In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, maart 04, 2008

verjaardag Joris en nog meer

Tijd vliegt als je het druk hebt.
Afgelopen week hard bezig geweest met het afhouden van telefoontjes voor Paul en met het samen doen van de klussen die er nog lagen.
Woensdagochtend een klant aan de telefoon die compleet afhankelijk is van z´n laptop en die dus geholpen _moest_ worden. Daarvoor werd dus een nieuwe laptop besteld omdat de oude echt op z´n eind liep en Paul hoopte dat snel voor mekaar te hebben.
Helaas loopt het altijd anders dan gedacht en is hij er uiteindelijk zo´n 2,5 dag mee bezig geweest en dat terwijl hij al zo vreselijk moe was.

Ook op de camping weer hard bezig geweest met het testen van een modernere antenne. De test is goed verlopen, er moet nog het een en ander verbouwd en op maat gemaakt worden, maar we hopen dat rond de pasen in te kunnen gaan zetten.
Op zich heel leuk werk om te doen, maar ook met zo´n test ben je bijna een hele dag bezig. Helaas ook nog een nieuwigheid in moeten voeren bij het internet.
Tegenwoordig vliegt iedereen die niet op tijd betaald heeft er meteen uit.
Door een aantal hardnekkige laat-betalers die ook na meerdere keren vragen/mailen nog steeds niet hebben betaald, hebben we besloten dan maar streng te worden. Vinden we helemaal niet leuk, omdat hiermee natuurlijk de goeden weer onder de kwaden leiden, maar helaas hard nodig.

Vrijdagochtend kwamen een vriend/ex-collega van Paul en zijn zus hier naartoe voor een lang weekend op de skies/het snowboard en de eerste dag bleven die bij ons slapen. Erg gezellig moet ik zeggen, ´s avonds met z´n allen in Leitenhof gaan eten. Daar waren we al lang niet meer geweest, maar het eten is alweer prima daarzo. Een waarschuwing is wel op z´n plaats, de salade moet je er apart bij bestellen als je daar prijs op stelt. 1 blaadje sla, 1 plakje komkommer en een schijfje tomaat is een beetje weinig groen.
En zo zijn we alweer snel aangeland bij de zaterdag. Toen stormde het nogal erg in duitsland en ook bij ons was het weer niet goed te noemen, waardoor de liften ook allemaal werden gesloten tegen het middaguur. Deze bleven dicht tot en met zondag dus dat was niet leuk voor de weekendgasten.
Ook mijn ouders kwamen die dag aan, een stukje later dan gedacht doordat de weg waarover ze moesten rijden zo hier en daar een omgevallen boom of een ongeluk bevatte.

Op zondag was het dan eindelijk zover! Joris was jarig! Hij had al anderhalve week afgeteld en was dan natuurlijk ook om kwart over zes al uit bed.
Tot zeven uur heeft hij het uitgehouden en toen mocht hij bij ons komen voor z´n kadootjes. Hij kreeg een spelletje voor de Nintendo DS; Worms, bij vele computerbezitters waarschijnlijk wel bekend.

en dan nog het kaartspel UNO, dat speelt hij op school namelijk ook zo graag.

Het feit dat alle opa´s en oma´s aanwezig waren, maakte de feestvreugde natuurlijk nog groter. Gelukkig maar, want ik was de hele dag bezig met de feesttaart voor school en Paul was met die laptop van z´n klant aan het knoeien.

´s Avonds hebben we gourmet gegeten met z´n allen. Nou ja, Joris at bijna niets want die had al genoeg stroopwafels gehad zei hij. Het was in ieder geval wel heel gezellig en toen het toetje kwam, wilde hij wel graag ineens mee-eten. Nou moest dat ook want hij had speciaal gevraagd om een restaurant toetje en ik had m´n best gedaan op chocolademousse met witte-chocoladesaus. Daarbij wat stukjes fruit, ijs en slagroom en meneer was helemaal blij en tevreden.

Maandag was het natuurlijk weer gewoon dag, alhoewel voor ons niet helemaal want niet alleen mocht Joris trakteren, ook oma Ria werd 65 dus dat moest gevierd. Nu wilde oma eigenlijk helemaal geen feestje dus het was gewoon een rustige dag.
De kinderen in Kindergarten waren helemaal blij met de taart en ook Joris was erg trots:


´s Avonds hebben we gezellig met z´n allen gegeten, ma had kip tandoori gemaakt voor de hele familie en nadat we de kinderen in bed hadden gelegd, zijn de mannen gaan pesten en heb ik met moeders zitten praten. Later kwam pa er ook bijzitten en voor we het wisten was het half twaalf en echt tijd om naar bed te gaan.

Vanochtend de kinders weer naar school gebracht en vervolgens aan de slag gegaan. Ik had nog het een en ander aan vertaalwerk liggen, moest nog een vrachtje aan Brixnet administratie doen en het huishouden blijft natuurlijk ook weer tijd vragen ondanks het feit dat ik zo´n fijne hulp heb.

Paul is ook weer veel onderweg geweest naar klanten, dus die heb ik ook niet veel gezien. Nu is hij dan thuis, want hij moet voor een meisje een lied op maat maken voor de een of andere miss-verkiezing. Vindt hij leuk dus waarom niet.

Voor de rest gaat het hier z´n gangetje en wat het allerbelangrijkst is, het sneeuw eindelijk weer eens! Er wordt een centimeter of 15 verwacht en dat zou wel heel fijn zijn, want we hebben voor morgenmiddag voor ons allemaal een arresleerit geboekt in verband met ma haar verjaardag.