In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 02, 2006

weinig nieuws

Weinig nieuws op dit moment. Allebei aan het werk, maar geen zaken waarover je echt iets kunt schrijven.
Het weer is hier nog steeds mooi, maar veel te warm voor de tijd van het jaar, wat resulteert in allerlei zieke mensen. Kollega is momenteel ook niet goed, die heeft die ellendige griep die ik heb gehad dus is donderdag ook maar snel z´n bed in gedoken na de afspraak die hij al had staan.

Vandaag en morgen heb ik sowieso burodienst. Nog wel een beetje moe nu vanwege het uitgaan gisteren. Het was weer tegen 2 uur dat we naar bed gingen en als je dan tussen 4 en 6 wakker ligt omdat je hersens weer eens overuren maken dan heb je een beetje te weinig slaap gehad vrees ik.

Wel gaan we vandaag naar het Teufelfest van de Kaslach pass. Dat is de duivelsgroep hier uit het dorp en we willen eens zien hoe dat nu is. Geen idee hoe lang we gaan blijven; de kans is groot dat we heel snel weer weggaan omdat het voor de kinderen te eng is. Joris wil eigenlijk bij voorbaat al niet, maar die moet gewoon mee. Hij kan moeilijk alleen thuisblijven, daar is hij toch echt te klein voor.

Paul heeft vanochtend een afspraak staan met een klant dus moet ook aan de slag en daarna gaat hij waarschijnlijk naar een andere klant waar een kalfje van 4 weken oud is. Gisteren de dochters van diegene al gesproken en die vonden het geen probleem dat de kinderen graag wilden komen kijken, vinden ze zelfs hartstikke leuk. Ach, we zien wel hoe het loopt. Vind ik toch altijd leuke dingen zoiets, vooral dat mensen het helemaal niet erg vinden dat je jezelf uitnodigd.

Goed, nu snel thee op drinken en dan aan het werk. Er komt als het goed is iemand betalen vandaag dus dan is het wel handig als ik er ben.

woensdag, november 29, 2006

Geen beeldscherm voor de kinderen

Omdat de kids de afgelopen dagen niet te genieten waren (als ze niet voor danwel achter een beeldscherm mochten zitten tenminste) hebben we een algeheel beeldschermverbod afgekondigd. Wel moeilijk met een vader en moeder die allebei halve tot hele dagen met de pc aan het werk zijn, maar het werkt wel!
De playmobil en lego zijn weer ontdekt net als het knutselen.
En ze zijn een stuk vrolijker en makkelijker in de omgang, echt ongelooflijk.

Het is wel moeilijk om het ze te verbieden, vandaag hebben ze allebei toch even op de nintendo gespeeld en dan merk je meteen dat het humeur met het spelen verslechterd. Heel raar, je zou juist zeggen dat je een beter humeur krijgt als je iets leuks mag doen.

Verder hebben we vandaag een verrassing binnen gekregen. Er stond zomaar een heel groot pakket bij ons voor de deur. Het was zeker niet van de postbode, want die zou aangebeld hebben en dat was er niet.
Toen we het na de gitaarles van Sabine openmaakte (ze was binnen 10 minuten na de les thuis, normaal doet ze daar een half uur tot 3 kwartier over) bleek dat het van Sinterklaas kwam. Een pakket vol met hollandse lekkernijen.
Kruidnoten, friese pepernoten, echte pepernoten, schuimpjes, gevulde muizen, een banketletter, marsepein, chocoladeletters en nog meer van dat lekkers. Wij zijn blij, wij zijn blij! De kinderen mogen morgen allebei een trommel met lekkers mee naar school nemen, ook om uit te delen.
We vieren Sinterklaas dan wel niet, doen gewoon mee met de Oostenrijkers hier, maar het lekkers willen we wel graag uitdelen, dat kennen ze hier niet, dus is wel erg leuk.

