In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 30, 2005

het dak is af!

Mamma mia, dat viel nog tegen zeg, die dakbelegging.
Vanochtend om 7.00 uur stonden die kerels alweer gezellig op het dak te timmeren en na het wegeten van wat koeken, worstbroodjes, saucijzenbroodjes, het wegdrinken van kopjes oploskoffie (echte mannen, die doen dat zonder zeuren) en veel gezellig geklets, zat het dak er dan om 19.00 uur echt op. Ze hebben keurig werk geleverd, echt fantastisch, de hele zooi ook netjes opgeruimd dus wat wil een mens nog meer.

De nieuwe eigenaren van ons huis (zo kunnen we ze met zekerheid betitelen), kwamen hun deel van het geld ook netjes afgeven en nog even kijken. Vanavond zag ik ze ook nog even met de hond langslopen om te kijken hoe het geworden was en ik denk dat ze ook goed tevreden zijn.

Tot zover het nieuws vanaf hier, jullie zullen weer even een weekje geduld moeten hebben, we gaan met mijn ouders en de rest van het gezin met aanhangsels er even tussenuit.

Grüß Gott

vrijdag, april 29, 2005

dak en misschien???

Op het moment dat ik zit te schrijven, zijn er 4 mannen hard bezig met het dak ontdoen van die daksingels. Het is nog een heel karwei en ik ben dan ook benieuwd of ze het inderdaad morgen afkrijgen.
Nu kwamen ze vandaag pas om 19.00 uur, maar als je bedenkt dat ze net even een kleine 10 minuten hebben gezeten om koffie en een koek naar binnen te werken, dan besef je pas echt hoeveel werk het is.
Er wordt flink getimmerd en helaas helaas hadden we ook nog eens de pech dat er een balk verrot was, dus die wordt ook nog gauw vervangen. Goed voor de nieuwe eigenaar pech voor ons.
We zijn vandaag ook nog even langs de nieuwe eigenaar gegaan om te melden dat het dak morgen afgemaakt gaat worden en dat we wel iets voor kunnen schieten, maar geen E 1.500 dus of ze zo vriendelijk willen zijn om e.e.a. te regelen.
Ze hebben beloofd dat ze morgen even langskomen, dus ik hoop wel dat ze de centen hebben, want anders moeten we de werklui te laat betalen en daar heb ik een pesthekel aan.


Verder hebben we contact gehad met de eigenaar van een appartementshaus voor de functie van huismeester. We weten nog niet of het wat gaat worden, hij hield nog wel een paar slagen om de arm, maar je weet per slot van rekening nooit.
We hebben al een mooie email geschreven met al onze gegevens erin en hopen dat ze het wat vinden.
Waar en wat het is vertellen we nog niet, omdat wij natuurlijk niet teveel concurrentie willen (en die krijgen we toch al wel) dus jullie zullen je nieuwsgierigheid nog even in toom moeten houden.

Tot zover het nieuws van deze planeet, morgen volgt er meer.

donderdag, april 28, 2005

het dak wordt van het weekend belegd

want dat was natuurlijk nog nodig. Daarom hebben we vandaag de heren dakbedekkers op bezoek gehad, die hebben alvast de steiger in mekaar gezet.
Morgenavond komen ze dan alvast 1 kant van het dak leeghalen en met plastic bedekken en zaterdag wordt het hele zwikkie gelegd (en dan andere kant natuurlijk ook eerst nog leeggehaald).

Ook moeten de boeiborden van de dakkapellen vervangen worden en die hebben we vanavond staan verven. Mooi Tannengrün. Blijft een mooi kleurtje vind ik, maar het is wel een beetje irritant dat je nog steeds aan je huis door moet blijven klussen terwijl het al verkocht is. Maar goed, dat was de afspraak dus dan doen we het ook.

Tot zover vandaag, morgen meer.

woensdag, april 27, 2005

nog maximaal 95 nachtjes slapen...

Tja, een betere voorspelling kan ik nog niet doen, want we weten nog niet precies op welke datum we gaan. Maar het aftellen op zich is ook al erg leuk moet ik zeggen, alhoewel ik dan ook meteen erbij bedenk dat er nog best een hoop zaken zijn die we moeten uitzoeken en regelen.

Voor Koninginnedag wordt op dit moment wel droog weer verwacht met zo nu en dan een zonnetje, maar ik weet nog niet of ik echt op het veld ga zitten met m'n spulletjes. Ik heb namelijk geen zin om in de kou te gaan zitten, dus ga echt alleen maar als het weer beter is.

Gisterochtend is de taxateur van onze kopers geweest, maar helaas kon ik daar geen hoogte van krijgen (dat is ook d'r beroep), maar ik vermoed dat het allemaal wel goed zit.
We merken het snel genoeg.

Dan zal ik zo ten behoeve van de kopers maar eens een bezwaarschrift in mekaar gaan zetten inzake de WOZ waarde die de gemeente heeft bedacht voor ons huis.
Deze ligt zo'n 9000 euro te hoog en dat is op een bedrag van nog geen E 150.000 natuurlijk best veel.
Voor ons maakt het geen biet uit, maar vooruit, dan maar wat werk verzetten voor de mensen die zo vriendelijk zijn om ons een goede prijs voor ons huis te betalen.

We zitten op dit moment ook weer lekker te genieten van onze kachel, want met al die regen die er naar beneden komt, is het weer best koud en dan geeft de kachel nog steeds een stuk fijnere warmte dan de CV.
Ik hoop dat we een appartementje kunnen vinden met een kachel......

dinsdag, april 26, 2005

ik ben er weer

Dat was even een heerlijk weekendje zeg, zo met m'n moeder. We waren naar een vakantieparkje in Overloon en hebben daar 3 heerlijk zonnige dagen gehad. De eerste dag zijn we naar een dierentuintje geweest, waar we ons een kleine 3 uur vermaakt hebben en verder hebben we gewandeld, gekletst, veel gelachen, gevulde olijven, zalm en wat chipjes gesnoept en het gewoon heerlijk rustig gehad.

Vandaag weer helemaal terug in het echte leven helaas. Rond 10 uur komt de taxateur van onze koper het huis bekijken, dus we zijn weer hard bezig met het huis toonbaar te maken (dat was het helaas niet toen ik weer terug kwam, snif snif) zodat ik me in ieder geval niet ongelukkig voel voor wat betreft de troep.

Nu even m'n kopje thee drinken en dan snel weer verder.