In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 28, 2005

Brixen im Thale

Ja mensheid, dan gaan we ons dus nu helemaal focussen op Brixen im Thale.
Vandaag nog contact gehad met de mensen van het pand waarvan wij via via gehoord hadden dat het misschien te pacht zou komen.
Helaas helaas voor ons dat komt het voorlopig nog niet. Het geheel berustte op een misverstand dus wij gaan nu rustig op zoek naar een appartementje om in de tussentijd in te gaan wonen.

Dat betekent waarschijnlijk dat we eind juni toch nog een keer naar Oostenrijk gaan om daar met wat mensen te praten om te kijken of we nog iets kunnen regelen.
Het is toch prettig als we een huisje hebben wanneer we daar eind juli/begin augustus aankomen.
Jammergenoeg geen beter nieuws, maar gelukkig ook geen slecht nieuws :)

vrijdag, mei 27, 2005

EO geen weg terug Oostenrijk

Deze uitzending vraagt gewoon om een blog. Nee, wat zeg ik, het smeekt om een blog!
Deze jonge mensen (zonder kinderen!) zitten 4 maanden in Oostenrijk, in het winterseizoen en hebben geen baan! Geen baan! Dat kan helemaal niet.
Als je ook maar tegen 1 iemand zegt dat je werk zoekt, dan heb je werk in die periode!
En dat je een droom hebt, is natuurlijk fantastisch, maar hoe ze tegen hun geldschieter durfden te praten! Die man had duidelijk al een hoop ervaring met zakendoen en dan probeerde hij die man te vertellen hoe hij tegen een project aan moet kijken.
Natuurlijk snap ik ook dat ze graag willen. Wij willen ook graag, maar hoe naïef (of dom) kun je zijn zeg. En dan nog beweren ook dat je geen baan kunt krijgen omdat je de taal niet spreekt, mamma mia, ik heb op de camping ongeveer nog nooit een duitssprekende schoonmaakster gezien. Maar die dames hadden wel werk!

Echt, ik heb met steeds verder open hangende mond hiernaar zitten kijken. Op een bepaald moment wisten we gewoon niet meer waar we moesten kijken van plaatsvervangende schaamte.
Ze hadden zich niet voorbereid, zich vastgebeten in maar 1 optie, zonder ook maar naar iets anders te willen kijken. Verder gedroeg vooral hij zich gewoon nog als een klein kind waarvoor gezorgd moet worden. En dat is dan 29 jaar oud.

Ik heb me over die Engelsen bij Het Roer Om altijd verbaasd en had verwacht dat de Nederlanders die met de EO serie mee zouden doen, zich dan toch een ietsje beter zouden hebben voorbereid, maar helaas, net zo suf (kan natuurlijk ook gewoon een hele goede casting zijn: vereist: mensen die vooral niet teveel nadenken). En deze mensen dan ook nog eens zonder vechtersmentaliteit. Tja, ik vrees dat je er dan niet komt.

Sorry mensen voor deze felle blog, maar ik zit me nog steeds heel erg te verbazen....

woensdag, mei 25, 2005

lang zal die leven! en de huismeester

Lang zal die leven, lang zal die leven, lang zal die leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, hieperdepiep HOERA!
Bij deze even mijn broertje Dirk van harte feliciteren met z'n verjaardag.
Nog vele jaren van ons allemaal.

Verder kreeg ik vandaag antwoord van de eigenaren van het appartementencomplex in het Kleinwalsertal. Zoals (enigszins) verwacht, is de keuze niet op ons gevallen.
Niet omdat we niet goed genoeg zouden zijn, maar omdat ze liever een einheimische voor het huismeesterschap wilden. En er is een echtpaar gevonden uit het Kleinwalsertal dat de taak graag op zich wilde nemen, dus is dit avontuur voor ons weer over. Jammer, maar aan de andere kant kunnen we ons nu tenminste helemaal richten op onze zoektocht in Brixen im Thale en dat is dan ook weer een voordeel natuurlijk.
In ieder geval vind ik het leuk om te weten dat we bij de favorieten hoorden, dat geeft de burger toch weer moed

dinsdag, mei 24, 2005

Ik weet het even niet meer

Momenteel zit ik echt even in een soort van schrijversdipje. Ik heb geen idee wat ik nu nog moet schrijven wat interessant is.
Op dit moment gebeurt er gewoon helemaal niets, behalve dan misschien dat het dagelijkse werk gewoon doorgaat. Ik heb net weer de afwas weggewerkt (bleeegh), de was is bijna helemaal gedaan, opgehangen en het droge spul gestreken. Ik weet dat we vanavond lekker een groentecurry gaan eten (jummie, heb ik echt zin in), want ik heb allerlei groenterestjes die op moeten voordat ze weg gaan lopen
Maar verder.......
Het Oostenrijk front blijft stil, de tandarts stuurt weer een rekening, met de nipo enquetes heb ik weer een blokker bon van E 10,- verdiend, gisteren heb ik het gras gemaaid en het achterpad geveegd, ik luister al de hele ochtend en middag naar radio Tirol via internet en Joris heeft lekker geslapen.