In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, januari 04, 2008

Sauna en laat ze maar schuiven

Dingen lopen altijd anders dan gedacht.
Ik had gisteren mijn logje net gepubliceerd toen Paul thuiskwam dat hij geen après ski hoefde te draaien omdat Gerry dat overnam.
En wij wilden al een hele tijd graag eens samen naar de sauna.... Dus opa en oma gebeld hoe laat die weer thuis zouden zijn en om die tijd de kinderen naar de camping gebracht. Rond die tijd nog geen telefoontjes gehad dus snel naar Wörgl gereden om daar van het grote saunacomplex in de Wörgler Wasserwelt te genieten. Daar zijn we goed 3 1/2 uur geweest en dan nog heb je niet alles gehad. Echt super moet ik zeggen.

Op de terugweg nog een stukje omgereden (tja met de nieuwe routes wil je soms nog wel eens op de automatische piloot de oude nemen en dan helemaal verkeerd uitkomen) waardoor we ruim een kwartier later de kinderen kwamen ophalen dan geplanned, maar wel weer heerlijk bijgetankt.

Aan het einde van de ochtend hebben we het beeldscherm met programma in het campingburo neergezet. Natuurlijk ook dat weer wat meer werk dan verwacht, maar goed het staat nu. Vandaag ook het door Christoph gevraagde plaatje aangeleverd gekregen dus dat gaat Paul straks ook nog even brengen. We zijn heel blij dat we weer op een normale manier samen zaken kunnen doen, is voor beide partijen wel zo fijn.

Vandaag lekker uitgeslapen en weer een berg was verzameld die de wasmachine en droger weer voor me mogen verwerken. Wat de rest van de dag brengt, zien we wel. Paul moet vanavond in ieder geval in de Papala de nachtdienst draaien in ruil voor die van morgenavond want dan is Gerry z´n zusje jarig dus wilde hij de zaterdagnachtdienst. Echt leuk dat die mannen (Paul en Gerry) het daar zo goed kunnen vinden, laat die twee maar schuiven die lossen alles samen op.

donderdag, januari 03, 2008

van alles

1 januari hebben we een heerlijke vrije dag gehad. Weliswaar een paar keer gebeld (en niet opgenomen) maar voor de rest helemaal geen verplichtingen. Zalig!
´s Avonds lekker met z´n viertjes bij Reitlwirt gaan eten, maar helaas werd Joris daar helemaal niet lekker. ´s Ochtends hadden de kinders nog lekker geskied op de camping, maar de skischoenen hadden in de voortent gestaan en waren meer dan koud. Ik vrees toch dat ze daar goed kou hebben gevat, want gisteren werd ook Sabine ziek.
Het is wat, dan heb je vakantie, ben je ziek.

Gisterochtend vroeg nog op de camping geweest om te helpen met het inpakken van de auto van onze kennis. Helaas voor haar had ze nu net de chauffeur van de ANWB die ze niet wilde hebben, dus dat is flink balen.
Verder nog vrienden langs gehad die ook nog gezellig bleven eten tussen de middag. Paul was natuurlijk wel weer de hele ochtend onderweg, maar kon relatief rustig aan doen dus was niet zwaar gestressed toen hij ´s middags moest gaan plaatjes draaien.

Ik ben nog bezig geweest met BrixNet om te kijken waar bepaalde problemen vandaan kwamen, kwam er helaas niet uit en heb nog een nieuwe klant aangesloten.
Aan het einde van de middag ben ik nog even naar de Papalapub gegaan in de verwachting dat ik na een klein uurtje Paul wel weer mee naar huis kon nemen.
Dat was een verkeerde veronderstelling, het bleef daar groot feest en toen Joris opbelde dat Sabine zich niet goed voelde ben ik dan ook weer alleen naar huis gereden.
Uiteindelijk was Paul om half negen pas thuis, daar hebben we snel een broodje gegeten en toen is hij doorgegaan naar de camping waar hij nog mensen moest helpen.

