In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 02, 2012

lekker!

Zo, dat is weer even flink wennen dat thuis zijn. Het is ontzettend fijn namelijk, alleen dat huishouden, dat is echt wel een probleem.
Kinderen op school, man aan het werk en ik kan vrijwel niets.
Gelukkig, gelukkig, onze vroegere poetsvrouw had nog wat tijd over en die komt ons de komende weken helpen!
Ze zou eigenlijk drie uur blijven vandaag, maar ze heeft er vier van gemaakt.
Tjonge jonge, wat een rommel, je kunt wel zien dat er al twee weken vrijwel níets gedaan is hier. Nee hoor, dit moet ik eerst nog even afmaken en dat nog even en dan doe ik nog even dit en dat.
Het is zo´n heerlijk mens en ze vindt het heerlijk om een huis netjes aan kant te maken.
Petra, volgende week dan kom ik twee dagen en dan kan ik tenminste wat meer doen dan alleen het hoognodige.
Deze week hebben de kinderen Paasvakantie, die van haar dus ook, maar ze wilde persé nog komen om te helpen. Zo lief!

Gisteren was het natuurlijk 1 april, maar ook zondag en palmpasen. Dus er moest iets lekkers gemaakt worden. Ik heb een beetje geholpen, maar het meeste heeft Joris daarvoor gedaan.
Hij heeft cupcakes gemaakt met een stukje hazelnootchocolade er in.
Er werd zeer geconcentreerd gewerkt en het resultaat mocht er wezen. Helaas waren ze zo lekker dat ze al op waren voordat ik bedacht had, dat ik van het resultaat ook een foto had kunnen maken.

Het is hier echt lenteweer. We hadden gisterochtend weer een paar centimeter sneeuw in de tuin liggen en tegen het eind van de middag konden we genieten van een heerlijk zonnetje. Ook vandaag weer prachtig zonnig weer, na m´n vertaalwerk dat ik moest doen, ben ik ook weer heerlijk een half uurtje het zonnetje in gegaan. Ik probeer echt elke dag minimaal een kwartiertje zon mee te pakken, zowel voor het kleurtje als voor de gezondheid.

Paul z´n nieuwe hulpje was ontzettend blij met het geld dat hij kreeg afgelopen vrijdag. Tja, hij heeft niet alleen meegelopen om te kijken, maar ook het een en ander aan werk verricht en wij vinden dat hij daar dan ook wat voor moet krijgen. Ik moet nog met het AMS (arbeidsburo) of de WKO (KvK) bellen om te vragen hoe we z´n aanstelling het beste kunnen aanpakken om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van de subsidies die voorhanden zijn, want we zijn het erover eens dat een extra medewerker toch eigenlijk wel heel fijn is.

Joris is vandaag weer fijn bij z´n vriend Gabriël gaan spelen, Sabine voelt zich weliswaar niet helemaal lekker, maar zit voor de rest wel heel lekker in haar vel dus dat is ook fijn.
Nu maar hopen dat er morgen weer zo´n lekker zonnetje schijnt, zodat we weer lekker van de lente kunnen genieten.