In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 07, 2006

En alweer scheen de zon

De laatste schooldag voor de paasvakantie! Gelukkig, want de kinderen zijn echt hard aan vakantie toe.
En wat voor een dag! Vanochtend bij het opstaan, scheen het zonnetje alweer dat het een lieve lust was. Dus weer lekker lopend naar school. Om half acht Sabine snel weggestuurd en rond tien voor acht gingen Joris en ik die richting op.
Toen ik Joris op school had afgeleverd ben ik eerst lekker een stukje gaan lopen. Eens even kijken of de Brixener Gangl er goed bij ligt. Lekker helemaal in m´n eentje daar gelopen en genoten van het prachtige uitzicht.

Thuisgekomen snel een wasje in de machine gemikt en vervolgens gezellig met Marieke aan de msn gehangen. Daarna voor een tweede wandeling onderweg gegaan. Even een klein stukje de buchberg op en daarna weer het dorp in. Toen nog even langs de camping om m´n rugzak op te halen die daar nog stond. Ik was nog niet op de camping of er stond alweer iemand bij me met een vraag. Die heb ik dus maar even afgehandeld, ook al was ik eigenlijk niet aan het werk, tja je kunt moeilijk zeggen wegwezen ik werk nu niet. Toch weer een winterplaats verkocht, dus dat is mooi.
Daarna snel door om Joris op te halen, waarbij ik onderweg Sabine tegen het lijf liep, dus we zijn samen verder gegaan.

Paul was gaan skiën met een nederlandse kennis en ook die zagen we onderweg rijden.
Daar we volop bepakt liepen, Paul maar gevraagd om ons op te komen halen, dan konden we ook nog even langs de Billa rijden om brood en beleg te halen.

´s Middags hebben de kinderen lekker buiten gespeeld en is Paul van de ene naar de andere klant gesjeesd. Het was ineens weer erg druk, heel erg fijn.
Ik werd ook weer opgebeld of ik het weekend weer op de camping wil werken, dus ook daar weer wat extra inkomsten en natuurlijk vooral, lekker werken.

Paul moest vanavond ook nog naar een klant toe, maar dat bleek uiteindelijk maar 10 minuten te kosten, waarop we hebben besloten eindelijk weer eens langs Joost en Hiroko te gaan.
Die hebben we sinds we hier wonen eigenlijk amper gezien (nou ja, de kinders en ik waren er echt al maaaaanden niet meer geweest) dus dat was wel weer heel erg leuk. Om iets voor negenen besloten om naar huis te gaan, want we hadden twee hele moeie kinderen bij ons, die al vanaf half zeven vanochtend op waren. Die waren dus aan het eind van hun latijn en liggen nu dan ook heerlijk in hun bedjes. Daar hadden ze allebei zin in, dus dan weet je wel hoe laat het is.

Of ik morgen een blogje schrijf, weet ik nog niet. Ik ga natuurlijk ´s avonds met de meiden van de deutschkurs stappen dus ik denk dat de volgende blog pas zondag komt.
Iedereen een fijn weekend gewenst.

donderdag 6 april

Omdat ik verder niet precies weet wat ik over vandaag moet bloggen, de tekst van een liedje dat ik weer herontdekt heb.

Nilsson met My Brain´s Down





NILSSON lyrics

woensdag, april 05, 2006

Laatste cursusdag

Tjonge, ik bedenk met net dat ik nog helemaal niet geblogd heb vandaag.

Vanochtend kon ik m´n bedje bijna niet uitkomen, ik lag nog zooooo lekker.
Helaas moest het wel, want de kinders moeten natuurlijk weer gewoon naar school.
Dus de hele zooi weer bij mekaar geveegd, gegeten en naar school gebracht.
Daarna moest ik Paul even naar een klant brengen en ben ik naar de sportschool gereden. Dat was vandaag geen suc6. Toen ik daar aankwam stonden de auto´s dubbel geparkeerd en ik kon pas op 10 minuten lopen m´n auto kwijt. Nou, daar had ik dus geen zin in, dus ik ben maar weer naar huis gereden.

Bezig geweest met de was en de strijk en toen was Paul weer thuis. Samen snel boodschappen gedaan en thuis lekker gyros gemaakt met ijsbergsla, tomaat, komkommer, knoflooksaus en turks brood. Dat vinden wij toch altijd zo´n lekker makkelijke en toch ook gezonde maaltijd.

