In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 20, 2008

Verjaarskado

Alweer een paar dagen voorbij waarin we zijn verblijd met kleine laagjes nieuwe sneeuw, het bezoek van een vriend uit nederland (sinds dinsdag) en weer afscheid hebben genomen van opa en oma.

Dinsdagavond voor het eerst sinds tijden weer naar de Papala gegaan voor een avondje uit. Was ontzettend gezellig moet ik zeggen. Paul ging wel weer vrij snel naar huis, maar ik ben lekker blijven zitten en heb het tot ongeveer half 1 volgehouden. Würfeln dus veel drank waardoor ik het woensdag heel rustig aan heb gedaan (kan merken dat ik al heel lang niet meer veel heb gedronken, ben daar trouwens niet rouwig om).

Ook Paul is lekker bezig, dinsdagmiddag mee wezen skiën en gisteren heel rustig aan gedaan.

Vanochtend zijn we nadat Paul bij z´n klanten klaar was, met z´n vieren naar Wörgl gereden. Ik had ondertussen namelijk bedacht wat ik voor mijn verjaardag wil hebben! (heel bijzonder, meestal weet ik niks) Sinds we in Innsbruck bij de sapbar waren geweest, zat ik in mijn hoofd dat ik ook wel zulke lekkere sapjes wil maken en wij hebben niet eens een sinaasappelpers! Dus naar de Mediamarkt gegaan en daar zo´n sapcentrifuge gehaald. Ook langs de Hofer voor fruit en thuis meteen aan de slag gegaan. Dat ik dinsdag pas jarig ben, doet daar niets aan af.
Tjonge jonge, wat is dat heerlijk dat verse sap. Daar kan echt helemaal niets tegenop. Wel stinkend duur natuurlijk, we weten nog niet waar we B-kwaliteit fruit en groenten kunnen kopen, maar daar komen we wel achter. Dan hebben we weer het geluk dat we allerlei kennissen in de horeca hebben, die zouden ons daar moeten kunnen helpen en ook mijn turkse poetsvrouw heeft waarschijnlijk nog wel een adresje (daar zijn die Turken meestal heel goed in gelukkig).

Ik voel me dus al helemaal jarig!

Ook de kinderen hebben we blij kunnen maken, die hebben voor de Nintendo Wii een tweede nunchuck controller erbij gekregen, waardoor ze nu eindelijk tegen mekaar kunnen boksen en ook bij Mario & Sonic the Olympic Games een aantal spellen beter kunnen spelen.

Paul is net onderweg gegaan om weer even mee te gaan skiën en ik ga zo maar eens een broodje gehakt voor ons drietjes in mekaar mikken. Daar heb ik nu best wel zin in.

maandag, maart 17, 2008

VAKANTIE!!!!

Vrijdag was werktechnisch relaxte dag, stresstechnisch was het wat erger omdat een technicus op de camping zo slim was geweest onze server "eventjes" los te koppelen zonder dat wij daarover waren ingelicht. Voordat je dat ding dan weer aan de praat hebt, ben je ook weer goed een uur verder. Balen dus en een bepaalde persoon heeft hiervoor dan ook op z´n kop gehad van me. Gelukkig bood hij daarvoor netjes z´n excuses aan, dus dat scheelt dan weer, maar we waren niet erg blij hierzo.

Verder waren de kinderen in jubelstemming want het is eindelijk weer Vakantie!! Vooral Sabine is daar vreselijk blij mee en die heeft er de pest in dat ze na de paasvakantie alleen nog maar een week pinkstervakantie heeft en de rest van de tijd verplicht aan de leraar vastzit.
Joris heeft weer passend afscheid genomen van zijn Tante Martina met een ongelooflijk dikke zoen, maar ook hij heeft weer zin in de vrije dagen.

Eigenlijk waren Paul en ik van plan om vrijdag nog even een glaasje te gaan drinken in Tresor, maar Paul was te moe dus we zijn gewoon lekker thuis gebleven.

Zaterdag heeft Paul eerst nog wat gewerkt en tegen een uur of elf zijn we in de auto gestapt en naar Innsbruck gereden. Lekker even rondneuzen bij de Ikea en in het overdekte winkelcentrum hebben we ons ook prima vermaakt. Daar ook heerlijk een glas versgeperst vruchtensap gedronken. Niet goedkoop, maar wel heel erg lekker.

´s Avonds op verzoek van Joris lekker een gebraden kippetje gegeten en ook toen weer tijdig naar bed gegaan vanwege een erg vermoeide Paul. Hij is dan al wel weer aan het werk, maar dat betekent niet dat hij al weer helemaal boven Jan is. Zeker niet zelfs, hij is nog erg moe en snel in de stress. Van mezelf weet ik dat het maanden duurt voordat je je echt weer 100% voelt, dus we hebben nog een tijd te gaan.

Zondag heerlijk uitgeslapen, weer een beetje werk gedaan, waarna Paul met de kinderen naar het zwembad in Wörgl is gegaan en ik me weer op mijn cursus heb gestort. Eindelijk weer 2 lessen gemaakt, want ik liep door alle drukte erg achter.
´s Middags met opa en oma naar het Ostereierschießen gegaan. Leuk, daar is het vorig jaar begonnen met Sabine haar liefde voor de Schützen.
Met weer een doos vol eieren naar huis gekomen, dus dat wordt weer eiersalade eten deze week om die dingen allemaal weg te krijgen.

Aansluitend zijn we naar de Griek bij de camping gereden om een hapje avondeten te halen. We hadden geen zin meer om zelf nog wat te koken, dus dat is dan wel handig. Even gezellig bijgekletst en daarna weer naar huis.
De kinderen gingen boven kindertv kijken, Paul zat beneden naar "de wereld draait door" te kijken en daar ik in geen van twee zin had, ben ik beneden achter de pc gaan zitten om informatie te zoeken voor mijn volgende huiswerkopdracht.

Vanochtend natuurlijk weer lekker uitgeslapen en ik ben iets na achten door Joris verrast met een lekker warm croissantje. Hij vindt het zo heerlijk om ´s ochtends samen een croissantje te eten, dat hij goed heeft geleerd hoe hij met de oven om moet gaan om de croissants te kunnen afbakken. Leuk hoor en erg gezellig zo met z´n tweetjes op bed eten.

Ondertussen is Paul weer onderweg, de kinderen zijn samen aan het spelen en ik heb de bedden weer afgehaald (het is maandag, beddengoed-ruildag). Naast me staan de wasmachine en droger alweer flink te draaien zodat de poetsvrouw vanmiddag weer lekker aan de slag kan.