In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 10, 2007

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

Het werd vrijdag en toen begon het te sneeuwen! En alhoewel er steeds pauzes tussen zitten, sneeuwt het nu nog steeds. Heerlijk!
Vrijdagochtend ben ik langs de nieuwe eigenaren van Haus Tirol op de Badhausweg geweest.
Ze wilden graag hulp met de vertaling van hun website naar het duits (het zijn nederlanders), maar daar kan ik ze helaas niet bij helpen, daar is mijn zinsopbouw gewoon niet goed genoeg voor. Grammaticaal gezien ziet het er verder heel netjes uit, paar kleine foutjes zo hier en daar, maar niet echt storend. Dus ze doorverwezen naar de dames van de vvv, die helpen met dat soort dingen meestal graag.
Meteen afgesproken dat we ´s avonds met z´n viertjes ergens wat gaan drinken, dan leren ze meteen wat zaken in het dorp kennen (en de mensen van het dorp hun, wat vooral belangrijk is).

Verder weinig gebeurd deze dag, behalve dan dat Sabine ´s middags nog bij vriendinnetje Jenny is wezen spelen en dat Paul vrijwel de hele middag onderweg is geweest.

´s Avonds dus eerst gezellig naar Tresor gegaan, daar heel gezellig met z´n viertjes (duits, ze denken daarover hetzelfde als wij) zitten praten en toen hebben we ze meegenomen naar de Papalapub. Er was in het hele dorp vrijwel niets loos vanwege het slechte weer maar we hebben er toch een heel gezellig avondje van kunnen maken.

Toen we vanochtend wakker werden, lag er alweer een stuk dikkere laag sneeuw dan gisteravond en dat is toch wel heel mooi om te zien.
De kinderen hebben alweer heerlijk buiten gespeeld en zijn net binnengekomen om een beker warme chocolademelk te halen. Dat was maar goed ook, want vooral Joris was weer half doorweekt! Die krijgt het echt voor mekaar om overal sneeuw in te krijgen, ongelooflijk!

Net nog weer even een stukje zitten vertalen, in Kitzbühel zijn de liften op de Resterhöhe de komende tijd elk weekend open en ook hier in Brixen gaat dat komen.
Bij genoeg sneeuw (en dat ligt er zeker) dus elk weekend de mogelijkheid om even te komen skiën!

Als het opgehouden is met sneeuwen, zal ik nog wat plaatjes maken zodat jullie hier ook van mee kunnen genieten.

donderdag, november 08, 2007

rondsurfen

Alweer twee dagen voorbij, het gaat snel.
Gisteravond hebben we met z´n viertjes een avondwandeling gemaakt, door de sneeuw die toen alweer aan het wegdooien was helaas. Gelukkig ligt er op de berg nog wel het een en ander dus ontevreden zijn we absoluut niet.

Weer lekker het een en ander vertaald, de wasmachine doet het eindelijk weer dus die heeft vandaag alweer flink staan draaien en voor de boekhouder nog het een en ander uitgezocht. Morgen daarvoor nog even langs de bank, want er zijn wat dingen die ik via internet helaas niet meer kan achterhalen (gaat maar een jaar terug) dus hopelijk kunnen zij dat wel voor me doen.

Toen nog even wat gezocht op het internet en via via op een site gekomen die me erg over wat zaken heeft laten nadenken. Onder andere een ontzettend leuke reclame campagne gevonden. En dat plaatje wil ik jullie graag laten zien. Speciaal gemaakt voor een yoga school:


Heel interessant om te zien hoe vreselijk creatief sommige mensen denken. Echt een geweldige inspiratie.
Daar is het internet toch een geweldige gemeenschap voor, allerlei ideeën die je zo makkelijk met mekaar kunt delen en vooral als je het engels redelijk beheerst gaat er zo´n gigantisch grote wereld voor je open dat is ongelooflijk.

dinsdag, november 06, 2007

Je hebt zo van die nachten

dan wil het slapen gewoon niet lukken. Bah, was dus ook vreselijk moe vanochtend.
Maar goed, we hebben weer iedereen bij mekaar kunnen vegen en gelukkig voelt onze hulp dat vreselijk goed aan dus die is gewoon zonder vragen wat ze vandaag moest doen aan de slag gegaan. Wat ben ik toch blij met dat mens, echt.
Ik om kwart over acht richting tvb om daar de vertaling te doen. Dit keer gelukkig maar een kleintje, ik was met 40 minuten klaar.
Gezorgd dat de administratie weer op orde is en verder een beetje rustig aan gedaan.
Rond een uur of elf ben ik aan het middageten begonnen. Vandaag werden het mini-pizza´´tjes want ik had nogal wat restjes die op moesten.
Van Paul hoorde ik al dat Martina (van Kindergarten) alweer mee wilde komen eten, dus ik zeg: waarom komt ze dan niet gewoon een keer, een plaatsje is altijd vrij hoor.