Daarna het eten laten zakken en toen door naar Söll om Anita´s nieuwe onderkomen te bewonderen, natuurlijk dit weer met sekt te vieren, Paul heeft de computer geïnstalleerd en om kwart voor vijf weer naar huis.
Daar snel een broodje gegeten en toen moest ik alweer naar cursus en Paul naar de vergadering over tourismus in verband met de dorpsvernieuwing.
Paul heeft weer een ontzettend interessante avond gehad, weer wat ideeën kunnen aandragen en zich er vooral over verwonderd hoeveel mensen hij eigenlijk al kent.
De helft van de aanwezigen kent hem al en daar wordt hij dus ook door gegroet. Waanzinnig na nog geen jaar hier wonen.

Op cursus hadden wij eerst een uur les, daarna hebben we lekker een glaasje sekt (of sinaasappelsap) gedronken. Heb ik nog een korte speech gehouden om iedereen te bedanken voor de leuke cursus en natuurlijk vooral lerares Bea nog even in het zonnetje te zetten. Ik had een pak hagelslag voor haar meegenomen als bedankje en dat vond ze ontzettend leuk.
Ik kreeg het compliment dat ze de volgende cursus zonder mij een stuk minder leuk zal vinden, omdat ik op de een of andere manier altijd zorg voor een vrolijke noot als ik er ben. En ook dat ze een aantal zaken van mij geleerd heeft (ik ga op een heel andere manier met mensen en problemen om dan zij en dat heeft ze gemerkt en daar doet ze in de volgende cursussen haar voordeel mee) en dat vond ik toch wel heel vleiend om te horen.

Daarna de mensen die ik niet meer ga zien ten afscheid natuurlijk gezoend. En mon cherie Florent natuurlijk ook uitgebreid gezegd dat ik hem ga missen, hihi.
Zaterdag gaan we in ieder geval met 5 van de meiden (Nino, Simona, Melina, Renata en ikke) naar Kirchberg om te stappen. Nou ja, we beginnen in ieder geval in Kirchberg en daarna zien we wel waar we uitkomen, hihi. Dat kan nog wat worden.

Toen door een lichte sneeuwbui naar huis gereden. Ik was zo slim geweest om maar anderhalf glaasje sekt te drinken, zodat mijn rijkunsten niet al te zeer in gevaar zouden komen.

Nu is het twee minuten voor twaalf. Een mooie tijd om m´n blogje van vandaag af te sluiten.

dinsdag, april 04, 2006

Zonverbrand

Zooooo wat heb ik vannacht heerlijk geslapen zeg. Geef mij nog meer van zulke nachten! Ik had vanochtend dan ook niet veel moeite met opstaan en heb ook de kinders weer snel hun bed uitgeschopt.
Toen wij met z´n drietjes aan tafel zaten, kwam Paul er ook aan om mee te eten.

Daarna heb ik de kinderen naar school gebracht en ben zelf naar de camping gegaan om verder te gaan met de vuilnis opruimen. En een lekker weer dat het was, zaaaaalig. Ik ken rottigere klussen met dit weer. Tussendoor nog even Christoph bij het sporthotel op moeten halen en die begon meteen te zaniken over m´n rijstijl. Vond dat ik te hard reed enzo, pffff, mietje.
Om half twaalf was het welletjes voor de ochtend en ben ik met Paul naar huis gereden.

Tussen de middag lekker gröstl gemaakt en gegeten. Dat blijft toch een favoriet gerecht van ons.

Om half twee was ik weer op de camping voor de volgende opruimronde in het heerlijke voorjaarszonnetje. Om drie uur was ik klaar met de hele operatie en ben toen eerst maar eens een kopje thee gaan zetten.
Daarna moest ik bij de camperplaatsen de gaten die door de campers waren gereden opvullen. Best een zwaar werk maar wel leuk om te doen.
Paul had ondertussen Joris gebracht, want Paul moest naar een klant en we hadden geen oppas. Joris en ik hebben ons prima vermaakt in de modder en na verloop van tijd kwam ook Christoph om ons verder te helpen.
Ongeveer half vijf waren we klaar en hebben nog eventjes de kiezels bij het 2e sanitairgebouw weggeveegd.

Toen naar het buro om me te laten uitbetalen voor de maand maart en nog heel gezellig zitten ouwedeuren over campinggasten enzo. Nog even met wat gasten gepraat en vervolgens rond kwart voor zes zijn Joris en ik netjes thuisgebracht.

