In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 16, 2007

mijn eerste keer

Gisteravond na het draaien, moest Paul weer verder naar een klant. Zo rond kwart voor negen belde hij op of ik nog even met een cd richting Tresor wilde komen, want daar moest hij ook nog wat doen.
Was weer eens erg gezellig om daar te zijn. Daar waar de papalapub echt een apres ski kroeg is, blijft Tresor zeker door de week meer een soort van huiskamer. Veel alcohol wordt er ook niet gedronken, vrijwel iedereen is aan de alcoholvrije mixjes.

Ook Paul z´n werkschema voor vandaag doorgesproken. Zoveel afspraken dat hij het gewoon niet eens aankan. Daarom hebben we besloten dat het tijd werd voor mijn eerste keer! Ik moest bij het Pfarramt een cd gaan installeren. Om te beginnen moest het ding gebrand worden. Nu klinkt het natuurlijk belachelijk voor iemand die zoveel met computers werkt als ik, maar dat had ik dus nog nooit gedaan. Geen flauw idee hoe zo´n programma werkt. Dat moest dus eerst gebeuren. Daarna naar het Pfarramt in de hoop dat ik geen stomme dingen zou doen en de vrouw daar kon helpen.
Toen ik aankwam, deed haar internet al niets, maar met een beetje geluk zou dat verholpen zijn met het programma´tje dat ik daarvoor meegenomen had.
Helaas, computer opnieuw opgestart, nog een keer en de modem 2x een reset gegeven, maar niets, helemaal niets....snif en ik had zo graag de eerste keer geluk willen hebben en het op willen kunnen lossen.
Waarschijnlijk een kabelbreuk of iets aan de modem stuk. Ik kon er dus niets mee en dat vind ik niet leuk. BAH!
Toen nog een aantal voorbeeld websites uitgezocht voor een kennis van ons met eigen band. Paul gaat voor hun een website bouwen, maar heeft zelf geen tijd om te zoeken dus dat heb ik gedaan. Jammergenoeg niet gevonden wat ik eigenlijk zocht, maar toch wat voorbeeldjes gevonden waarmee hij waarschijnlijk wel wat kan.
Tja, dan is het alweer elf uur en tijd om het eten in mekaar te gaan flansen.
Vandaag hadden we chinese groenten (met veel witte kool), witte rijst, gehaktballetjes, satésaus en kroepoek. Erg lekker en met de restjes en de bouillon met het restvlees van eergisteren een heerlijke soep voor vanavond gemaakt.

Na het eten nog opgeruimd, de was opgeruimd, gestreken, stofgezogen en toen even lekker een rondje gaan lopen. Het was zulk heerlijk weer. Paul was natuurlijk allang weer naar klanten en de kinderen hadden geen zin om mee te gaan.
Thuisgekomen was Paul net gekomen. Toen hebben we de stickers die we van Jan Meester hadden gekregen op de auto geplakt. Staat wel cool hoor. Helaas niet helemaal recht geplakt, tja dat krijg je als je ondertussen een beetje staat te mopperen omdat je mekaar niet helemaal begrijpt. Nu even een paar dagen wachten en dan de auto wassen, want hij is zoooo vies.
Met z´n vieren naar de pub gegaan en daar even lekker een colaatje gedronken, gebiljart, gedart en genagelt. Vooral dat laatste was erg leuk. Het ging super bij mij vandaag en ook de kinderen deden het echt heel goed.
Toen het druk begon te worden, ben ik met de kinderen weer naar huis gegaan.

Paul was ook alweer op tijd klaar. Dat was maar goed ook, want ik stond nog niet voor de deur om hem op te halen toen er alweer gebeld werd door een klant die z´n telefoon het ineens niet meer doet sinds de ADSL was afgesloten en vervolgens weer was aangesloten. Tja, daar wordt je natuurlijk gek van en is dringend genoeg om op vrijdagavond te maken.
Als hij dan nog tijd over heeft, moet hij nog bij een andere klant langs om haar de offerte uit te leggen die hij gedaan heeft. Tegen die tijd zal het wel weer een uur of negen zijn denk ik zo. De laatste tijd is Paul niet eerder klaar met werken. Als je dan bedenkt dat hij vanochtend al om kwart over 7 in de auto zat naar klant 1, dan kun je je voorstellen dat hij best moe is.