Even op bed gelegen om over de slaap heen te komen en toen met Joris en Sabine onderweg. Sabine bij school afgezet, die had weer Bildnerisches Gestalten en Joris en ik gingen naar de kapper.
Je kon aan mij weer veel te goed zien dat ik niet meer de jongste ben (grijze haren) en er zat ook weinig snit meer in. Joris vond z´n haren sowieso te lang, maar nu heeft hij naar eigen zeggen gelukkig weer een coole look.
Zelf ook weer lekker opgekalefaterd moet ik zeggen. Sabine kwam op het einde ook aanlopen in de hoop dat er nog een plekje voor haar was, maar helaas voor haar geen tijd meer (er zaten alweer twee mensen te wachten) dus maar snel een afspraak voor donderdagmiddag gemaakt.

Thuisgekomen Sabine geholpen met haar huiswerk, terwijl Joris lekker in bad was gedoken. Nu een goed uur later is het huiswerk klaar en is Sabine als het goed is haar gitaarspel aan het oefenen.

Verder dus lekker een rustig dagje. Moet ook eens kunnen :)

maandag, november 05, 2007

Bijna vergeten

Tjonge jonge, bijna vergeten dat ik vandaag nog geen logje heb geschreven.
Was ook weer een druk dagje.

Eerst de kinderen weer naar school geholpen (wat een gemopper weer, vooral van Sabine), toen spullen bij mekaar geraapt om weer wat wassen te gaan draaien op de camping. Daar aangekomen bleek het buro dicht te zijn, alhoewel Christoph wel aanwezig was. Ik natuurlijk even luidkeels: ah nee hè, geroepen want ik wilde de was graag weghebben. Wilde al weggaan toen ik zag dat Christoph keek en ben toen toch maar naar binnen gelopen (leverde me net zo´n boos gezicht op als dat ik niet naar binnen was gegaan, dus ach..). Op zijn vriendelijk vraag: ja, wat mot je? naar wasmuntjes gevraagd die hij niet bleek te hebben. Dan ben ik niet moeilijk dan ben ik ook meteen weer weg ook natuurlijk.

Thuisgekomen weer wat administratie bijgewerkt en vervolgens met Paul naar het postkantoor, tussenstop bij de vvv waar Paul naar binnen werd geroepen en vervolgens naar de bank om daar wat zaken om te laten zetten. We hebben de zakelijke en privé rekening nu gescheiden zodat we de boekhouder niet voor niets hoeven te betalen. Duurde wel even want we waren helaas aan de beurt bij de meest langzame bankbediende hierzo. Daarna dus maar even een kopje thee bij Café Central gehaald en daarna door naar huis. Daar waren we bijna toen ik gebeld werd door de chef van de vvv (tourismusverband) of ik langs kon komen om wat te vertalen. Natuurlijk kan dat dus daar heb ik voor de middag een afspraak gemaakt.

Paul was ondertussen ook alweer door jan en alleman opgebeld dus die kon vrij snel weer door. Ik heb ondertussen een pompoen-knoflooksoep gemaakt, die door de kinderen met gejuich werd ontvangen (Paul vindt het niks, alhoewel dat vooral in z´n hoofd zit, en heeft het laatste beetje aan Joris geschonken). Daarna eventjes uitbuiken, de was klaarleggen voor de poetsvrouw, Paul was ook weer met spoed weggeroepen en daarna ben ik naar de vvv gegaan. Sabine heeft de poetsvrouw verteld dat ik graag wilde dat ze de strijk wegwerkte en gelukkig was Paul ook weer snel thuis.
Ik ben tot kwart over vier bezig geweest met de vertaling van het winterweekprogramma (de brochure-versie) en heb vervolgens nog heel gezellig staan praten met de meiden daarzo die vonden dat ik al veel te lang niet langs was geweest.

Kwart voor vijf ben ik weer naar huis gegaan, terwijl Paul onderweg was naar Wörgl om daar een klant te helpen met de server. Sabine weer snel naar de schützen gestuurd en zelf in de kelder weer gaan zitten vertalen. Dit keer het winterprogramma maar dan op internet. Helaas kan dat allemaal niet gekoppeld worden dus ik moet het elke keer weer opnieuw doen. Geldtechnisch niet erg, maar qua uitdaging weer wat minder.

Rond half zeven was Paul weer thuis en hebben we gegeten, waarna hij weer weg moest. Dit keer naar de bijeenkomst van de Kaslachpass in Café Central waar hij foto´s moet maken voor de website die we dan vervolgens weer moeten verwerken in de website.
Ik heb nog even een kopje thee met de kinderen gedronken en toen was het ook voor Joris weer bedtijd.
Sabine gaat gelijktijdig naar bed, maar die mag dan nog lekker een hele tijd lezen terwijl Joris moet gaan slapen.

