In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 20, 2015

Het regent, het regent....

... en dat al twee dagen lang.
Ook hier is het slechte weer aangekomen en er komt een flinke hoeveelheid water naar beneden.
De bergtoppen zijn ondertussen weer wit (heel dun laagje, maar toch), alhoewel je daar door de wolken weinig van ziet.
Dit is momenteel ons uitzicht:
Niet erg vrolijk dus, maar ja, we moeten ons heerlijke drinkwater natuurlijk wel ergens vandaan halen en als er nooit regen komt, dan hebben wij geen lekker water.

Verder kreeg Sabine vandaag het laatste cijfer van haar proefwerken van de laatste tijd terug en ondanks dat ze een vijf had gehaald (terwijl ze heel wat uurtjes heeft zitten leren samen met haar moeder) staat ze voor haar rapport toch op een voldoende.
Dat is natuurlijk een klein feestje waard!

Dus bakte ik een appelcake om dat te vieren.
Zo vergeet je tenminste ook het slechte weer even!

Omdat de afwasmachine naar onze mening niet lekker afwast (we moeten zo vaak spullen met de hand na wassen omdat het gewoon niet fatsoenlijk schoon wordt), zijn we sinds vandaag maar weer begonnen om met de hand af te wassen. Het valt best mee hoe lang we er mee bezig zijn en je hebt tenminste geen gebrek aan schilmesjes of kopjes of wat dan ook, omdat alles in de afwasmachine staat te wachten op een draaibeurt. We zullen eens zien hoe lang we dat vol gaan houden, haha.

Verder ben ik vandaag (samen met Paul, die moet een aanbieding doen voor het internet) op gesprek geweest bij een potentiële werkgever hier heel dichtbij. Een klant van Paul belde hem op om te vragen of ze hem bij haar baas voor mocht dragen als computerman voor hun nieuwe vakantiewoningen. Er moet daar voor de receptie een systeem aangelegd worden en W-Lan in de huisjes. Ik vroeg me toen af of ze al iemand voor de receptie hadden en nee, dat hadden ze nog niet! Daar ze graag iemand willen hebben die dichtbij woont, zodat er ook in noodgevallen snel iemand is, vonden ze mij erg interessant. En het feit dat ik drietalig ben, is natuurlijk ook mooi meegenomen.
Het was een leuk gesprek en we hebben het object ook goed kunnen bekijken, dus dat was ook leuk. Als de tekenen ons niet bedriegen, dan ben ik in principe al aangenomen, maar we hebben nog even contact. Het gaat namelijk nog even duren voordat het zover is. Vandaar dat ik ook geen verdere details schrijf, want alhoewel ik niet vermoed dat er concurrentie gaat zijn, neem ik daar toch even het zekere voor het onzekere. De baan lijkt me in ieder geval leuk genoeg en het administratieve team waar ik dan deel van zou gaan uitmaken, is dat zeker. Zo gauw ik het helemaal zeker weet (maar dat kan nog een paar maandjes duren) laat ik het hier natuurlijk weten.

maandag, mei 18, 2015

Salzburg, cocktails, wentelteefjes en wandelen

Het weekend is weer voorbij gevlogen. Even niet opletten en het is alweer voorbij.
We hebben weer leuke dingen gedaan.
Zaterdag zijn we naar Salzburg gereden, want onze voorraad chinese producten liep weer op z´n eind en moest weer aangevuld worden. Nu kun je dat natuurlijk online bestellen, maar het is leuker om in een winkel rond te neuzen.
Zoals altijd parkeerden we op de Mirabel-parkeerplaats en daar bleek dit keer een foodtruck-festivalletje te zijn. Het was er stervens druk. Bij elke foodtruck stond een rij van minimaal een kwartier wachttijd (bij de meesten zelfs ongeveer een half uur) en daar hadden we geen zin in. We zijn de aziatische winkel ingedoken en kwamen er uit met allerlei lekkers. Sojasaus, zoete sojasaus (soort ketjap dus), zoete chilisaus, oestersaus, soort gelatinepuddinkjes, japanse zoutjes, djinten, mango- en lycheesap, verse gember, enz. enz.
Nadat we de boodschappen in de auto hadden achtergelaten, zijn we de stad ingegaan. Joris wilde graag weer een krapfen-brezel, dus die hebben we natuurlijk gekocht.
Paul nam er een met chocola, terwijl Sabine en ik liever iets verder doorliepen voor een broodje met worst. Ik een Bratwurst, Sabine een Bosna.

