In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 06, 2010

Griezelig

Tja, Joris is dus echt allergisch voor de cavia´s, maar toen ik zei dat we ze dan maar weer terug moesten brengen, moest hij nog harder huilen dan bij alleen het idee dat hij allergisch voor ze is. Hij heeft er redelijk vrede mee dat hij het moet doen met naar ze kijken, ze eten geven, maar ze niet aanraken.
Paul heeft al besloten dat we een buitenhok maken, zodat we ze toch kunnen houden, maar Joris er zo min mogelijk last van heeft. In de winter gaan ze wel gewoon naar binnen, maar lente, zomer en herfst kunnen ze dan lekker buiten staan. Met een goed nachthok is dat geen probleem.

Verder gaan de dagen weer ontzettend snel voorbij. Voordat je het doorhebt, is het al weer avond.
Sabine moest vanavond nog een tekening maken voor bij een soort griezelverhaaltje. Ze moest iets heel engs tekenen. Ze vond op het internet een soort spin met als naam Eddie. Wat ons natuurlijk meteen aan Iron Maiden deed denken. Dus terwijl Sabine aan het tekenen was, hebben we ondertussen de Iron Maiden DVD 12 Waisted Years opgezet. Tijdens deze stimulerende achtergrond  ik bedoel natuurlijk voorgrond muziek heeft Sabine het volgende getekend (is een beetje moeilijk te zien, een potloodtekening op een rood blaadje, maar goed ik heb het toch geprobeerd te fotograferen):
Best griezelig, vind je niet?

dinsdag, mei 04, 2010

Nieuwe huisgenoten

We hebben nieuwe huisgenootjes. Ik wilde al een tijd graag weer cavia´s hebben en het kwam er zo van dat we van kennissen een groot hok mochten hebben (zelf schoonmaken) dat in hun nieuw gekochte huis stond. Een andere klant van Paul had nog cavia´s over, dus zo konden we vanmiddag naar Weberhof rijden om daar 2 cavia´s op te halen. De dames moeten nog wel even aan ons wennen, ze zijn namelijk gewend om in een buitenhok te zitten.
Natuurlijk wilden de kinderen de cavia´s op schoot, dus dat mochten ze ook tijdens het tv kijken.
We zijn alleen bang dat onze huisgenoten er misschien wel eens niet voor al te lange duur zullen zijn. Joris begon namelijk nadat de cavia weer in het hok was gezet, erg te niezen, vervolgens kreeg hij een loopneus en ook kreeg hij jeuk in z´n nek..... We kijken het nog een paar daagjes aan en anders zullen we ze toch echt weer terug moeten brengen of er iemand anders een plezier mee moeten doen. Ik ben gek op die beestjes, maar ga toch echt m´n zoon niet met anti-allergie pillen opzadelen omdat ik ze zo graag wil hebben.

Nou ja, we zien wel wat het wordt. Nu vind ik het in ieder geval erg leuk en geniet erg van de kleine beestjes.