In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 05, 2005

Lekker meidendagje

Vandaag had ik gewoon lekker een meidendag.
Gezellig met vriendinnen wat kringloopwinkels af wezen struinen en nog naar een andere goedkope zaak geweest. Heel veel gekletst en als afsluiting heerlijk Tiroler Gröstl met Sauerkraut mit Speck of Rotkraut gegeten.
Toe vanille ijs met planetensaus.

Dat zal ik in Oostenrijk best gaan missen. Maar goed, misschien dat ik daar over een aantal jaar ook een leuke vriendinnenkring kan opbouwen waarmee ik zoiets kan doen. En misschien ook wel niet, dat zien we wel.

Vandaag was in ieder geval helemaal toppie!

woensdag, februari 02, 2005

Ik wil hier ook sneeuw, bakken vol met sneeuw

IK WIL HIER OOK SNEEUW, BEGREPEN! (ietsje aangepast nummer van de Raggende Mannen)

Tjonge jonge mensen, wat een hoeveelheid sneeuw is er in 24 uur naar beneden gekomen in Tirol! Volgens onze zegsman aldaar al zeker 60 cm en er worden er nog minimaal 40 verwacht.
De pistes konden vandaag niet geprepareerd worden door die grote sneeuwval en de mensen die er nu net deze week zitten en een weekkaart hebben gekocht, zijn niet blij.
Ach ja, er is altijd wel iets niet goed natuurlijk :-)

Wij zitten hier kwijlend naar de camera´s te kijken. De dweilen zijn niet aan te slepen en het wordt hier al aardig glad rond het computerbureau, wat niet wegneemt dat we toch elke keer nog heeeel eventjes kijken op de live-cams van Kitzbühel (zie linkje rechts).
Kijk dan wat MOOI, super toch, ik wil oohoook enz enz.

dinsdag, februari 01, 2005

Die, der, das enz.

Gisteravond eens even flink zitten studeren op de duitse taal. Tjonge wat ben ik alweer ontzettend veel vergeten.
Als ik met iemand sta te praten, dan gaat het wel, maar dan maken je lidwoorden en naamvallen ook niet zo heel veel uit, maar schriftelijk is het toch weer even andere koek.
Ik heb ook al besloten dat ik elke dag toch minstens een uurtje moet gaan zitten hiervoor.
De uitspraak is het grote probleem niet, dat gaat meestal wel goed (en oostenrijkers spreken toch geen duits, dus dat is nog makkelijker, haha). Schrijven moet ik echt weer m´n best voor gaan doen. Wie weet wat voor baantje ik dan nog ergens in de wacht kan slepen.

Voor degenen die willen weten waar ik zit te oefenen: Hier dus

zondag, januari 30, 2005

Met kleine stapjes kom je er ook

Vandaag alweer een klein stapje gedaan.
Ten eerste de beslissing genomen dat we onze meubels niet op Marktplaats gaan zetten, maar op commissiebasis bij de kringloopwinkel inleveren.
Dat betekent dat wij (indien het verkocht wordt) 67% van de verkoopprijs krijgen en de kringloopwinkel de rest. Mocht het niet binnen 13 weken verkocht worden, dan gaat het hele bedrag naar een schoolproject in Afrika dat zij daar steunen.
Dit leek ons de beste oplossing, omdat we dan niet zelf met de spullen hoeven leuren, we ze het huis al uit kunnen mikken en het dus gewoon ruimte geeft. En dat laatste staat natuurlijk weer goed als we mensen krijgen die ons huis komen bekijken.

Verder hebben we een brief geschreven aan de mensen in Oostenrijk van wie wij graag een appartement willen huren. Dat leek ons toch handiger dan telefoneren, temeer daar mijn ontvangst hier niet altijd even goed is.
En zwart op wit staat ook een stuk beter vond ik.

Nog 6 maanden en dan is het zover. Met een beetje geluk hebben we ons onderkomen dan in ieder geval al geregeld. Nu de rest nog.