Zelf weer de kelder ingedoken voor de internetvertaling en daar ben ik net mee opgehouden. Morgen nog een klein beetje en dan ben ik hopelijk weer helemaal bij.
Maar eerst morgenochtend om half negen nog naar het vvv om daar in weer een ander systeem het ..... winterprogramma voor de derde keer te vertalen.
Ach, we zijn van de straat, dat is ook belangrijk.

zondag, november 04, 2007

van de regen in de .... zon!

Zaterdagmiddag belde Andi of we nog uitgingen en dat hebben we maar gedaan, wij zijn de rotste niet :)
Paul was ondertussen bij de Kaslachpass geweest naar de maskertentoonstelling in Kitzbühel. Daar een aantal leuke plaatjes geschoten voor de site van de Kaslachpass waarvoor wij zijn gevraagd om deze bij te werken. Het was wel heel moeilijk doordat het in de zaal erg donker was en er ook veel met rook werd gewerkt.

Eerst een groepje Hexenmaskers:


En nog een leuke opstelling:


Tot slot nog een foto van een lekker ding en dan houden we ermee op anders blijft er voor december niets meer over:



Zo rond half negen ben ik naar Tresor gegaan en heb daar eerst nog gezellig met Andi zitten kletsen (nou ja, Andi kletst, ik luister) toen Paul ook tegen een uur of tien kwam. Naast ons zat een erg vervelende vent weliswaar zichzelf volledig voor schut te zetten, maar probeerde ons er continu in te betrekken en daar hadden we geen zin in.
Gelukkig had Paul met de jongens van de Kaslachpass in Papalapub afgesproken dus daar zijn we toen naar verkast. Daar weer spijkers gemept en gebiljart, tegen half twaalf weer naar huis. Andi z´n voet deed weer erg veel pijn en Paul was ontzettend moe en daar het verder wat doods was, vonden we dat allemaal niet erg.

Vanochtend heerlijk alle vier uitgeslapen en toen bedacht wat we vandaag eens zouden gaan doen. Het weer in het Brixental was niet bepaald fantastisch te noemen (regen) dus we besloten het erop te wagen en eens richting oost- en zuid-tirol te rijden.
En wat een goede beslissing, want na de Felbertauerntunnel hebben we alleen maar zon gezien. Weliswaar winterse temperaturen, maar mooi!
We zijn uiteindelijk naar het Defereggental gereden waar we heerlijk rond hebben gewandeld. Eerst bij een bergweggetje waar Sabine een aantal mooie boomstronken vond:


Ook het uitzicht daar was fantastisch:


Daarna zijn we doorgereden naar de grens met Zuid-Tirol. Niet naar het zuiden gereden om de simpele reden dat je per uur maar 1 kwartier de tijd hebt om die kant op te rijden (verdeel principe, 1 kwartier naar beneden, 3 kwartier naar boven) en we natuurlijk te laat waren.
Ook daar weer een natuurpracht om je vingers bij af te likken. Ik heb al gezegd dat ik daar van de zomer graag eens een lang weekend naartoe wil.




Daarna zijn we nog een stukje teruggereden naar een klein meertje dat we hadden gevonden. Midden in een zogenaamd moor-gebied. In deze tijd van het jaar prima te belopen omdat de bodem al bevroren is, maar in de zomer zonder laarzen niet begaanbaar.


En nu hetzelfde meertje vanuit kikkerperspectief:


Joris had er een natuurlijke stenen ´bank´ gevonden die natuurlijk uitgebreid uitgeprobeerd moest worden:


Verder nog een beetje rondgelopen en net toen we terug wilden gaan rijden, vond Paul een vis in doodsstrijd. We hebben nog geprobeerd het beestje terug in het water te loodsen, maar hij zwom steeds terug naar het ondiepe water dus we hebben ´m uiteindelijk maar laten gaan. Wel nog even een mooie foto gemaakt.


Toen de auto weer ingestapt en naar huis teruggereden, waarbij we aan de Noord-Tiroler kant weer begroet werden door een flink pak wolken waar zo hier en daar ook echt regen uitviel. Wij zijn in ieder geval blij dat we zijn gegaan, beter dan een regendag binnen zitten.

Natuurlijk hadden we onze picknicktas weer mee, want om deze tijd van het jaar kun je er absoluut niet op rekenen dat er veel zaken open zijn en daar waren we blij om.
We hebben genoten van onze broodjes en toastjes met kruidenkaas en kaas, de gekruide spek, tomaatjes gevuld met kruidenkaas en heerlijke mandarijntjes. Daarbij een glaasje multivitaminesap met bubbelwater en onze buikjes waren weer gevuld.

Paul is op dit moment bezig met het klaarmaken van de eendeborst die we gisteren op aanraden van de filiaalmanager van de Hofer hebben gekocht, dus we zijn heel benieuwd hoe die gaat worden.

Morgen helaas weer een gewone schooldag, dat gaat weer tegenvallen na zo´n heerlijke vakantieweek, maar we hebben wel genoten van onze afgelopen week en dat is het belangrijkste.