In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 27, 2015

Zo, was dat ff lekker sauna-en!

De titel zegt het al, was dat even lekker in de sauna zeg.
We hebben Joris vanochtend naar school gebracht met een flinke tas vol spullen, want ze zijn vanaf vandaag tot en met vrijdag op kamp. Slapen in een tipi (brrrrrrr) in een slaapzak op een slaapmatje. Hopelijk gaat hij het niet al te koud hebben.
Het feit dat hij er nu niet is, gaf ons drietjes de mogelijkheid om na het eten de auto in te stappen en naar Wörgl te rijden. Normaalgesproken blijft een van ons bij Joris, maar dat hoefde nu dus niet.

Sabine is aan haar laatste drie schooldagen van dit jaar bezig. Dan heeft ze drie weken vakantie, waarna ze drie maanden praktikum gaat lopen in de keuken bij Brixnerwirt. Voor haar dus niet al teveel schoolstress meer.

Verder ben ik het slechte weer ondertussen echt meer dan zat. Het regent nu al 7 dagen achter elkaar. Bah! Alhoewel ik eerlijk moet zeggen, dat het vanavond droog was en het er naar uitziet dat het morgen toch eindelijk echt beter weer gaat worden. Ik hoop het ontzettend en vooral voor Joris, want op zo´n indianenkamp is het niet fijn als je hele dagen alleen maar in de regen rondloopt.

Sabine en Paul waren vorige week donderdag naar de band Lapko in München geweest. Die finse band deed een promotie tour voor hun nieuw uitgekomen cd. Ze hadden wel de pech dat ook ACDC die dag München aandeed. Vermoedelijk waren er daardoor nog minder mensen dan er normaal zouden zijn gekomen. Er waren een stuk of 30 mensen geweest. Het concert was daardoor ontzettend intiem geweest en ze hadden na afloop gezellig met alle bandleden kunnen kletsen. Natuurlijk hebben ze de CD gekocht (Paul was erg gecharmeerd van de stem van de zanger) en daarop handtekeningen laten zetten.
Ergens in de herfst komen ze als het goed is als voorprogramma van een grotere band (welke mochten ze nog niet verklappen) weer naar München. Dan gaan we vermoedelijk met z´n allen naar ze toe. Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar het optreden van de heren.

Voor de rest geen nieuws hierzo. Wel mocht ik vandaag alvast weer de jaarkaart voor het openbaar vervoer voor het komende schooljaar voor Sabine betalen. Tja, dat krijg je als het schooljaar zo vroeg is afgelopen, dan moeten dat soort dingen ook eerder betaald worden. Dit vind ik niet zo erg, want wees eerlijk, wat is nu 96 euro voor een jaar lang reizen met al het openbaar vervoer in Tirol?