In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, februari 23, 2010

Skidieven?

Zo, dat was me een ontzettend druk weekendje wel. Hele dagen staan en praten om klanten te helpen en voor het eerst in de geschiedenis van de skischool moesten we een gastenstop instellen, ik heb heel wat mensen door moeten sturen naar de collega´s van de andere skischool. Er kunnen vanaf woensdag nog snowboarders bij en we hebben nog plaats voor een aantal privé klanten (vooral vrijdag), maar daar blijft het bij. Erg leuk ook weer allemaal bekenden van de camping gezien die hier op les komen. Dat vind ik toch altijd zo ontzettend leuk, ik mis jullie allemaal best erg, dan is het leuk dat we hier weer even kort bij kunnen praten.
Gisteren heb ik de achterstallige werkzaamheden kunnen inhalen, dus ik ben nu weer op schema.

Vanmorgen nog wat vreemds meegemaakt. Zo tussen acht uur en kwart over acht komt er ineens een man aanrennen en vliegt de skileraarruimte in. Het was geen skileraar, dus ik ben er achteraan gegaan. Ik kon hem nog net tegenhouden, want hij kwam alweer naar buiten.
In het engels maakte hij me duidelijk dat hij het bordje op de deur (Nur für Skilehrer) niet begreep en op zoek was naar een omkleedruimte. Ik vond het heel erg vreemd moet ik zeggen. Heb eerst even met Hans gesproken en die had ook al het gevoel dat het misschien wel zo iemand was die komt kijken of er buit te halen valt. Heb later toen ik het rustiger had ook Rudi Köck van de Bergbahnen maar eens gebeld en gevraagd of zij misschien iets vreemds gezien hadden. Daar was niets vreemds opgevallen. Rudi kent mijn opvliegendheid een beetje (hij heeft het al eens meegemaakt, grijns) en vroeg al of ik alleen in het buro ben. Op mijn bevestigende antwoord riep hij meteen dat ik vooral geen gekke dingen moet doen....
Tja, dat zijn zo van die dingen die ik achteraf ook altijd goed bedenk, maar op het moment zelf vlieg ik er eerst op af. We zullen wel zien wat het wordt, het is in ieder geval de tijd van de poolse en sloveense bendes die skidepots leeghalen, dus ik sluit de ruimtes nu continu af in plaats van ze open te laten staan voor de leraren.