Morgenochtend gaat Paul in ieder geval eerst om kwart over acht naar de kapper en daarna met Kees (een van de vrienden die er nu zijn) skiën. Paul had gehoopt in de periode dat ze er zijn een keer of 3 mee te kunnen, maar we zijn al blij als het morgenochtend echt lukt.
Morgenavond moet hij weer in de papalapub draaien. Eigenlijk zouden we naar het Faschingsbal van de Pfarrer gaan, maar dat gaat dus niet door. Daar heb ik me vandaag al voor verontschuldigd, maar het is ook wel goed, want we hebben nog helemaal geen carnavalsplunje.

Tot zover vandaag. Mijn eerste keer was helaas geen succes alhoewel ik hetgene dat ik moest doen wel goed heb gedaan. Gemengde gevoelens zullen we maar zeggen.

donderdag, februari 15, 2007

pannekoeken met stroop

De dagen vliegen hier echt voorbij. ´s Ochtends loopt Paul z´n klanten af of werkt thuis aan projecten en ik probeer daarbij zoveel mogelijk te helpen.
´s Middags gaat hij weer aan het werk als DJ. Op dit moment echt een moetje, want elke dag dezelfde muziek en dat al 4 weken lang dat gaat je de keel uithangen. Maar ja, als je gasten het willen horen....
Op het moment zijn er ook heel veel kleinere computerprobleempjes bij klanten waar Paul maar niet aan toekomt en waardoor mensen toch enigszins geïrriteerd worden.
Vanavond is hij naar mensen toe die na een jaar probleemloos gebruik van een draadloos netwerk nu ineens allemaal probleempjes hebben. En Paul begint in te burgeren en had gezegd dat hij langskomt "als ik tijd heb". Tja dat is natuurlijk niet de service die we normaalgesproken leveren, dus na hem dat te hebben verteld (heee, daar heeft hij mij voor) is hij er nu heen om het op te lossen.

Gistermiddag zijn de kinderen en ik weer naar Paul gegaan om daar bij het laatste deel van het plaatjes draaien te zijn en daar even wat te eten. Helaas waren er alleen nog pizza´s en daar hadden de kinderen geen zin in. Gelukkig hadden ze thuis al met jam en melk milkshakes gemaakt en daar behoorlijk wat van gedronken waardoor ze al flink vol zaten. Dus toen was een zakje chips ook goed.
Dan ben ik toch blij dat we tussen de middag warm eten, zit er tenminste ook gezond eten in.

´s Avonds natuurlijk ook weer aan de slag, anders komt het allemaal niet af.

Vandaag heeft Paul Joris weer meegenomen naar een klant. Was een moeder van een klasgenootje van Joris dus ze hebben mooi samen kunnen spelen. Toen hebben de mannen samen nog een warme choco gedronken en toen weer met de lift naar beneden gegaan waar ik ze heb opgepikt. Eerst nog even bij de skischool langs, want ook daar moest een afspraak gemaakt worden. Daar gezellig staan praten onder andere over Fasching, want tja dan moet Paul ook draaien. Hij heeft al besloten dat hij als skileraar gaat. Hij mag een pak lenen en voor de rest zien we wel hoe we hem toe takelen. Flinke skibril op natuurlijk, en verder.... ik weet het nog niet een karikatuur lijkt me toch het leukste. Zelf weet ik niet hoe ik ga, moet nog wat bedenken.

