In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 17, 2011

Eindelijk weer eens een berichtje

Na een hele drukke periode van zomervakantie, heel hard leren voor m´n tentamens en drukte met vertalingen (ben ik nog niet klaar mee...), even een snel berichtje vanaf hier.

We hebben het dus erg druk, de scholen zijn weer begonnen en vandaag weer het eerste grote feest van het seizoen; de almabtrieb. De koeien kwamen de hoge almweides weer af, want zo langzamerhand begint het te koud te worden voor de dieren daarboven.
Dat blijft altijd een groot en gezellig feest, waar naast de toeristen ook heel veel dorpelingen op afkomen.
Geen foto´s van de koeien dit jaar, maar een paar kleine impressies van het feest:

Wij aan de biertafel:

Overzicht van een deel van het feestplein:

Joris kan nooit gewoon op een foto:

Sabine kan ook gekke bekken trekken, naast Sabine zit Carolien:

Carolien vond dat we ook een foto van een van de obers moesten maken:

Het waren een paar ontzettend gezellige uurtjes en doordat het tourismusverband dit jaar een actie had, dat iedereen met een dirndl aan een lootje kreeg en mee kon doen voor een waardebon van € 150,- van de trachtenwinkel of 2 keer een bon van € 50,- voor een etentje in een bedrijf dat aangesloten is bij de Brixentaler KochArt, waren er een stuk meer dirndls te zien dan normaal en dat was toch ook wel erg leuk.

Ondertussen is Joris hier met z´n twee vrienden Gabriël en Joshua aan het spelen, Sabine zit op haar kamer wat te lezen en Paul is aan het werk.
Dat laatste ga ik zo ook weer doen.

Iedereen die gevraagd heeft of het hier allemaal wel goed gaat, hartstikke bedankt voor jullie interesse. Erg lief. Ja dus, het gaat hier goed, we hebben het alleen nogal druk :)