In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 23, 2006

veel te rustig

Het is veel te rustig op de camping. Ik ben er weliswaar relatief veel (vandaag bij mekaar een goede 8 uur), maar er is weinig te doen.
Bah, dat valt me echt ontzettend tegen. Ik had me zo ontzettend verheugd op 2 hele drukke weken. Het scheelt natuurlijk ook dat er vrijwel geen sneeuw is gevallen, dat zorgt voor een hele hoop minder werk. Vorig jaar moest ik ook alle stroomstoringen en andere zaken regelen omdat Christoph toen vrijwel alleen maar aan het sneeuwruimen was. Dit jaar kunnen we alles samen regelen en doordat er zo weinig sneeuw op de camping ligt is er ook nog eens minder werk. Snif.

Gelukkig is het voor de gasten wel vrij goed. Er valt goed te skiën. Hoorde al van meerdere gasten dat ze over het algemeen heel tevreden zijn over de pistes. Dat is dan wel fijn. Het weer werkt verder natuurlijk ook prima mee. Hele dag een lekker zonnetje, maar wel koud. Echt wat je van een mooie winterse dag verwacht.

Verder weinig nieuws. We moeten de pakjes voor de kerst nog inpakken dus dat moet nog snel gebeuren, want morgen is het al zover. Ga ik me daar maar eens op werpen denk ik.

donderdag, december 21, 2006

Langzaamaan wordt het druk

Gisteren weer geen logje. ´s Ochtends op de camping gewerkt, ´s middags thuis bij mijn zieke meisje. Ongelooflijk, alsof ze het nog wist. Vorig jaar om deze tijd was Sabine ook ziek. Waarschijnlijk de moeiigheid en de spanning voor de kerst. Ze heeft weer koorts en ziet er belabberd uit.
Wel is ze zich te pletter aan het oefenen op Jingle Bells op haar gitaar. Erg leuk om te horen. Ze wil het eigenlijk morgen op het kerstfeestje op school gaan spelen, maar ik ben niet zo voor. Ze is nog zo slap als een vaatdoek en zowel Paul als ik zijn morgen de hele ochtend aan het werk, dus we kunnen haar ook niet ophalen als het is afgelopen. Ik vind het zelf veel te belastend voor haar. Gelukkig kan ik er nog een nachtje over slapen. Eerst even kijken hoe Sabine morgenochtend is.

Vandaag hebben we op de camping de burotijden alweer opgeschroefd naar 2x 2 uur en morgen gaan we naar 2x 3 uur. Je kunt echt merken dat het drukker wordt, gezellig hoor. Ik heb echt zin in de komende 2 weken. Hopelijk kunnen ze de oefenheuvel bij de camping vol genoeg besneeuwd krijgen dat die ook open kan, zodat de kinderen daar lekker kunnen gaan skiën.
Westendorf schijnt op dit moment al goed te zijn, Brixen-Scheffau minder, maar goed te doen.

Paul loopt zich nog steeds te pletter van de ene naar de andere klant en vanavond hadden we onze vermogensadviseur weer langs. We hebben 2 vastgoedfondsen uitgekozen waarin we wat geld gaan beleggen. We willen toch graag een ietsje meer rente dan de 2,5% die er momenteel met internetsparen binnen wordt gehaald.
Ook hebben we nog een aanvraag voor een bedrijfsverzekering open staan, maar daarvan had hij de kleine lettertjes niet bij zich en daar ben ik heel erg gevoelig voor. Wil dat soort dingen altijd eerst lezen. Voordat je straks zit met een polis die net uitsluit waarvoor jij je wilt verzekeren! Zeker een bedrijfsverzekering is niet goedkoop, en het schijnt dat als je iets met computers doet ze hier in Oostenrijk niet erg genegen zijn je te verzekeren. Hij had zeggen en schrijven precies 1 verzekeraar gevonden die ons wilde verzekeren, maar alleen als Paul het programmeren niet wilde verzekeren, want dat doen ze dus niet. En wij maar denken dat we in een veilige beroepsgroep zitten....
Maar goed, als de kleine lettertjes gelezen zijn en we hebben gerekend, zullen we kijken of we de verzekering nemen of dat we toch liever onverzekerd blijven en geld opzij zetten voor het geval dat.

Ik weet niet of ik de komende dagen tijd heb om te loggen, maar ik zal m´n best doen.

dinsdag, december 19, 2006

DE LIFTEN GAAN OPEN

Vandaag kregen we dan eindelijk het grote nieuws! Vanaf woensdag 20 december gaan er een aantal liften open.

Kijk, dat is mooi nieuws. Voor jullie info zal ik hier even de tekst die we gekregen hebben hier kopiëren:
-----------------
wir möchten Euch informieren, dass ab Mittwoch, den 20. Dezember 2006 folgende Liftanlagen in Betrieb sein werden:

Gondelbahn Hochbrixen, Viersesselbahn Zinsberg, Viersessellift Jochbahn.

Somit ist die Verbindung nach Scheffau möglich und es stehen unseren Gästen dank der Beschneiungsanlagen bereits ca. 10 Bahnen und Lifte zur Verfügung.

Ab Freitag werden wir in Brixen im Thale auch noch die Kälbersalvenbahn, Filzbodenbahn öffnen.
-----------------

-----------------
In der SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental sind folgende Liftanlagen geöffnet:
Scheffau:
8 EUB Brandstadl Lift Nr. 61/62, Osthang Lift Nr. 64, Eiberg I Lift Nr. 67, Eiberg II Lift Nr. 68, Muldenbahn Lift Nr. 70, Ostlift Lift Nr. 65, Babylift Lift Nr. 77, Übungslift Berg Lift Nr. 78
Westendorf:
6 EUB Alpenrosenbahn I und II Lift Nr. 110/111, Talkaser Lift Nr. 114, Abfahrt bis zur Mittelstation möglich!
Ellmau:
Sternfeld I Lift Nr. 82, Bärenlift Nr. 85
-----------------

Het is natuurlijk nog niet het hele gebied, maar betekent tenminste wel dat er geskied kan worden en dat is het belangrijkste natuurlijk.

