In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 03, 2009

Even er tussenuit

De afgelopen dagen zijn weer voorbijgevlogen.
Paul heeft samen met vriend Marco z´n werkburo in elkaar gezet en een koof om de buizen in Joris zijn geheime kamertje gemaakt.
Verder zijn we gezellig met de hele bups bij Schmiedhäusl wezen eten. Was weer erg lekker en leuk. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt en ook wij volwassenen hadden het erg naar ons zin.

Verder hebben we op de brandweerweg voor de camping (richting tunnel) ontzettend hard geraced met de nieuwe auto en hebben de kinderen heerlijk gespeeld.
Ook nog flink onweer gehad, maar behalve veel herrie en een plens regen gebeurde daar niets bijzonders bij.

Vandaag hadden we zin in een uitje en zijn naar Wörgl gereden, omdat we graag naar de bioscoop wilden. Het bleek alleen dat de film die we wilden zien (monsters vs aliens) in 3D uitgevoerd werd, dus een brilletje op. Nu weet ik uit ervaring dat dat helemaal niet prettig is als je al een bril hebt, dus ik was niet echt enthousiast.
Toen besloot de rest van de familie dat we dan niet naar de bios zouden gaan.
Wel 2 flessen cola en een grote bak popcorn ingeslagen en doorgereden naar de Kundler Klamm. De Klamm zelf is nog gesloten in verband met verbouwingswerkzaamheden, maar bij de beek kun je heerlijk spelen.
Je kijkt er prachtig tegen de steile wanden op:


waarbij je ook heel mooi het verschil ziet tussen de zon- en de schaduwzijde.

Natuurlijk ook heerlijk in het water gespeeld:



Lekker bij de waterval gezeten:


en genoten van het prachtige uitzicht.



Elke keer weer als we zo´n uitstapje maken, in het kader van "even er tussenuit" voel ik me ook helemaal op vakantie. De omgeving hier betoverd me nog steeds en ik kan er niet genoeg van krijgen.
Die combinatie bergen en water vind ik echt het summum van mooi.