In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 25, 2008

We piepen er eventjes tussenuit....

Al langer heb ik last van het gevoel dat ik er eventjes tussenuit wil. We zijn normaalgesproken natuurlijk 6 dagen per week aan het werk en 7 dagen bereikbaar en daar maken de klanten dan ook dankbaar gebruik van. Hoewel ze de zondag meestal ook wel de zondag laten.

Nu hadden we al een tijdje in ons hoofd dat we een keer naar Süd-Tirol willen en dit weekend is het dan zover. We gaan straks de kinderen van school afhalen en rijden dan via Innsbruck en de Brenner-Paß naar de omgeving Meran.
Lekker een kinderhotel uitgekozen, met zwembad en sauna zodat we ook bij wat minder weer goed onder de pannen zijn (hier regent het alweer vrijwel de hele dag en ook morgen wordt het niet beter). In het zuid-tiroolse wordt het van het weekend rond de 20°C, zonnig met wat wolken dus wat wil een mens nog meer.

Het enige nadeel is dat op de een of andere manier de hotels vrijwel geen familiekamers meer vrij hebben (vandaag tenminste) dus we moeten de eerste nacht met z´n allen op een tweepersoonskamer slapen en nacht 2 hebben we dan een 4-persoonskamer. Ach, ik had geen zin om verder te zoeken en Hotel Grafenstein ziet er supergaaf uit dus dan vinden wij een verhuizinkje niet zo erg.
Ben heel erg benieuwd wat de kinderen ervan gaan vinden, want die weten nog van niets.

Süd-Tirol mir kemma!

woensdag, april 23, 2008

Pokkeweer

Bah, ik word zo langzamerhand toch wel een beetje chagerijnig van het aanhoudende grijze regenweer. Weet dat het bij de lente hoort, maar normaalgesproken komt de zon toch ook een ietsje vaker door. Weet nog dat we vorig jaar in april ons afvroegen waarom ze het zwembad niet opendeden, omdat het zulk prachtig weer was. Nu komt dat idee niet in ons op.
Gelukkig had ik gisterochtend enige afleiding. Eerst moest ik wat persteksten vertalen en daarna ben ik in de auto gesprongen naar het ziekenhuis in Kufstein waar vriendje Andi al een week ligt i.v.m. een operatie aan z´n voet/onderbeen. Daar erg gezellig met Andi en een andere jongen zitten praten, maar toch natuurlijk op tijd weer terug naar huis, per slot van rekening moet er ook gekookt worden.

Verder weinig bijzonders gedaan, het leven gaat vanzelf wel door per slot van rekening. Gisteravond vroeg naar bed, want ik was moe.

Vanochtend helaas alweer diezelfde grijze wolken waaruit diezelfde koude regen valt, dus mijn humeur wordt niet beter. Als dan blijkt dat Paul weer van alles met de computers heeft uitgehaald waardoor ik niet meer snap wat er aan de hand is (tja het is nog vroeg per slot van rekening, dan moet je van mij niets verwachten), dan mag duidelijk zijn dat het humeur momenteel beneden nulpunt is.

Verder waren we maandagavond met huiseigenaresse Sonja en haar nieuwe partner wezen praten over eventuele koop van het huis, maar het probleem is dat haar ex de helft van de rechten op het huis heeft. Dus wel leuk gepraat, maar je kunt er zo weinig mee.
Gistermiddag werd Paul gebeld door Sonja dat Sepp (de ex dus) vrijdagmiddag met ons wil praten over de huur. Nou zijn we daar natuurlijk heel benieuwd over. Ons contract loopt eind juli af en wij zijn nu niet bepaald van plan om een grote huurverhoging aan te nemen. Per slot van rekening is de toestand van de woning in de tijd dat wij deze huur niet verbeterd en het onderhoud laat ook te wensen over. De buitenkant zou bijvoorbeeld al kort na de overstroming geverfd worden, maar daar is nu twee jaar later nog steeds niet aan gedaan, de boiler hier beneden staat zonder beschermingskap, als wij de kelder niet schoongemaakt en geverfd hadden dan was het hier beneden nog steeds een rotzooi geweest allemaal dat soort ergernissen. Vooral het feit dat er hier eigenlijk geen huurbescherming bestaat, maakt het ook niet aantrekkelijk om geld in je huurwoning te steken. Ze kunnen je er als ze dat willen altijd uitzetten, ook al voldoe jij altijd keurig aan je verplichtingen.
Maar goed, eerst de vrijdag maar eens afwachten.

Nu eerst het lekkere kopje thee opdrinken dat ik van mijn echtgenoot heb gekregen...

maandag, april 21, 2008

En toen was het weekend alweer voorbij.