Vanochtend om half negen ook alweer een afspraak, maar voor die tijd natuurlijk ook nog het een en ander afmaken.
Ondertussen is Paul alweer hard aan het programmeren aan het programmaatje dat hij ´even´ voor de camping moest schrijven. We dachten dat het zo klaar zou zijn, maar zoals altijd als je dat denkt, valt het vies tegen. Nu maar hopen dat we straks als we alles neerzetten niet ook nog tegen allerlei problemen aanlopen, maar zover ik gezien heb is het daar goed in orde met stroomvoorziening en internet dus we hebben goede hoop.

Verder moet Paul natuurlijk weer après ski draaien en de kans dat het weer laat wordt is groot, donderdag is voor de meeste mensen de laatste dag dat ze gaan stappen dus dan willen ze graag wat langer blijven.

dinsdag, januari 01, 2008

Een heel goed, gezond, liefdevol, gelukkig en succesvol 2008!

Beetje maf die overgang van m´n laatste logje naar deze moet ik zeggen. Ook gisteren nog over Paul R. gepraat en ik vermoed dat dat ook nog wel een tijd zo zal blijven.

Verder zijn we bezig met de orde van de dag, want de rest van de wereld wil niet stil blijven staan. Soms wel eens moeilijk hoor.
Paul stond vrijdagmiddag om 15.00 uur alweer met een zwaar hart vrolijk après ski te doen en verder hebben we ons drie slagen in de rondte gewerkt. Paul had zondagmiddag vrij genomen van het diskjockey spelen in de hoop even tot rust te kunnen komen, maar helaas pindakaas, het ene na het andere telefoontje kwam binnen en we hebben tot laat doorgewerkt.
Ook gisteren hebben we alleen maar lopen rennen, werden er gewoon gek van. Om 18.00 uur heb ik m´n telefoon uitgeschakeld (nou ja, vanaf die tijd neem ik gewoon niet meer op) en die gaat ook pas morgenochtend weer aan. Wij willen ook wel eens 1 dagje rust. Ieder ander bedrijf is op dit soort dagen en zondag altijd gesloten dus we vinden dat wij dat ook wel eens mogen.

Paul is al weken achter mekaar 7 dagen per week en vaak 14 - 16 uur per dag in de hoogste versnelling aan het werk en trekt het op dit moment gewoon even niet meer. Nu blijven continu zijn hersens draaien en dan ontspan je niet meer. Maar goed, vandaag dus even niets voor ons (alhoewel 1 klein dingetje dan..) in ieder geval geen contact met klanten want als je opneemt hebben ze er meestal helaas totaal geen begrip voor dat je ook wel eens vrij wilt zijn en als je niet opneemt begrijpen ze tenminste dat je niet komt.

Afgelopen nacht weer gezellig met veel mensen gepraat, gedanst en feest gevierd. Heel erg fijn moet ik zeggen. Om vijf uur zijn wij er vandoor gegaan. De muziek ging uit, de lichten aan en de mensen werd vriendelijk verzocht om te vertrekken. Natuurlijk bleven ze zo lang mogelijk staan dus de rest van het Papalateam mocht de schone taak op zich nemen om ze weg te werken.
Ik heb nog even geholpen met glazen wegruimen die geen eigenaar meer hadden zodat ze dat niet meer hoefden te doen en toen was het schluss.
Onderweg nog even gestopt om collega-DJ Gerry een gelukkig nieuwjaar te wensen. Hij was alweer hard bezig met sneeuwruimen en daarna zijn we gaan snurken.

Helaas niet al te lang, om negen uur belde er natuurlijk weer iemand en ik was vergeten m´n telefoon op stil te zetten :( Ik weet niet of diegene meeleest op mijn weblog, maar zoals boven al staat, wij zijn dus ook een keertje vrij.

In de titel staat het al, maar toch nog maar een keertje:
Iedereen een heel goed nieuw jaar gewenst!