In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, augustus 15, 2008

kleine bezoekers, bbq en regen

De afgelopen tijd worden wij in onze kelder bezocht door allerlei kleine beestjes.
Het legio aan oorwurmen, spinnen (groot en heel klein) en zo nu en dan een pissenbed is flink te noemen.
Maar zo nu en dan komt er een bijzondere kleine bezoeker voorbij.

Zo werd ik een poosje geleden verrast door deze kleine hagedis die via het raam naar binnen was gekomen.

Ik heb ´m toen heel voorzichtig naar buiten geleid.
Twee dagen later liep het beestje heel vrolijk in de kelder rond te stappen. Toen heb ik ´m iets minder voorzichtig opgepakt en in de tuin gezet. Sindsdien hebben we ´m niet meer gezien.

Nu hebben we sinds een paar dagen bezoek van een kleine woelmuis.

Hendrik Knabbernoot de 3e (roepnaam Knabber) heeft zich gevestigd in de betonnen schacht voor ons kelderraam.
De kinderen geven elke dag iets te eten aan het beestje. Een stukje komkommer, een stuk appel, een abrikoos, rozijntjes, noten... Met als gevolg dat Knabber zich hier prima thuisvoelt en zo nu en dan ook z´n neusje laat zien om te kijken of er alweer iets lekkers te vinden is. Erg leuk, hoewel we natuurlijk hopen dat hij niet zo hard gaat graven dat we straks met huis en al verzakken ;-)

Gisteren was het (in tegenstelling tot vandaag) prachtig zonnig weer. Natuurlijk hebben we daar gebruik van gemaakt, dus er moest gebbq-d worden.



Vanzelfsprekend moesten we ook even met z´n allen een beetje gek op de foto! Je moet maar plezier hebben met z´n allen!



Na het eten klommen de kinderen ook nog even gezellig samen op de touwladder, waar ik natuurlijk ook meteen weer een foto van moest maken.


Zo tegen half negen begon het te betrekken en zijn we weer naar binnen gegaan.

Vanochtend begon voor mij al vroeg, ik was klaarwakker en ben dus tegen zes uur maar uit bed gegaan en heb genoten van de finale turnen van de dames bij de olympische spelen. Daarna nog de nodige sport gezien en daar het vandaag al de hele dag regent, lekker rustig aan gedaan.

De kinderen hebben al heerlijk met de playmobil en de wii gespeeld, terwijl Paul en ik ons op het maken van een nieuwe lijst voor de brixner ondernemers hebben gestort. Echt zo´n klusje waar je bij mooi weer echt geen zin in hebt, maar wat op een dag als deze een fijne afwisseling is.
Ook de wassen staan weer te draaien en verder zijn we gewoon lekker een beetje lui.
Op je vrije dag moet je natuurlijk ook niet te hard werken, per slot van rekening is voor de rest iedereen die niet in de horeca o.i.d. werkt vrij!

donderdag, augustus 14, 2008

fysiotherapie

Ik heb de laatste tijd steeds maar geen puf om te loggen, weet niet precies waarom.
Heel in het kort:
Vooral weer veel aan het werk geweest, genoten van de zon. Sabine en Joris hebben weer veel gebruik gemaakt van het zwembadabonnement in de laatste dagen.
Zaterdagavond zouden we eigenlijk gaan bbq-en, maar daar het weer roet in het eten gooide, hebben we gewoon gegeten en zijn vervolgens naar het Bergleuchten gaan kijken. Blijft toch een speciaal gezicht al die verenigingssymbolen met fakkels op de bergen uitgezet. Natuurlijk nog even een half haantje gegeten en daarna terug naar huis. De kinderen vonden de muziek veel te hard (en dat stond het ook) en we waren allemaal wat aan de slome kant. Ach, voor de kinderen is elf uur ook een mooie bedtijd dacht ik zo.
Zondag natuurlijk uitgebreid uitgeslapen, waarna Paul en de kinderen zijn gaan zwemmen. Ik heb wat kleine voorbereidingen gedaan voor de bbq, want zondag was het weer wel mooi. Supergezellig geweest met Christoph, Christine en vooral hun hond Conni. De laatste vond het natuurlijk nodig om te bedelen, maar ja bij ons valt er niets te halen (zijn we heel streng in) en de beide baasjes zijn er ook compleet op tegen. Maar aandacht kreeg ze genoeg! Sabine heeft bijna de hele tijd met Conni gespeeld, heel bijzonder als je bedenkt dat ze eigenlijk een beetje bang is voor honden en vooral voor het speelse bijten van die dieren. Gelukkig is Conni nu over die fase heen gegroeid, dus nu gaat het harstikke leuk.
Vanaf maandag was het weer serieus werken dus toen hebben de kinderen zichzelf weer moeten vermaken.

Gisteren zijn we hard bezig geweest met de mailing die ik uit ga doen naar de logeeradressen in Westendorf met een eigen homepage. Natuurlijk vind ik het heel erg hard nodig dat iedereen daar een nederlandse site krijgt :)
Als je met mensen spreekt, dan hoor je dat er toch veel zijn die als ze toch moeten kiezen, het liefst kiezen voor een onderkomen waarvan ze duidelijk is wat er te verwachten is. Waar de gastheer/-vrouw de moeite heeft genomen om de site ook in het nederlands te laten vertalen. Natuurlijk is het in mijn voordeel als ze hun site allemaal bij mij laten vertalen, maar ik ben er ook van overtuigd dat het ook echt nut heeft!

Verder ben ik gisteren maar eens bij de fysio langs geweest. Al ruim een week zit er een spier boven in mijn rug / onder in mijn nek vast en dit heeft ondertussen ook al een paar dagen zijn weerslag op mijn armen. Mijn linkerarm doet continu pijn en m´n vingertoppen voelen verdoofd, het lijkt er op dat er ergens een zenuw klem zit en ik kan niet zeggen dat het prettig is. Daar ben ik uitgebreid onderzocht, terwijl Joris daar z´n uiterste best deed om op te vallen door continu Sabine plat te kussen en te knuffen. De fysiotherapeute vond het allemaal erg leuk, Sabine en ik waren iets minder enthousiast.
Echt veel heeft het helaas nog niet geholpen, maar dat was ook niet meteen te verwachten. Het feit dat ik de afgelopen nacht eindelijk weer vrij goed geslapen heb, is natuurlijk wel een verbetering. Voor volgende week staan er weer 2 afspraken ingepland, maandag eerst even een briefje halen bij de dokter die is nu nog op vakantie, maar i.v.m. de verzekering is dat natuurlijk wel nodig.

Gisteravond al een aantal enveloppen geschreven (we hebben gekozen om de mailing zo persoonlijk mogelijk te laten overkomen) en vanochtend de rest gedaan.
Straks het zwikkie naar de post brengen en dan maar wachten op de eerste telefoontjes terwijl ik verder ga met zo´n zelfde mailing voor Brixen en voor Kirchberg. Ben heel benieuwd of het allemaal zo gaat lukken als ik hoop. Een respons van 10% zou al heel mooi zijn, maar ik hoop natuurlijk op meer, hihi.
Het blijft bijzonder dat steeds weer nieuwe dingen leren en aanpakken. Ook voor Paul zullen we binnenkort toch echt een mailing uit moeten doen naar mijn gevoel, die kan ook wel wat meer bedrijfsklanten gebruiken.