Ik heb de laatste tijd jammergenoeg niet al teveel werk, dus ik gooi me weer wat meer op zaken als leren en koken. Daardoor ook niet heel veel te vertellen, want ook verder gebeurt er niet veel bijzonders.
Met de kinders gaat het goed, als het lekker weer is, spelen ze fijn buiten. Vooral als de buurjongens er niet zijn, want dan kunnen ze op de trampoline.
Paul is wel vrij veel onderweg en als het gaat, dan ga ik ook nog wel eens met hem mee.

Zaterdagochtend hoorde ik op de radio dat de zaterdag weliswaar een slechte dag zou zijn, maar dat de zondag bijzonder geschikt was om te gaan barbecuen. Daar de tennisbanen naast ons op dat moment net weer in orde gemaakt werden voor het nieuwe tennisseizoen, vond ik het nodig om ook Christoph te vragen of hij en Christine geen zin hadden om ook te komen. Natuurlijk! Leuk!
Dus zaterdagmiddag met Paul mee naar Kitzbühel (hij moest daar bij een klant zijn) en toen bij de Hofer en de M-Preis flink wat ingeslagen. Natuurlijk weer veel en veel te veel, maar dat is logisch als je al zo lang niet meer gebarbecued hebt; dan is alles lekker.
Paul is ´s middags nog met Joris naar Gasthof Nieding gereden om te testen hoe het pijlen schieten op een strobaal werkt. Dat gaat hartstikke goed, dus Paul heeft een baal besteld die Sepp van de week ergens bij ons langs komt brengen (tja het ding past niet bij ons in de auto...). Joris heeft zich helemaal te pletter geknuffeld met oma Kathi, tante Katharina (van kleuterschool) en met Hanna. Natuurlijk is hij weer verwend met lekker zelfgemaakt butterbrot met een dikke laag boter en chocolaadjes.

´s Avonds alvast de saté en de sis kebab in de marinade gezet en zondag alles rustig aan klaargemaakt. Tussendoor steeds even de zon ingedoken, want van mooi weer moet een mens gebruik maken.
Om half vijf lekker aan het grillen geslagen, we moesten vroeg beginnen omdat Christine ´s avonds nog in het hotel moest werken. Ze had weliswaar helemaal geen zin, maar als er zoveel gasten zijn, zal er toch iemand moeten helpen.

Natuurlijk hebben we ook lekker met hun hondje gespeeld, alhoewel Sabine en Joris het wat minder leuk vonden. Conni heeft natuurlijk haar melkgebit nog en zoals bekend zijn die tandjes messcherp. En als er dan voor de lol naar je blote voeten gehapt wordt....
Om half zeven ging Christine er weer vandoor en half acht ging ook Christoph naar huis, per slot van rekening moest de hond ook nog eten.

We hebben heel gezellig zitten praten over de nieuwe gondelbaan die gebouwd wordt, want dat moet natuurlijk tegen de winter ook allemaal klaar zijn. We hopen met z´n allen dat het de extra omzet brengt waarop gehoopt wordt, per slot van rekening gaat het hier om miljoeneninvesteringen. Doet me eraan denken dat ik eens langs moet rijden om foto´s te nemen.

Om acht uur heb ik de kinderen in bed gestopt, terwijl Paul nog langs een klant is gereden die pas een nieuwe computer bij ons had besteld, maar nog niet helemaal begrijpt wat hij er allemaal mee kan.
Normaalgesproken doen we niet aan zondag(avond)-klantenbezoeken, maar deze is nu elke dag van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat in de weer (stratenmaker) dus kan ook echt niet om een andere tijd. Daar hebben we alle begrip voor dus dan gaat Paul ook gewoon ´s avonds. Zolang het niet te vaak gebeurt, is het niet zo erg.

Vannacht heerlijk geslapen en lekker wakker geworden, kinders naar school gebracht met in hun tas nog wat lekkere koude saté´tjes van gisteren en toen achter de computer gedoken. Paul mocht vandaag uitslapen, die lag nog zo lekker.
Zodadelijk ga ik maar weer eens naar mijn jaarlijkse afspraak met de gyneacoloog (het is hier normaal dat je elk jaar langsgaat en ik heb er niets op tegen om wat extra controle te hebben) en vanmiddag moet ik weer naar de fysiotherapeut.
Gisteren met het spelen met de hond mezelf alweer flink pijn gedaan. Ik dook even in de kniën, maar daar was mijn knie het niet mee eens. Even flink hard au geroepen en gemopperd, toen ging het gelukkig weer, maar goed zit het nog niet daarzo. Ik ben er wel goed zat van, maar ja behalve doorgaan en proberen de spieren sterker te maken, kun je toch niet veel doen.

Vanochtend was het zonnetje er nog lekker, maar nu begint het alweer langzaam aan dicht te trekken. Was voorspeld dus verbaast me niets. Maar nog een keer blijer dat we gisteren zo goed gebruik gemaakt hebben van het mooie weer!