In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 21, 2011

Poeh, poeh, dat valt nog niet mee

Al hoef ik momenteel nog helemaal niet zoveel te doen, het is toch best wel vermoeiend moet ik zeggen. 4 uur op een stoel zitten, zo nu en dan even opstaan en soms even naar de skilerarenruimte lopen, is best nog zwaar werk. Ik ben zo tegen elf uur best al uitgeput en dan moet ik nog een uur.
Ik ben zo blij dat ik geen hele dagen buitenshuis werk, want dat had ik nu echt nog niet getrokken.

Het is wel weer gezellig op de skischool, zo langzamerhand komen de leraren weer aan en omdat er verder nog niemand voor het buro is, moet ik in die vier uur zoveel mogelijk van de werkzaamheden zien te doen, die normaalgesproken in acht uur gebeuren moeten.
Dat dat niet lukt, mag duidelijk zijn, maar ik doe m´n best. Daar ik sowieso nog niet mag sneeuwruimen, schoonmaken en tillen, is er een uur minder te doen per dag :) dus dat scheelt.

Hier thuis hebben de kinderen erg veel zin in de kerstvakantie. Dan kunnen ze namelijk nog vaker hun favoriete spel Elsword spelen.
Volgens de kinderen erg aan te raden, dus voor de liefhebbers van online rpg´s, ga eens kijken :D

Voor de rest zijn we hier nog steeds erg blij, afgelopen nacht is er weer sneeuw bijgevallen en ook vandaag gaat er weer het nodige komen. De witte kerst is alvast een feit!!!

maandag, december 19, 2011

Het winterseizoen gaat morgen echt van start voor mij

De winter is nu echt begonnen, er ligt sneeuw, er zijn gasten in het dal en we hebben er met z´n allen weer zin in. Daarom maar even de link van Skiwelt gekopieerd, dan kan iedereen meegenieten :)


Web TV, Livecam Brixen im Thale-Bergstation Gondelbahn-Webcam Bergstation Gondelbahn,Österreich-Panoramakamera,Wetter-feratel AG


Morgen gaat m´n werk bij de skischool weer echt van start, dus dan kan ik me elke ochtend (behalve de zaterdag) weer uitleven in het buro.


Het weekend was weer gezellig met z´n viertjes, we genieten toch wel erg van elkaar.


Ondertussen ook alvast een huisje (en wat voor een huisje!!) voor de zomervakantie geboekt, we hebben een oud stationsgebouwtje gehuurd in het oosten van Duitsland. Dat is weer eens een heel ander soort vakantielokatie! Tegen de tijd dat het zo ver is, laat ik daar meer over weten.


Verder zijn de meeste kerstkadootjes ook al binnen. Deels nieuw, deels gebruikt aangeschaft. We blijven op dat gebied toch wel een beetje portemonnee/milieubewust :) Met kerstavond maak ik foto´s, dan zal ik hier laten zien wat het Christkindl ons heeft gebracht.


Joris is ondertussen alweer weg, lekker naar vriendjes Gabriël en Joshua, terwijl Sabine hard aan het leren is voor haar proefwerk frans. Daar merk ik toch wel dat veel van mijn kennis daarvan is weggezakt. Maar ja, wat wil je ook als je al een dikke 25 jaar vrijwel niets meer met de franse taal hebt gedaan. Gelukkig is m´n uitspraak nog wel fantastique, dus dat is een mooi iets. Kan ik haar tenminste helpen.


Ik ga in ieder geval weer mijn best doen om wat vaker hier te schrijven, alhoewel ik na de operatie van afgelopen week nog wel een beetje zuinig moet zijn op m´n energie, die is op het moment nog niet om over naar huis te schrijven, maar dat wordt vanzelf wel weer beter!


Tot de volgende keer maar weer!