Vanmiddag ben ik nog even bij Gerhard en Evi op de camping langsgegaan. Zijn de duitse gasten waar Joris en Sabine ook zo graag komen. Toen moest ik nog even langs Christoph, de zaken gaan per slot van rekening ook gewoon door en toen door naar huis om pannekoeken te gaan bakken! Nu we weer een levering stroop hebben gekregen is dat natuurlijk een must.
Maar voordat ik daaraan kon beginnen, moest ik nog bij buurman Anatol langs. Die had een noodkreet naar Paul gestuurd dat hij de netwerkverbinding kwijt was. Als je bedenkt dat Anatol nog maar heel kort internet heeft en nog totaal niet weet hoe hij met dat soort dingen moet werken, dan kun je je misschien een beetje voorstellen hoe zenuwachtig hij daarvan werd.
Ik heb hem ook nog uitgelegd hoe hij via internet emails kan versturen. Dat moet hij via hotmail doen omdat hij geen eigen emailaccount heeft (tja loopt via ons, hij wilde het eerst eens proberen). Ik hoop dat hij het begrijpt, maar anders ga ik morgen nog wel een keer bij hem langs. Het is beter dat ik dat doe, want Paul kan niet tegen mensen die er helemaal niets van snappen en van de zenuwen hun klep niet meer houden. Dan wordt hij na verloop van tijd helemaal chagerijnig en dus niet meer zo vriendelijk tegen de klanten.
Ik kon na een goed half uur weer met goed fatsoen weg.
Zo Anatol, het werkt allemaal weer, volgens mij begrijp je het ondertussen wel een beetje en ik ga PANNEKOEKEN MET STROOP voor m´n kinderen bakken!

woensdag, februari 14, 2007

Caravan te koop

TE KOOP / ZU VERKAUFEN

Kleine Caravan met ruime voortent, plaats 35c.
Jaarplaats betaald tot 15 oktober 2007

Kleine Wohnwagen mit geräumigem Vorzelt, Platz 35c. Jahresplatz bis 15. Oktober 2007 bezahlt.

Prijs: EUR 2.250,-

Informatie / Auskunft: 0043 676 71 68 747


Foto´s:














Caravans en meer

Gisteren weer een drukke dag gehad. ´s Ochtends dus langs de camping geweest om foto´s te maken. Daar natuurlijk ook weer met een hoop mensen gepraat, dus het was alweer laat voordat ik het doorhad.
Tussen de middag snel een pot gröstl gemaakt. Helaas had ik de aardappels ff te lang laten koken, waardoor het meer een soort van stamppot was geworden. Ook lekker, daar niet van, maar geen gröstl.
´s Middags door Paul enigszins ingewerkt in het bestelsysteem van de groothandel zodat ik voor hem de offertes kan gaan maken. Hij vindt nog wel dat ik langzaam ben en dat ik niet zo goed snap wat hij bedoelt als hij zegt: kijk ff voor een ..... (vul maar iets in), maar begrijpt ook dat ik het nu eenmaal niet kan weten omdat ik het nog nooit gedaan heb. Tja, dat is inwerken, kost eerst een hoop tijd voordat je de vruchten ervan kan plukken.

Mijn eerste vuurdoop met het maken van offertes heb ik nu gehad. Beetje lastig en ik vind de vorm waarin wij onze offertes maken nog niet mooi, maar dat komt nog wel een keer.
Ook meteen ruzie met de pc gehad omdat hij niet wilde printen. Ik had ff een kabeltje eruit getrokken een ander erin gestopt en toen dat niet werkte de boel weer terug gewisseld. En toen was ik m´n netwerkverbinding kwijt. Paul was ondertussen weer aan het werk in de papalapub dus die kon niet helpen. Ach, toen de strijk maar gaan doen, moest per slot van rekening ook nog gebeuren en ik kan niet alles tegelijk.
Tegen half vijf lekker met de kids ook richting de pub gegaan, waar de kinderen gebiljard, gedart en gedanst hebben. Ik heb heel gezellig met onze hollandse vrienden zitten kletsen en ook nog even met wat andere mensen die we kennen. Ook nog even een hapje pizza en tosti gegeten (tja Sabine pizza, Joris tosti, papa en mama de restjes) en rond kwart over zeven, half acht weer naar huis.
Daar de kinderen in bed gemikt, Paul naar de camping om een internetklant te helpen en toen allebei weer aan het werk.
Het bleek dat ik in m´n enthousiasme met de kabeltjes de netwerkkaart eruit gedrukt had (oeps), dan wil je netwerk inderdaad niet meer. Paul moest er wel om lachen.
Toen de offertes nog even nagekeken en geprint. Paul was in de tussentijd een laptop van een klant aan het repareren en een systeem aan het testen. Hij gebruikt vaak 2 of 3 pc´s tegelijk en dat is wel eens lastig.