Sabine was gezellig met Sabrina wezen wandelen deze middag en ging ook ´s avonds nog even langs. Het gaat wel goed tussen die meiden tegenwoordig. Het feit dat Linda er nu niet meer is, doet veel goed, want daardoor voelde Sabine zich toch vaak het vijfde wiel aan de wagen.

Morgen wordt er een stuk slechter weer verwacht en hoef ik niet te werken. We hebben vandaag zoveel werk verzet dat het voor deze week welletjes is. Misschien van het weekend weer, eerder waarschijnlijk niet.
Dan ga ik morgen maar weer eens lekker naar de sportschool! Daar was ik ook al een tijd niet meer.

Vandaag was in ieder geval een heerlijke dag, m´n gezicht gloeit nog steeds na van het heerlijke zonnetje.

maandag, april 03, 2006

Romantische date

Tjonge, wat een maffe nacht. Ik ben uiteindelijk maar gaan strijken, een mens moet wat als ze toch wakker is.
Tegen half vijf weer m´n bed ingegaan en toen wel vrij snel in slaap gevallen.
Paul heeft me lekker laten slapen, waardoor ik pas net voor half negen wakker werd.
Ik was nog niet wakker toen ik gebeld werd door Christoph dat hij werk voor me had.
Of ik langs kon komen.
Ja, dat kan ik, alleen niet meteen want ik heb om half elf een afspraak bij de fysio voor een voetreflexzonemassage.

Daar ben ik om kwart over tien dus ook heen gereden en dat was me toch lekker! Lang leve mijn echtgenoot met zijn verjaardagskado! Lang geleden dat ik zoiets gedaan had en dat terwijl het zoooooo heerlijk is voor een mens.
Ook erg leuk gepraat tijdens de behandeling, ze bleek ook Ton van het restaurant van de camping onder behandeling te hebben. Dus dat was erg grappig om te horen.

Tegen half twaalf kwam ik thuis en ben ik een kopje thee gaan zetten en een boterham gaan maken, want ik moest om half 1 al op de camping zijn. Snel broodje gegeten, thee gedronken. Toen kwam Sabine thuis en zijn we met z´n drietjes Joris van school gaan halen. Daarna hebben ze me bij de camping afgezet waar Christoph ook net aan kwam rijden.
We gingen zeer romantisch samen vuilnis opruimen.
Dat betekent dus met een grote emmer slepen en daar alle vuil in mikken die je tegenkomt. De hele kleine dingetjes hoeven niet, maar een hoop zaken toch wel.
Je moet niet al te vies uitgevallen zijn voor dit werk, want je grijpt natuurlijk overal in. Ik kon wel handschoenen krijgen, maar daar werk ik zo slecht mee en het grijpding dat we hebben liggen vond ik zo onhandig dat ik die na een kwartier proberen ook maar opzij heb gemikt.
Na een uur hadden we de voorkant heel aardig op orde en zijn we naar achter naar de wei gereden. Daar eerst even 5 minuten pauze gehouden en toen weer verder. Er liggen nog hopen vuurwerk en die moeten weg en je wilt niet weten wat die kampeerders allemaal laten liggen. Vloerkleden, volle blikjes bier, ik vond nog een gesmolten ijsje in de verpakking, haringen, touwen, plastic, blikjes, heel veel papierzooi en nog veel meer.
Ik wist natuurlijk al wel dat er veel rotzooi werd geproduceerd, maar dat er ook zoveel echt rond blijft slingeren op de grond, dat heb ik nooit helemaal door gehad. Wat dat betreft petje af voor al die jaren dat anderen dit werk gedaan hebben, het is echt een hoop (best vies) werk.

Om kwart over twee begon het te hozen, waardoor we flink nat waren. Om te voorkomen dat we echt helemaal zeiknat werden zijn we opgehouden. Had uiteindelijk niet gehoeven, als we een half uurtje gewacht hadden dan was het weer goed geweest. Aan de andere kant is het na een goede anderhalf uur ook wel weer welletjes.
Morgenochtend om 8 uur mag ik weer verder gaan als het droog is.
Ik vind het prima, brengt toch weer wat extra geld in het laadje.

En nu, nu ga ik me wassen, want ik voel me toch nog wel een klein beetje vies.

