In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 31, 2004

Guten Rutsch

Wegens alweer een ontzettend slechte nacht, vandaag een gat in de dag mogen slapen van Paul. Toen ik om 13.00 uur wakker werd gemaakt door Joris, scheen het zonnetje al lekker. Het is weer ontzettend koud, maar dat maakt het weer natuurlijk alleen maar beter.
De sneeuwbar voor vanavond is gisteren al door de mannen in mekaar gezet, dus de oliebollen en appelflappen kunnen weer lekker daar gebakken gaan worden. Dat is op ons paadje hier traditie. We kopen geen oliebollen of appelflappen, maar ze worden buiten in de vrieskou zelf gebakken.
Dat het bakken daardoor niet zo snel en niet altijd even supergoed verloopt, ach…..kleinigheidje.

Verder hebben we ondertussen alweer 2 nieuwe mensen die ons huis willen komen bekijken (nou ja, 1 zeker, 1 vrijwel zeker) dus dat is ook weer mooi.
Gisteravond had ik ook nog een hypotheekverkoper aan de lijn, die ons wel een nieuwe hypotheek wilde verkopen. Maar ik vond dat toch echt niet zo heel erg nodig, haha. Gelukkig kon hij zich dat volledig voorstellen toen hij hoorde dat we gaan emigreren. Alhoewel hij toch nog even snel probeerde te zeggen dat hij als het echt nodig was echt wel even kon kijken of hij niet toch iets voor ons kon regelen. Goeie zakenman J
Dan rest mij verder niets meer dan jullie allemaal een ‘guten Rutsch ins neue Jahr’ te wensen.

donderdag, december 30, 2004

Eet smakelijk!

En daar was het door ons gewenste zonnetje! Sabine en Paul zijn samen met opa en oma op de berg gaan skiën, terwijl Joris en ik ons bij de caravan vermaakt hebben. Ik heb vandaag even een moe dagje, ik vermoed dat de laatste weken slecht slapen er momenteel uit komen. Geeft niet, daar is vakantie per slot van rekening voor.
Joris heeft met Paul ook nog lekker op het oefenbergje achter de camping geskied en dat gaat ook heel erg lekker. Joris heeft het remmen ondertussen door, dus mag de laatste 10 tot 20 meter nu zelf skiën. Hij gaat het liefst zo hard mogelijk, dus dat wordt wat als hij groter is….

Er was vannacht nog lekker een beetje sneeuw gevallen en het vriest behoorlijk dus echt winters weer. We kregen het allemaal erg koud dus ik zit nu (vijf uur ’s middags) lekker binnen met een wijntje.
Zo dadelijk ga ik aan het eten beginnen:
Vooraf een broodje besmeerd met kruidenboter en dat even onder de grill
Dan gesmoorde groenten en aardappels (boerenkool, uien, wortel, aardappels in boter) met varkensschnitzel in spek gebakken.

Eet smakelijk!

woensdag, december 29, 2004

Sneeuw

In de tussentijd hebben we het Pitztal en het Otztal bekeken. Erg goed weer voor de Oostenrijk kennis moet ik zeggen :)
Het Pitztal is echt heel erg mooi sprookjesachtig zo met de sneeuw, maar naar onze mening zijn er behalve het gletscherskiën niet genoeg mogelijkheden voor andere sportmogelijkheden. Het Otztal heeft die mogelijkheden wel en is ook een erg mooi dal. bv
Verder hebben we naar aanleiding van die rit ook weer uitgebreid gepraat over wat ieder van ons nu verwacht en hoe we de zaken voorlopig willen oplossen.
We vinden van elkaar dat we allebei wel goede, maar vaak ook wat te optimistische ideeën hebben. Gelukkig hebben we die beiden op verschillende gebieden, dus we kunnen elkaar wat dat betreft steeds weer even met de beide voetjes op de grond zetten. Erg belangrijk, want zeker als het zo dichtbij is, wordt het wel wat moeilijker hoor om super realistisch te blijven.

Tot nu toe hebben we geen ontzettend mooi weer (geen zon), maar vandaag is het dan wel weer lekker aan het sneeuwen. Weliswaar kleine vlokjes, maar doordat het de hele nacht doorgesneeuwd heeft licht er toch weer een goede 10 cm meer.

Onze zoon en dochter skiën weer heerlijk. Sabine gaat ’s avonds na het eten nog even lekker verder skiën. De piste achter de camping is tot 20.00 uur open dus dat is echt ontzettend luxe.

Het kriebelt nu allemaal wel heel erg bij me, ik heb eigenlijk geen zin meer om nog zo lang te moeten wachten voordat dit prachtige land ook mijn thuisland wordt. Maar goed, verstandelijk weet ik ook dat het nog maar 7 maanden zijn en dat is toch een overzienbare tijd.
Tot zover deze update. De volgende komt als we weer tijd hebben om langs onze kennis met internetverbinding te gaan :)

Wörgl

Vandaag even naar Wörgl geweest. Wat hebben ze daar in de afgelopen 3 jaar toch een giga winkelgebied uit de grond gestampt. Echt heel erg leuk. En als we hier in de omgeving zouden gaan wonen, zeker goed dat we het kennen. Alles is aanwezig: van een Mc Donalds tot een Möbelix, van een Hervis tot een Chinees restaurant.
En door de sneeuw van vannacht ziet het er allemaal zo supergaaf uit. Het enige dat nog mist is een lekker zonnetje.

zondag, december 26, 2004

Back home

We zijn er weer!

Na een heel goed verlopen reis (we waren maar 9 uur onderweg, dus dat valt alles mee) zijn we gisteravond weer in Brixen im Thale aangekomen.
Er ligt hier nog wat sneeuw, het laatste beetje is een dag of 3 geleden gevallen, en als we het weerbericht mogen geloven, krijgen we er morgen nog een hele lading bij.
Met recht een witte kerst dus.

Vandaag hebben de kinderen en Paul alweer op de lange latten gestaan en ik hoop morgen ook weer even te kunnen.

Ik moet zeggen dat ik nu best een beetje de kriebels in m’n buik heb. Nu we in Oostenrijk zijn en voor het eggie gaan rondkijken naar interessante huizen, wordt het allemaal wel heel erg tastbaar. De spanning is wel erg prettig trouwens, het zorgt voor een extra speciaal gevoel en mijn fantasie slaat ook alweer helemaal op hol.
Ik zie mezelf al helemaal m’n eigen pensionnetje runnen en ik weet ook al bijna tot in detail wat ik m’n toekomstige klanten wil gaan aanbieden en waarmee ik het ze naar de zin wil maken (schijnt een vrouwenkwaal te zijn, dingen alvast tot in detail uitwerken terwijl de grote lijnen nog niet eens bekend zijn).

We hebben ook al aan een aantal mensen op de camping verteld wat we van plan zijn en dat het nu dus ook echt gaat gebeuren. De meesten wisten al dat we dit graag willen, dus er echt van opkijken doen ze niet.

Maar goed, de spanning slaat nu dus echt toe. Ben benieuwd hoe ik dat in de rest van de vakantie zal gaan ervaren.