Rond half tien was ik klaar met m´n werk en Paul net over tienen. Toen ook maar snel ons bed ingedoken want rond half acht vanochtend verwachtten we alweer een klant van Paul met een pc die gerepareerd moest gaan worden.

Tja, dan sta je om half acht netjes klaar, komen ze natuurlijk pas om 8 uur. Maar goed, gewerkt moet er toch worden dus dat maakt niet veel uit. Was is er altijd en ik moest ook nog wat vertaalwerk doen.
Paul was ondertussen bezig met de pc die gemaakt moest worden en ik ben richting camping gegaan. We hebben voor iemand daar een caravan in de verkoop staan, maar nog geen reacties. Dus ik ben nog even een serie foto´s gaan maken zodat het aanbod misschien wat aantrekkelijker wordt. Ik zal ´m straks natuurlijk ook even hier op zetten, wie weet is er iemand die toevallig zoiets zoekt.

Christoph ook nog even wat offertes gebracht (tja we treffen mekaar op zakelijk gebied ook veel, wij zijn nu eenmaal DE computerfirma hier in het dorp), die zich natuurlijk afvroeg wat ik vandaag met het fototoestel kwam doen. Viel me mee dat hij niet vroeg of ik hem kwam vereeuwigen, haha.

Het weer is vandaag weer mooi. Er schijnt een zonnetje, zijn wel wolken en ik denk dat we vandaag boven nog wel weer eens een laagje sneeuw kunnen krijgen.
Hier beneden valt weliswaar geen sneeuw, maar boven de 1000 meter gelukkig wel en ons skigebied ligt rond de 1200 meter. Al gehoord van onze vrienden dat het prachtig skiën is en de sneeuw perfect boven op de piste.
Jammer dat dat op de beelden niet overkomt, daardoor zijn er toch een heel aantal mensen die niet durven komen en dat is zonde.

dinsdag, februari 13, 2007

Tunnelfoto´s

Vandaag ook nog even langs de camping geweest om foto´s van de tunnel te maken.
Het schiet al aardig op.
Hieronder een korte foto impressie:







soms lopen zaken anders dan gepland

Eerst nog even een paar foto´s van Joris bij de skiwedstrijd.

Joris in de lift:


En hier kun je zien dat Joris de blauwe lijn heel goed volgt:





Bij Paul ging gisteren vrijwel alles mis. Een zogenaamde DraMaandag. Computers die zonder oorzaak ineens in mekaar storten, afspraken die daardoor mislopen, veel te veel mensen die bellen om alles op te kunnen lossen waardoor je het idee krijgt dat je achter jezelf aanrent.
Gelukkig hoefde hij geen après ski te draaien omdat er live-muziek was. Paul had daar eigenlijk nog even langs gewild om te kijken, maar hij had gewoon simpelweg geen tijd.
Bij mij ging alles z´n gangetje. De buurvrouw vond het raar dat ik nog steeds niet zo´n prachtig bloemetjesschort heb om in de gang bij ons aan een tafeltje te gaan zitten. Haha, dat doen die ouwe dametjes hier in het dorp vaak. Tafeltje in de gang, schortje aan en dan wat kleine klusjes doen en wachten op je gasten. Ze wilde me wel zo´n ding van haar oma doneren, die had ze zeker nog wel ergens liggen zei ze!
Ze had ook al gehoord van Paul dat ik niet meer op de camping werk dus nu heb ik tenminste genoeg tijd voor m´n gasten vond ze.

De kinderen hebben gisteren heerlijk samen gespeeld, echt superlief geweest. Sabine was natuurlijk weer supernerveus want tja, er komt visite en dan moet ze nu eenmaal nerveus zijn. Haar slaapdruppeltjes hielpen dit keer dan ook niet echt veel. Ze was om tien uur nog wakker.