Verder hier eigenlijk geen nieuws, behalve dan dat Paul het erg druk heeft met het werk en dat de kinders weer lekker met de slee gespeeld hebben.

De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag. Op het moment wordt er vreselijk hard gewerkt aan het dichtgooien van de bouwput. Daar gaan ze nog mee door tot en met donderdag en dan is het tot 8 januari even over. Gelukkig maar, want het is wel irritant hoor op dit moment.

Er ligt een klein laagje sneeuw zodat het er hier toch winters uitziet en dat heeft ook wel wat. Tot zover vandaag. Ik meld me morgen weer.

maandag, december 18, 2006

SNEEUW

HOERA, vandaag kwam het dan eindelijk naar beneden gevallen. Dat fijne witte spul. Het werd wel eens tijd hoor. Het ziet er zo tenminste weer echt winters uit.

Gisteren waren er, tegen onze verwachting in, al een heel aantal vaste gasten gekomen. Wel weer erg leuk. Ik was gisteren op de camping omdat er dus iemand zou komen (inderdaad ZOU, is niet geweest) om de hut te bekijken. En ik dacht, ach dat combineer ik dan wel met het schoonmaken van het buro dat ik nog moet doen. Het buro is ondertussen schoongepoetst, terwijl ik ondertussen heel wat heb kunnen zwaaien naar mensen die in die tijd aankwamen.
1 klein minpuntje....wij hebben het 2e sanitairgebouw net nog niet klaar. Omdat we de mensen pas vanaf donderdag verwachtten, hebben we voor morgen pas de afspraak met de loodgieter staan die nog iets aan de verwarming daar moet regelen (tja Oostenrijk hè, alles altijd pas op het laatste moment). Nou ja, komt ook wel weer goed.

Met een beetje geluk kan ik morgen dan het buro in de kerstsfeer gaan inrichten, als mijn geliefde collega dan tenminste wel de versiering meebrengt, en dan worden de huurcaravans ook opgeleverd door onze caravanverhuurder. Hij was nog niet helemaal klaar..... Ik moet er nog steeds aan wennen hoor, dat alles altijd op het laatst gebeurt, maar goed ik ben hier natuurlijk pas ruim een jaar dus wie weet hoe ik zelf over een paar jaar ben :)

Voor de rest weinig nieuws van deze kant, behalve druk druk druk.
De kinderen verheugen zich alweer erg op de vakantie, ze zijn er echt aan toe. Gisteren kreeg ik voor mezelf al een fles eau de parfum van 1 van onze gasten en vandaag alweer een tas vol lekkers voor ons en de kinders. Ik voel me echt een geluksvogel hoor met zoveel lieve mensen op de camping.
Als ik dan ook nog eens het compliment krijg van iemand dat hij en z´n vrouw het erg jammer hadden gevonden als ik echt niet meer terug was gekomen na de ruzie met cheflief dan vind ik dat toch wel erg leuk.

Ook wil ik via deze weg nog de mensen bedanken die de moeite nemen om de camping of mijn persoontje een kerstkaart te sturen. Hartstikke bedankt!
Ik stuur zelf eigenlijk nooit kerstkaarten dus voel je alsjeblieft niet achtergesteld als je niets van me krijgt.

Nu moeten we ons met z´n allen nog maar even bezighouden met het duimen voor een flink pak sneeuw.
Ik mis de winter van vorig jaar best wel een beetje hoor........

zondag, december 17, 2006

Infosysteem

Paul is gisteren de hele dag bezig geweest met het in mekaar zetten van het infosysteem voor de camping. Om 3 uur nog naar de Media Markt gereden om een apparaatje te kopen dat we nog nodig hadden. Daarna samen naar de camping en alles in mekaar gezet. Om 5 uur waren we zover dat het systeem kon gaan draaien.
Het is nog niet helemaal 100% klaar, maar het ziet er al wel heel leuk uit, al zeg ik het zelf.
2 Monitoren met daarop reclame van bedrijven uit het dorp, gemeente informatie, artseninfo, camera van hoch brixen, campingcamera en natuurlijk campinginfo. Binnenkort zetten we ook nog de zaken erop die in de omgeving gebeuren (feesten, markten enz.). Wij zijn er trots op, dus allemaal veel gaan kijken graag :)

Verder zijn we gisteravond lekker thuis gebleven. We waren allebei wat moe en hadden dit keer niet zoveel zin om weg te gaan. Ook wel eens lekker hoor.
Gevolg is wel dat ik vandaag dienst heb. Vanmiddag komt er weer iemand de saunahut bekijken dus die moet rondgeleid worden.

De rest van de dag moet helaas besteedt worden aan het huishouden, dat is de laatste tijd weer enigszins in het slop geraakt en de komende weken wordt dat zeker niet beter.
Ook alvast het een en ander aan eten voorbereiden voor de kerstperiode. Hoe meer we al kant en klaar in de vriezer hebben liggen, hoe minder stress straks.

Sneeuw hebben we helaas nog steeds niet. Vandaag alleen wat miezer dat natuurlijk meteen opvriest, dus flink glibbergevaar op de weg. Hopelijk komt de voorspelling uit dat we vanaf dinsdag wel een pak van dat witte spul gaan krijgen....