In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juni 11, 2008

Onderzoekjes

Afgelopen week ben ik twee dagen echt compleet uit de running geweest vanwege de ongesteldheid dus toch maar eens langs de dokter om bloed te laten prikken.
Ik had heel erg het gevoel dat het met mijn ijzer (ferritine in mijn geval) niet goed zat.
Vanwege de klachten heeft de dokter het hele bloedbeeld laten bekijken en toen hij vroeg of ik even langs wilde komen, was ik erg benieuwd wat er mis was.
Nou, er was dus helemaal niets mis! De dokter zei zelfs dat hij wilde dat iedereen zo´n mooi bloedbeeld heeft als ik. Dat is in ieder geval een geruststelling.
Maar goed, dan komt natuurlijk de vraag of ik niet teveel last heb van stress of zorgen of wat dan ook. Daar kon ik hem dan weer geruststellen. Het netto-inkomen is momenteel dan wel niet om over naar huis te schrijven, maar dat is deel van het ondernemerschap, de ene maand heb je een hoop de andere maand heb je niets. Deze maand wel een nette omzet, maar omdat het bijna allemaal hardware was (en de marges daar erg klein zijn) qua netto winst een slechte maand.

Verder vandaag voor het eerst een mammografie gehad, ook wel een grappig om mee te maken. Meteen te horen gekregen dat vanaf 40 elk jaar gecontroleerd wordt. Dat betekent voor mij dus dat ik vanaf nu dus elk jaar voor controle moet.
Ook daar zag alles er superdepuper uit. Wel geinig om de binnenkant van een deel van je lijf zo te zien. Het onderzoek an sich was heel snel voorbij. Met een minuut of 10 waren de vier foto´s gemaakt en met een minuut of 3 had ook de dokter met de ultra schal (oei hoe heet dat ook alweer op z´n nederlands, daarmee kijken ze ook naar je baby) alles gecontroleerd. Dan is het weer jammer dat ik een dikke 20 minuten heb moeten wachten tussen de röntgen opnames en de tijd dat de dokter langs kwam. Maar goed, 1x per jaar moet dat dan maar.

Voor de rest thuis met de kinderen nog even lekker buiten geweest. Met Joris achter de tennisbanen langs gelopen, want ik moest mee van hem naar het distel veld. Er staan daar achter inderdaad een hele hoop manshoge distels, echt heel leuk om te zien. Voor Joris helemaal super, want die planten torenen heel hoog boven hem uit.

Tegen een uur of vijf begon het te regenen en nu komen er steeds wisselende buien langs.

Voor de rest was het werktechnisch vandaag weer een fijn dagje, Paul is weer bij wat klanten langsgeweest, nu heeft hij een klus in Wörgl. Het kassasysteem van een klant moet overgezet worden, dus dat is een echte avondklus.
Ook nog snel een monitor verkocht aan een installateur uit Kirchberg. Die heeft gisteren waarschijnlijk blikseminslag gehad, want na het onweer wilde z´n monitor ineens niet meer. Gelukkig hebben we bijna altijd wel een monitor op voorraad staan. Net als harde schijven is dat iets dat je meteen moet hebben als klanten er om vragen, anders gaan ze naar een ander. Morgen maar eens kijken of we nog een goede aanbieding voor een andere kunnen vinden.

maandag, juni 09, 2008

Trots

Ik ben best wel een beetje trots op mij!

Zoals ik al geschreven heb, heb ik de opleiding tot life coach bijna afgerond.
Hoogste tijd dus om een eigen site te maken, waarbij ik mijn diensten aanbied (ja ja, dat hoort ook bij de cursus).

Volgens mij heb ik een heel mooi concept gevonden waarbij ik vanuit huis mensen op een effectieve manier kan helpen hun leven nog een beetje positiever vorm te geven.
De prijs heb ik expres heel laag gehouden, ten eerste natuurlijk omdat ik officieel nog beginnend coach ben (hoewel ik eigenlijk al jaren ervaring heb) en omdat ik vind dat zo´n prachtig instrument als life coaching is, door zoveel mogelijk mensen benut zou moeten kunnen worden.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden en natuurlijk ook voor de rest hier een link naar MIJN COACHING SITE!

En daar ik nu eenmaal niet alleen graag naar mensen luister, maar ook graag praat over de zaken die mij bezighouden, heb ik ook een speciale coaching weblog gemaakt.
Hier zal ik ca. 2 keer per week schrijven over het onderwerp dat mij die maand bezighoudt. Natuurlijk begin ik eerst met uitleg wat coaching eigenlijk inhoudt en daarna gaan we echt aan de slag! Dus ik hoop dat de geïnteresseerden daar ook eens een blik op werpen. Hier de link naar MIJN COACHING WEBLOG

Het allerleukste zou ik het natuurlijk vinden als jullie van mijn diensten gebruik zouden willen maken of als je iemand kent die dat zou willen, naar mij wil verwijzen. Daarvoor alvast hartelijk dank!

DURF JIJ DE UITDAGING AAN?