In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 29, 2012

Eindelijk!

Poeh poeh, het heeft even mogen duren, maar het is nu eindelijk zover. Ik heb een collega in het skischoolburo!
Lieve meid, pakt alles heel snel op en als ze het goed informeren van de klanten ook onder de knie heeft, dan gaat het al snel goed en hoef ik me echt nergens meer zorgen om te maken.
Hans heeft er ook een goed gevoel bij, dus dat is helemaal super.

Vandaag tussen de middag waren de kinderen bij opa en oma en die mochten daar pannenkoeken blijven eten. Daar zeggen ze natuurlijk geen nee tegen!
Paul en ik zijn toen lekker in de skiweltstüberl wezen eten. We hadden nog een etentje tegoed van Gerry en Ria dus dat kwam goed uit. Een hele goede kip-cordonbleu met aardappelsalade en vooraf een vermicelli-soepje. Ik kan het iedereen aanraden om daar te gaan eten, het eten is goed, de prijzen netjes en de zaak is van een ongezellige, koud aandoende zaak omgetoverd in een gezellig eettentje. Jammergenoeg voor ons hadden Gerry en Ria net zelf hun vrije middagje dus even bijpraten was er helaas niet bij, maar dat komt dan wel een ander keertje.

Dan heeft Sabine deze week naast de pech van de zeer slecht gemaakte proefwerken duits en wiskunde (ze heeft een blackout gehad en wist dus ineens helemaal niets meer) ook nog geluk gehad.
Een klant van Paul had in een opwelling een MacBookPro gekocht, maar zijn programma´s draaien daar helemaal niet op en ook de bediening van een Mac is toch echt anders dan die van een Windows laptop.
Sabine heeft vanaf volgend jaar voor haar vervolgschool zo´n ding nodig (wij vinden het de grootste onzin, maar ja, in de grafische wereld geloven nog velen dat zo´n veel te dure apple het enige ware is en ze moet er dus voor school mee leren werken).
Klant wilde na een aantal keer proberen dat ding niet meer zien (na een week.....) en nu krijgt hij van ons een andere goede laptop en Sabine alvast haar Mac geval. Voor ons een goede ruil, want zo´n Apple is gewoon dik € 1.000,- duurder dan een vergelijkbare windows computer en voor de klant ook goed, want die krijgt nu een laptop waar hij mee kan werken met een extra batterij er in, zodat het ding de hele dag kan draaien zonder opgeladen te hoeven worden.
Zijn we uiteindelijk allemaal blij!