Na een klein rondje gelopen te hebben, gingen we naar onze favoriete bonbon-zaak en kochten daar weer een flinke verzameling bonbons. Die vinden Sabine, Joris en ik zo lekker, dat we daar echt speciaal voor naar die winkel willen. Paul geeft er niets om, dus daar kopen we gewoon 1 bonbonnetje voor en die mag verder een gewoon stukje chocola. Vindt hij minstens net zo lekker, dus waarom niet.
´s Avonds bij de thee hebben we alvast onze eerste bonbon genoten, zaaaaalig.

Zondag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en tegen een uur of elf zijn Paul en Sabine richting sportschool gegaan. Joris en ik hebben ons ondertussen gewoon lekker thuis vermaakt.
Tegen half vier zijn we richting Kufstein gereden, want Sabine had besloten, dat we met Joris naar Cocktailbar Pure moesten gaan. Joris had namelijk bij de beroepsoriëntatie op school een cocktail (pina colada zonder alcohol) mogen proeven en hij vond het werk van een barkeeper wel heel erg interessant. We wilden hem dus de gelegenheid geven om dit ook eens in een echte cocktailbar te bekijken, dus zijn we gezellig met z´n viertjes gegaan.
Het was prachtig weer, dus zijn we op het terras neergestreken. Helaas zijn we zelf vergeten om een foto te maken, dus heb ik er maar een van het internet geplukt.

Erg leuk zitje en erg lekkere (alcoholvrije) cocktails. We waren wel zo dom om meteen de grote cocktail te kiezen. Een halve liter is best wel veel! Tja, nooit aan gedacht dat ze zulke grote glazen zouden schenken maar daardoor konden we dus niet veel verschillende cocktails proeven, daar zaten we te vol voor.
Thuis gekomen gingen Joris en ik meteen aan de slag, want er moesten wentelteefjes gebakken worden. Ik deed het voorbereidende werk, terwijl Joris het bakwerk deed.

We eten dit niet vaak, maar wat is het toch lekker! (en zoet......)


Vandaag was het helaas vroeg dag, maar we hadden wel fantastisch weer.
Natuurlijk moest er gewerkt en naar school gegaan worden, maar gelukkig was er ook tijd voor leuke dingen. Joris ging heerlijk met z´n vrienden naar het zwembad en kwam aan het einde van de dag weer rood verbrand terug.
Sabine en ik zijn een korte wandeling wezen maken, waarbij ik een spier in m´n kuit flink verrekt heb. Au, dat is dan toch minder leuk.
Onderweg zag ik prachtige bloemetjes staan (de kleurencombinatie doet het)
 
En natuurlijk vanaf vrijwel elk plekje een uitzicht om van te smullen!


Ik zou bijna zeggen: "wat wonen we hier toch mooi!" :-D

Om het mooie weer te vieren, maakte ik voor vanavond heerlijk zelfgemaakte hamburgers van de grill (nou ja, het grillen deed Paul) met koolrabi-appel-salade, paprika-wortel-komkommer salade, patat en satésaus. Je zou bijna denken dat het feest is.
Zo dadelijk nog een kopje thee met een bonbonnetje en tegen tien uur is het dan weer hoogste tijd om het bed op te zoeken. Maar nu eerst nog even genieten van de vele kleuren blauw die ik vanuit het raam zie. Jammergenoeg niet op de foto te vangen, maar wel heerlijk genieten.