In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, januari 04, 2012

Iedereen alsnog een gelukkig nieuwjaar!

Zo, de eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er op.
Er is ondertussen een flinke laag sneeuw gevallen, zoals je hier kunt zien.

Joris vermaakte zich uitstekend met het spelen in de dikke laag sneeuw op ons terras.

Paul en ik besloten op oudjaarsdag nog even een heel kort wandelingetje om ons huizenblok heen en een stukje het bos in het te gaan maken. Ik moet toch nog wat voorzichtig zijn met me lichamelijk inspannen en door zo´n flinke laag sneeuw lopen is nog best inspannend. Maar oh, wat is het toch mooi!
Paul in de sneeuw, die dus gemiddeld zo hoog lag.

Ons huis (en dat van de buren natuurlijk), zoek de dakramen :-)

Zo´n mooi stukje bos, letterlijk om de hoek.

Natuurlijk hebben we oudjaar met vuurwerk gevierd. We hadden vooral grondvuurwerk gekocht, daar de vooruitzichten aangeven, dat er neerslag zou komen. Het regende inderdaad enigszins, wat ons en de rest van het dorp er natuurlijk niet van afhield om het vuurwerk af te steken. We hebben weer genoten van alle prachtige pijlen, fonteinen en meer van dat leuks. Joris en Sabine hadden natuurlijk ook weer de grootste lol met het afsteken van de babypijltjes. Na nog even genoten te hebben van wat oliebolletjes en appelbeignets, zijn we tegen 1 uur ons bed ingedoken. Per slot van rekening moest ik iets na achten weer op mijn post in het buro van de skischool zijn.

Vervolgens vliegen de dagen natuurlijk voorbij. Daar ik nog steeds alleen in het buro van de skischool aanwezig ben, is de hoeveelheid werk nog steeds niet te overzien en dan gaat het allemaal heel snel.

Joris is sinds zondag weer heerlijk aan het snowboarden en toen ik gisteren stond te kijken of hij er al aan kwam, kwam ook de mist optrekken. Zo´n prachtig gezicht als dat is! Ik heb snel een paar foto´s gemaakt. De hele sfeer krijg je er natuurlijk niet op, maar ik vind dat je toch aardig kunt zien, hoe het er vanaf ons terras uitziet.


Binnen tien minuten zaten wij ook in de mist, vervolgens trok de mist weer terug naar beneden, maar na weer ongeveer een kwartier was de zon weg en zaten wij ook weer in de mist. Echt een prachtig gezicht.

Vandaag is er dan eindelijk iemand in het skischoolburo bijgekomen, ik hoop dat ze de hele winter blijft, want ze is op zoek naar een vaste baan en gaat natuurlijk meteen weer weg als die op haar pad komt. Ik hoop in ieder geval dat er voor mij dan wat meer lucht komt, zodat ik ook de rest van het werk eindelijk eens af kan maken.

Voor de komende dagen is er in ieder geval tot 2 meter!! nieuwe sneeuw in het berggebied voorspeld, dus ik ben heel benieuwd. Het zou wel leuk zijn (vinden wij)!