In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 15, 2010

Koeken voor de leesavond

Vanavond is het zover, Joris heeft leesavond op school. Hij heeft al een boek uitgekozen waarover hij een stukje gaat vertellen en waaruit hij ook een stukje moet voorlezen. Voor Joris natuurlijk supermoeilijk, want lezen vindt hij nu eenmaal niet leuk. Maar positief als hij is, heeft hij heel veel zin. Zijn boek is namelijk een moeilijk boek (klopt, is het inderdaad voor zijn leeftijd en vooral voor zijn leesniveau) en "mijn verhaal heeft heel veel hoofdstukken, heel veel andere kinderen hun verhaal is maar 3 bladzijden lang".
Samen met het feit dat er een deken en een zaklantaarn meegenomen moeten worden en de leesnacht van 7 tot wel 10 uur in de nacht duurt, maakt het alleen maar leuk.
Juf heeft ook een spokenspeurtocht door de school voorbereid en ik heb daar de koeken bij gemaakt.

Het begint allemaal met een zandkoek waarop ik oranje icing gesmeerd heb en daarover wat oranje glitters heb gestrooid.


 Dan een spinnenwebje erop gespoten, deze ingesmeerd met discoglitters (heel fijn spul, glimt onder een lamp in allerlei kleuren) en de vooraf gespoten spookjes er op geplakt.

 Nog een spinnetje tussen de spookjes gespoten, de rand helemaal bespoten met kleine bolletjes en klaar is de koek bij het griezelverhaal. Joris vindt ze in ieder geval ontzettend leuk.