Paul heb ik gisteravond nog maar naar de sauna gestuurd. Hij was zo gespannen van alle ellende van die dag dat hij even goed ontspannen moest. Normaalgesproken ga ik graag mee, maar niet als ik ongesteld ben dat werkt niet.

Beetje op tijd naar bed gegaan, want we verwachtten onze vrienden vanochtend tussen een uur of 6-7. En ja hoor om 7 uur stonden ze voor de deur. Paul er heel slaperig uit en ik ook snel de natte lap gepakt en aangekleed. Nog even boven gekletst en wat gedronken en toen gingen zij snel slapen. Tja, na een nacht rijden wil je wel.

maandag, februari 12, 2007

bijna visite

Ach ach, ik beloof weer eens foto´s. Natuurlijk waren we onze camera vergeten mee te nemen!
Het was erg gezellig zo in de Volksschule met z´n allen naar onze plaatselijke favoriete kijken. Drankje, hapje en weer heel wat bekenden. Natuurlijk eerst een toespraak van de burgemeester, vervolgens juichen toen Maria heel beneden kwam (in tegenstelling tot heel wat andere skisters). Ze was zelf weliswaar niet super enthousiast, maar zoals de burgemeester later zei, het zou wel heel kitscherig zijn geweest als ze meteen al bij haar eerste wedstrijd een podiumplaats had gehaald. Dat is zelfs de grote oostenrijkse favoriet Renate Goetschl niet gelukt.

Daarna door naar de Bambini-rennen. De wedstrijd voor de aankomende skiërtjes in Brixen, waar ook Maria Holaus haar sporen heeft gelegd.
Joris gleed een prachtige race, maar Paul was vergeten met hem te oefenen om naar de finish te glijden. Dus Joris volgde het blauwe spoor dat in de sneeuw was getrokken voortreffelijk tot het punt waar hij naar de lift moest afbuigen, volgens hem dan, want daar had hij rechtdoor gemoeten!
Daarom ook een prachtige 8e plaats (laatste dus) voor Joris met een hele mooie medaille. Daarop hebben wij in het campingrestaurant nog wat gedronken (warme choco want het was koud) en een stukje warme apfelstrudel gegeten. Natuurlijk moest Anneke de medaille van Joris nog bewonderen en later moesten we ook nog even langs Christoph om de medaille te laten zien. Iedereen was natuurlijk ontzettend enthousiast, dat is logisch.
Gelukkig heeft een kennis van ons foto´s gemaakt van Joris met z´n medaille dus die zetten we later nog een keer hier op de blog.

´s Avonds zijn we met z´n viertjes nog uit eten geweest in Reitlwirt. Ten eerste geen tijd gehad om te koken en ten tweede moesten we natuurlijk ook nog even vieren dat Joris zo goed had geskied. Gewoon alleen een hoofdmaaltijd, wegens niet meer werken van een bepaalde persoon hier in huis doen we toch wat voorzichtiger aan en daarbij zaten we eigenlijk ook gewoon vol.

Op tijd weer het bed ingedoken, want Paul moest er vandaag weer vroeg uit. Hele ochtend volgepland met afspraken en vanmiddag natuurlijk weer après ski draaien.
Ik probeer het huis weer op orde te krijgen (wat in mijn huidige toestand weer wat lastiger is, ben weer heel duizelig door de bijbehorende lage bloeddruk) en het bovenhuis klaar te maken voor de visite die we vanaf morgen gaan krijgen!
Vriendin Trea komt uit Nederland met familie en ze logeren in ons bovenhuis. Supergezellig, we kijken er echt naar uit.

De weerstoestand in Brixen is op dit moment niet erg optimaal er komt water uit de lucht gevallen met daartussendoor wat kleine vlokjes. Triest weer, maar dan heb ik tenminste geen zin om lekker naar buiten te gaan in plaats van m´n huishouden op orde te brengen.

Het blijft gewoon zo, elk nadeel heb z´n voordeel (vrij naar Cruijff).