Ik denk dat ik nu maar eens een stukje van mijn chocoladeletter ga proeven. Heeeeerlijk en ik had vandaag juist zo´n zin in choco dus de Sint had het heel goed geplanned.

dinsdag, november 28, 2006

Vierkante oogjes

Paul is gisteravond weer naar een klant geweest, terwijl ik aan de slag ben gegaan met het campingprogramma. De hele campingplattegrond moest gedefinieerd worden en dat is me nogal een werk.
Gelukkig had ik de plattegrond al geupdate en van plaatsnummers voorzien, dus dat hoefde niet meer te gebeuren.
Vanochtend daar ook weer zowat de hele ochtend mee bezig geweest dus ik had tussen de middag flink vierkante oogjes. Na het eten dan ook even gaan liggen om de ogen weer tot rust te krijgen, want die deden echt pijn (ze hebben niet voor niets verzonnen dat je eigenlijk niet meer dan 2 uur achter mekaar beeldschermwerk mag doen).

Tussen de middag weer heerlijk onze eigenste fastfoodmaaltijd gegeten: rijst gekookt in bouillon met in olijfolie gebakken paprika stukjes, ui en witte grillworstjes. Ik weet dat ik dit al vaker op m´n blog heb gezet, maar ik blijf het dan ook ze lekker vinden.

Vanmiddag hard aan het testen geslagen en natuurlijk komen we allerlei vreemde dingen tegen.
Zaken die Paul echt gemaakt had en nu ineens verdwenen blijken te zijn, foutmeldingen die nergens onder te brengen zijn en dus heel veel tijd kosten om te vinden enz. enz.
Gevolg is dat ik hier met 3 bakken kaarten met gegevens van de camping zit en nog geen 2 kaarten in heb kunnen voeren :( Maar ja, daar is dit dan ook de testfase voor.
Wat dat betreft goed dat het op de camping zo rustig is, dan kunnen we dit eindelijk eens afmaken.

Goed, dan ga ik nu weer verder met testen. Vanavond ook geen tijd want dan komt de vermogensadviseur om eens te praten over hoe wij ons geld het beste kunnen beleggen/sparen of wat dan ook.

maandag, november 27, 2006

Wandelen en nieuw programma voor de camping

Zaterdagavond gezellig een drankje wezen drinken, alleen dit keer een stuk minder met alcohol :)
Paul heeft ook nog een tijdje DJ gespeeld, want we vonden de muziek die door het pc programma werd uitgekozen niet echt lekker. Nadeel is dat je dan ook verzoekjes moet spelen en er stond een stel gasten die allemaal van die bagger-liedjes wilden horen. Snif. Gelukkig ook een aanvraag voor Iron Maiden, dat is dan beter voor mekaar.

Zondagochtend eerst een uurtje burodienst waarbij ik het zaakje ook even schoongepoetst heb, verder weinig te doen op dit moment.
Daarna de kinderen in de kleren gehesen en met z´n allen lekker een stukje gaan wandelen. Het weer is fantastisch dus daar moeten we van genieten.

Thuisgekomen nog even lekker niets gedaan en toen werden we door buurman Anatol uitgenodigd voor een bakkie thee met Kuchen. Hij wilde nog steeds z´n verhuizing hier naartoe vieren en nu we niets geplanned hadden, lukte het ineens.
Was erg gezellig en heerlijk buiten in het zonnetje gezeten.
Toen nog even naar de camping voor een controle rondje en daarna gewoon lekker lui thuis zijn.

´s Avonds de kinderen op tijd in bed gemikt, die waren zaterdag veel te laat gaan slapen en wij zijn een film gaan kijken. Bill en Ted´s Excellent Adventure. Blijft een prachtige lachfilm. Het verhaal is niet zo sterk, maar je lacht je er te pletter bij. In deze film schittert een jonge Keanu Reeves als beetje sullige, maar hartverwarmende Ted, dus voor de fans van deze acteur: zeker kijken als je de film nog nooit hebt gezien. Het vervolg: Bill en Ted´s Bogus Journey is ook prachtig voor een avondje ontspannen lachen.

Daarna tijdig richting bed gegaan, we waren toch een beetje moe van het late naar bed gaan van het weekend.

Maandagochtend is altijd weer lastig omdat de kinderen dan nog wat moeilijker uit bed komen dan normaal, maar ook dat ging best goed. Ik mocht nog even een uurtje buro draaien vandaag en ben de rest van de week weer vrij.
Tja, er is echt vrijwel niets meer te doen en hier thuis zijn we hard bezig met het nieuwe administratie programma voor de camping, dus genoeg te doen voor ons.