Vanavond Paul zijn eigengemaakte groentensoep gegeten. Gewoon lekker simpel met brood en kaas.
Toen ben ik door Paul en de kids naar cursus gebracht, nadat we eerst nog een rondje hadden gereden. Daar een heel gezellige en weer leerzame avond gehad.
Ik zit nog wel een beetje met een dilemma. Aan de ene kant wil ik best graag verder gaan, maar de anderen willen eigenlijk liever vroeger beginnen en als we in het hoogseizoen zitten, vind ik de hoeveelheid werk eigenlijk te belastend. En dan is het toch best een hoop centjes die erin gaan zitten. Grote twijfel dus, want ik vind het wel heel leerzaam en ook erg gezellig. Nog even een nachtje over slapen dus.
Woensdag is de laatste avond van deze cursus en dat vind ik erg jammer, maar goed we zullen wel zien.

Nu even lekker relaxen en een beetje tijdig naar bed (maar niet te vroeg, ik heb geen zin in nog meer nachtelijke strijkpartijen).

slapeloos

Dit is maf. Ga ik om half tien naar bed omdat ik m´n ogen niet meer open kan houden, ben ik nu alweer zo´n twee en een half uur wakker.
Van ellende maar hier beneden gaan zitten, omdat ik in bed echt niet meer wist wat ik daar nu moest doen.
Zo maar eens gaan bedenken wat ik kan gaan doen om de tijd door te komen, want ik heb geen zin om de halve nacht ZUMA te gaan spelen.

zondag, april 02, 2006

Aschau im Zillertal

Ik heb me toch lekker geslapen de afgelopen nacht! Echt heerlijk, jammer dat ik vanochtend weer wakker moest worden.
Maar goed, ik mocht nog een uurtje camping doen en daar had ik ook veel zin in dus toch weer m´n bed uit.

Weer lekker bezig geweest. Ingeleverde gasflessen opgeruimd, heel klein beetje administratie, wasmuntjes verkocht, meterkasten die nog open stonden weer afgesloten, stroom afgelezen en een eindafrekening geschreven (wel weer vermoeiend dat die mensen ondanks dat ik had gezegd dat ik weg moest voor een afspraak toch pas weer om 5 over 10 in het buro kwamen.....), nog even een briefje met info voor Christoph gemaakt en hem een sms gestuurd dat hij niet moest vergeten de mensen op weg te helpen en toen was Petra klaar.

Paul en de kinderen waren ondertussen ook gearriveerd en zodoende snel in de auto gesprongen en op weg naar Aschau in het Zillertal waar Jo en Bouw met hun 3 kids wonen. Daar kwamen we om iets over 11 aan en het was er zo gezellig dat we pas om 4 uur weer weggingen. Erg leuk zitten praten, we blijken over een hoop zaken wel zo´n beetje hetzelfde te denken en ook de kinderen konden het prima met mekaar vinden.
Jo, Bouw, Pascalle, Jeroen en Kimberly, hartstikke bedankt voor de leuke dag.

Terug zijn we over de Gerlos-Paß teruggereden. We hadden eigenlijk de oude paß willen nemen, maar er reed een hollander met een bagger rijstijl voor ons die kant op, dus we hebben gewoon de nieuwe weg genomen. We hadden geen zin om dat hele eind met zo´n dweil voor ons te rijden. Dan maar 7 euro betalen om over de nieuwe weg te mogen.
We hebben ontzettend genoten van het uitzicht, het blijft een prachtige rit, de omweg meer dan waard.

Eigenlijk wilden we als verrassing met de kids naar de McDonalds in St Johann, maar die twee waren helemaal af, dus we hebben besloten dat we dan gewoon maar lekker naar huis zouden rijden en daar een hapje eten.
Wegens oververmoeidheid van Joris en ondergetekende was dat geen succes, we hebben continu met mekaar in de clinch gelegen. Hij heeft namelijk de hele terugreis z´n mond niet dichtgehouden en daar kan ik nu eenmaal niet tegen. Zeker niet omdat we ook nog een zeurende Sabine in diezelfde auto hadden zitten en dan is bij mij op een bepaald moment de maat meer dan vol.

Op dit moment begint op tv mijn favoriete filmcyclus: Starwars. De delen 2 en 3 achter mekaar. Op zich fantastisch, maar ik vrees dat ik toch maar zo voor m´n bedje ga kiezen.
Het is morgen per slot van rekening gewoon weer om 6.45 uur dag.