar goed, wat moet dat moet. De ochtend verliep eigenlijk heel lekker. Hans moest vandaag boven zijn, omdat Hermann ziek was geworden, dus ik had het rijk voor me alleen. Van alles kunnen doen, van cursusverkoop tot administratie, van mails beantwoorden tot even een stofzuiger en doekje door het buro halen. Voor ik het wist, was het alweer half een en konden we Joris naar de lift brengen, zodat hij weer fijn kon gaan snowboarden.
Tussen de middag een zalige kaiserschmarrn gebakken (jammer voor Joris dat hij er niet bij was) en lekker met Sabine buiten in het zonnetje gezeten. Sabine met haar koortshoofd flink ingepakt in de dekens, maar zo kon ze toch nog even wat vitamientjes meepakken.

Om iets voor drie uur belde Joris dat we hem op konden komen halen (hij zat op dat moment in de gondel) en kwam al stuiterend van blijdschap thuis. Ze waren maar met 2 cursisten geweest en hadden allebei zo´n beetje hetzelfde niveau. Leraar Thomas had toen besloten, dat ze naar een funpark gingen. Ze hadden dus heerlijk gesprongen en railslides gemaakt. Joris had van Thomas nog een compliment gehad, dat hij nog nooit zo´n jonge jongen had gezien die al railslides kon maken. De kleine man was dus supertrots!

Paul had ondertussen een lekkere hachee gekookt voor het avondeten en ik heb er nog spinazieknödel bijgemaakt. De hachee is niet helemaal dik genoeg geworden, maar dat was met de knödels erbij totaal geen probleem. Het wordt dan gewoon een dunne vleessaus met die broodballen er in. En lekker dat het was!!!!
De rest van de hachee dikken we wat in (nee we hebben hier geen ontbijtkoek, dus we konden het hier niet mee indikken) en eten we morgen met gekookte aardappels en gekookte groene kool. Ook niet verkeerd :-)